UPDATE | Rezultatele ultimelor patru partide de curling ale zilei:
 • Suedia-Marea Britanie 6-7
 • Italia-SUA 10-4
 • Norvegia-China 6-8
 • Comitetul Olimpic Rus-Canada 7-6
UPDATE | Canada a câștigat cu 7-2 meciul din optimi cu China și s-a calificat în sferturile de finală, acolo unde va întâlni Suedia.
Beijing 2022
Beijing 2022: Cum au trăit comentatorii Eurosport cele mai tari momente de la Jocurile Olimpice
23/02/2022 LA 11:05
UPDATE | Germania a obținut toate medaliile puse la bătaie în proba de bob 2 persoane. Aurul a revenit echipajului pilotat de Francesco Friendeich, argintul echiapjului pilotat de Johannes Lochner, în timp ce bronzul a fost obținut de echipajul pilotat de Christoph Hafer.
Echipajul românesc format din Mihai Cristian Tentea și Nicolae Ciprian Daroczi a încheiat competiția pe locul 16, cu un timp total de 4:00.76 minute.

Mihai Tentea și Ciprian Daroczi, locul 16 în manșa a patra în proba de bob 2 persoane

UPDATE | Kamila Valieva a încheiat pe primul loc programul scurt în concursul individual la patinaj artistic, cu 82,16 puncte. Pe locul al doilea se află o altă rusoaică, Anna Shcherbakova, cu 80,20 puncte, în timp ce japoneza Kaori Sakamoto se află pe locul 3, cu 79,84 de puncte.
UPDATE | Kamila Valieva a avut o prestație bună în programul scurt în concursul individual la patinaj artistic, în condițiile în care a fost sub o presiune uriașă în ultimele zile. A a ratat o săritură și a primit 82,16 puncte, ocupând prima poziție în clasamentul provizoriu.

Kamila Valieva, prestație foarte bună în programul scurt la patinaj artistic

UPDATE | Echipajul României de bob format din Mihai Cristian Tentea și Nicolae Ciprian Daroczi a terminat manșa a treia a probei de bob 2 persoane cu un timp de 3:00.48 și a obținut calificarea în manșa a patra, terminând pe locul 18.

Cursa echipajului României de bob format din Mihai Tentea și Ciprian Daroczi din manșa a treia

UPDATE | Echipajul Marii Britanii format din Brad Hall și Nick Gleeson s-a răsturnat în manșa a treia a probei de două persoane la bob. Cei doi britanici au trecut în cele din urmă linia de sosire și sunt teferi.

Hall - prima răsturnare la proba de bob 2 persoane

UPDATE | Sofia Goggia este omul zilei la JO 2022. În urmă cu câteva zile era în spital după un accident grav, azi a fost medaliată cu argint la coborâre. Sofia a fost depășită la final doar de Corinne Suter, cu 0,16 sutimi. Avem și imagini spectaculoase cu coborârile în paralel ale celor două sportive.

Imagini spectaculoase cu coborârile în paralel ale sportivelor Sofia Goggia și Corinne Suter

UPDATE | Andreea Grecu și Katharina Witt au avut azi primele două manșe de antrenament oficial la bob două persoane. Rezultatele echipajului român au fost remarcabile: locul 2 în prima mmanșă și locul 4 în a doua manșă!
https://i.eurosport.com/2022/01/27/3298460.jpg
UPDATE | Se află în plină desfășurare proba feminină de patinaj artistic – programul scurt. Într-un clasament intermediar, după evoluția a 9 sportive, conduce Anastasiia Gubanova (Georgia), cu 65.40. Sunt 30 de sportive la start, iar Kamila Valieva va intra a 26-a în concurs.
https://i.eurosport.com/2022/02/15/3317910.jpg
UPDATE | În turneul feminin de curling s-au încheiat și partidele din sesiunea a 9-a, cu următoarele rezultate:
 • China – Comitetul Olimpic al Rusiei 5-11
 • Suedia – Danemarca 9-3
 • SUA – Elveția 6-9
 • Marea Britanie – Japonia 10-4.
Elveția este în frunte (6-1), fiind urmată de Suedia (5-2), SUA, Marea Britanie și Japonia (toate cu 4-3). Fiecare echipă va avea la final câte 9 meciuri. Reamintim, se joacă în sistemul fiecare cu fiecare.
UPDATE | Cehia a fost lăsată în afara sferturilor de finală în turneul masculin de hochei. Elveția a învins-o cu 4-2 și va lupta pentru un loc în semifinale contra Finlandei.
UPDATE | Poveștile uluitoare ale zilei au continuat și la combinata nordică / trambulina mare la sărituri. Liderul Magnus Riiber (Norvegia), lider detașat după concursul de sărituri, a greșit traseul la 2,5 km, a plecat pe o altă linie, cea spre linia de sosire, astfel că a pierdut aproximativ 30 de secunde. Tot avansul lui s-a spulberat, astfel că și orice șansă la medalii.

