Norvegia a trecut în fruntea ierarhiei pe medalii

Norvegia termină ziua a 9-a a Jocurilor Olimpice pe locul 1 în clasamentul pe medalii. Cu aurul obținut de Marte Olsbu Roeiseland, delegația scandinavă a depășit Germania.
https://i.eurosport.com/2022/02/13/3315752.png
Beijing 2022