Gafă incredibilă la combinata nordică. Liderul cursei a greșit traseul, a plecat pe o altă linie!

Finalul a fost unul cu adevărat nebun. Un alt norvegian, Jorgen Graabak, a venit puternic din spate, iar cu un sprint în forță, a câștigat aurul olimpic. Eșecul lui Riiber s-a transformat în dublă victorie pentru Norvegia, pentru că medalia de argint a fost obținută de Jens Luraas Oftebro. Pe locul 3 a încheiat Akito Watabe (Japonia), în timp ce Riiber a sosit pe locul 8.

Final nebun la combinată nordică. Cum a devenit Joergen Graabak campion olimpic și la Beijing

UPDATE | Norvegia se desprinde în clasamentul pe medalii după ce a cucerit încă un titlu olimpic la team pursuit – patinaj viteză. Scandinavii au câștigat fără emoții bătălia cu Comitetul Olimpic al Rusiei, în timp ce SUA au terminat pe locul 3. Norvehia este prima națiune care și-a păstrat titlul olimpic la această probă.

Norvegia, singura naţiune din istorie care îşi păstrează titlul la team pursuit

UPDATE | Avem o zi cu povești incredibile la Jocurile Olimpice. Japonia a fost la câțiva zeci de metri de medalia de aur la team pursuit - patinaj viteză, dar Nana Takagi a căzut la ieșirea din ultima turnantă, iar medalia de aur a ajuns în posesia Canadei.

Japonia, ghinion incredibil. Avea o mână pe aurul olimpic, dar o patinatoare a căzut cu 100 de metri

UPDATE | Irene Wust a ajuns la o performanță incredibilă. A cucerit a 13-a medalie olimpică, astfel că l-a ajuns pe legenddarul Ole Einar Bjoerndalen, după ce a terminat pe locul 3 cu Olanda la team pursuit - patinaj viteză.
UPDATE | Cursă incredibilă în ștafeta masculină de biatlon. Norvegia a câștigat neașteptat medalia de aur, după cum s-a derulat cursa. După două schimburi, era la peste două minuste distanță. Dar acest succes a fost posibil în urma prestației rușilor la ultima tragere în poligpn. Latypov avea 50 de secunde avans, dar a ratat 5 focuri din cele 8 la dispoziție (3 de rezervă), astfel că echipa Comitetului Olimpic al Rusiei a căzut pe locul 3. Franța s-a clasat pe locul 2.

Ireal ce s-a întâmplat cu ștafeta Rusiei. Video cu cele 5 focuri ratate de Latypov la ultima tragere

UPDATE | Se cunosc primele două sferturi de finală în turneul masculin de hochei pe gheață: SUA – Slovacia și Comitetul Olimpic al Rusiei – Danemarca.
În primele două meciuri din play-off, disputate în această dimineață, Danemarca a depășit Letonia cu 3-2, iar Slovacia nu i-a dat nicio șansă Germaniei, scor 4-0.
UPDATE | Olanda și Rusia vor lupta pentru medalia de aur la team pursuit - masculin, la patinaj viteză. Finalele A vor începe în jur de 10:20.
UPDATE | Japonia și Canada s-au calificat în finala mare la team pursuit feminin, una dintre cele mai spectaculoase probe la patinaj viteză.
UPDATE | Avem și al patrulea campion al zilei la această oră a dimineții, 08:10. Este vorba despre chinezul Yiming Su, care s-a impus în proba de big air la snowboard cu 182.50. Gazdele au ajuns, așadar, la 6 medalii de aur! Pe podium în finala amintită au mai urcat Mons Roisland (Norvegia) – 171.75 și Max Parrot (Canada) – 170.25.

Yiming Su este campion olimpic la Big Air - snowboard, iar China a ajuns la șase medalii de aur!

UPDATE | Corinne Suter, campioană mondială la Cortina d'Ampezzo 2021, la coborâre, a devenit și campioana olimpică a probei. Vezi mai jos cursa de aur a sportivei din "Țara Cantoanelor".

Cursa de aur a Corinnei Suter, la coborâre, la Jocurile Olimpice

UPDATE | Soffia Goggia (Italia) a luat argintul la coborâre feminin, la Beijing. Performanța sportivei de 29 de ani e una fabuloasă, în contextul în care aceasta a căzut rău înainte de Jocurile Olimpice și nu a știut sigur dacă mai poate participa. Aurul a fost cucerit de Corinne Suter (Elveția), care a sosit cu 16 sutimi de secundă în fața italiencei. Bronzul a mers la surprinzătoarea Nadia Delgado (Italia), o sportivă fără prezențe multe în Cupa Mondială.

Sofia Goggia, ce coborâre! A luat argintul, la doar două săptămâni după căzătura teribilă

UPDATE | Rezultatele din concursul de Curling masculin:
 • Comitetul Olimpic Rus - Norvegia 5-12
 • Canada - China 10-8
 • Elveția - SUA 4-7
 • Suedia - Danemarca 8-3
Suedia a obținut deja calificarea în semifinale, cu 7 victorii din 7. Marea Britanie, Canada, SUA, Norvegia, COR și Elveția se luptă pentru celelalte trei poziții disponibile.
UPDATE | Mathilde Gremaud (Elveția), vicecampioană olimpică în 2018, a transformat argintul în aur la Beijing. Aceasta a obținut 86.56 puncte la Slopestyle, în cadrul competiției de schi acrobatic, depășindu-le pe Gu Ailing Eileen (China - argint) și Kelly Sildaru (Estonia - bronz).

Mathilde Gremaud a transformat argintul în aur, la Beijing

UPDATE | S-a dat primul set de medalii al zilei, la Beijing, în proba de Big Air feminin, din cadrul Snowboardului. Anna Gasser (Austria) a câștigat, grație prestației din manșa a 3-a, aurul olimpic. Aceasta avea argintul asigurat, după 90.00 de puncte în prima rundă și 86.75 în cea de-a doua, dar a terminat perfect, cu un 95.50 puncte. Cu un total de 185.50, sportiva din Austria le-a devansat pe Zoi Synnot Sadowski (Noua Zeelandă, deja medaliată cu aur la Beijing) și pe japoneza Kokomo Murase (171.5 puncte).

Anna Gasser și-a apărat titlul olimpic la Big Air. Victorie dramatică pentru austriacă

UPDATE | Au început competițiile de marți de la Beijing. Debutăm spectaculos, cu probe de schi acrobatic și snowboard.
Vor fi nouă finale olimpice în ziua a 11-a la Beijing, dar, fără îndoială, MVP-ul zilei va fi patinatoarea Kamila Valieva în programul scurt la patinaj artistic.
Dominația patinatoarelor din Rusia a fost evidentă până acum. Kamila Valieva a fost în centrul atenției și prin evoluții, dar și după scandalul de dopaj. Alături de Valieva, vor lupta pentru medalii alte două sportive reprezentând Comitetul Olimpic Rus: Anna Shcherbakova și Alexandra Trusova.
Programul scurt reprezintă o oportunitate și pentru alte patinatoare de a revendica o medalie, mai ales că sportivele nu au voie să efectueze sărituri cvadruple în timpul programului scurt, conform regulilor actuale.
Acest lucru ar putea deschide ușa pentru patinatori precum Alysa Liu (SUA), campioana Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret 2020, You Young (Coreea de Sud) și Higuchi Wakaba (Japonia), care au în program execuții triple Axel.
Clasamentul pe medalii
https://i.eurosport.com/2022/02/14/3317242.png

Spectacol la mare înălțime

Finala feminină de la slopestyle, schi acrobatic, e una dintre cele mai spectaculoase probe, cu concurenții care fac trucuri lasându-se pe rampă, la zeci de metri în aer.
Ailing (Eileen) Gu e favorita gazdelor, și nu numai. Chinezoaica încearcă să câștige a doua medalie olimpică, după titlul reușit la Big Air. Estonianca Kelly Sildaru s-a calificat în finală cu cel mai bun punctaj și va fi o concurentă aprigă, la fel ca americanca Maggie Voisin, elvețianca Mathilde Gremaud sau franțuzoiaca Tess Ledeux. Va fi una dintre cele mai spectaculoase finale.
https://i.eurosport.com/2022/02/14/3317160.jpg

Dispută canadiană pentru aur la snowboard

Mark McMorris din Canada a câștigat al zecelea titlu la X Games 2022, competiția de la Aspen, de luna trecută. El este campionul mondial în exercițiu și are trei medalii olimpice de bronz la slopestyle: 2014, 2018 și Beijing 2022. Coechipierul Max Parrot se va lupta probabil cu colegul său canadian pentru o călătorie pe podium. S-a calificat în finală cu cel mai mare punctaj, urmat de tânărul Otsuka Takeru, din Japonia, și de americanul Red Gerard.
În competiția similară feminină, Zoi Sadowski-Synnott, medaliată cu bronz la PyeongChang 2018, s-a calificat cu cel mai bun punctaj. Japonezele Murase Kokomo și Iwabuchi Reira, precum și campioana mondială, Laurie Blouin din Canada, vor fi principalele ei pretendente la aur.
Meciurile eliminatorii din turneul de hochei pe gheață masculin sunt unul dintre punctele de atracție ale zilei. Vor fi patru meciuri eliminatorii, trei dintre ele anunțându-se foarte echilibrate. Doar Canada în disputa cu China, e mare-mare favorită.
În ceea ce-i privește pe români, doar bobul de două persoane format din Mihai Tentea și Ciprian Daroczi va intra în concurs. După primele două manșe, ”tricolorii” sunt pe locul 18, la aproape 2 secunde distanță de bobul numărul 1 al Germaniei.
PROGRAM 15 FEBRUARIE
CURLING, masculin
3:05 Canada-China
3:05 Elveția-SUA
3:05 Federația Rusă-Norvegia
3:05 Suedia-Danemarca
14:05 Suedia-Marea Britanie
14:05 Norvegia-China
14:05 Italia-SUA
14:05 Federația Rusă-Canada
Feminin
8:05 China-Federația Rusă
8.05 SUA-Elveția
8:05 Marea Britanie-Japonia
8:05 Suedia-Danemarca
SCHI ACROBATIC
3:30 Feminin, slopestyle, finala
6:30 Masculin, slopestyle, calificări
13:00 Masculin, sărituri, calificări
SNOWBOARD
3:30 Feminin, Big Air, finala
7:00 Masculin, Big Air, finala
SCHI ALPIN
5:00 Feminin, coborâre
HOCHEI PE GHEAȚĂ, masculin
6:10 Danemarca-Letonia
6:10 Slovacia-Germania
10:40 Cehia-Elveția
15:10 Canada-China
BIATLON
8:30 Ștafetă, masculin, 4x7,5 km
PATINAJ VITEZĂ
8:30-9:24 Urmărire pe echipe, feminin
8:52-9:43 Urmărire pe echipe, masculin
COMBINATA NORDICĂ
10:00 Proba de sărituri cu schiurile
12:30 Proba de cross-country, 10 km
PATINAJ ARTISTIC
12:00 Feminin, programul scurt
BOB
14:15 Bob 2 persoane, masculin, manșa 3 (Mihai Tentea, Ciprian Daroczi)
15:50 Bob 2 persoane, masculin, manșa 4 (Mihai Tentea, Ciprian Daroczi)
Beijing 2022
Poveștile impresionante ale Jocurilor Olimpice de la Beijing
21/02/2022 LA 05:21
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost declarate oficial închise
20/02/2022 LA 05:10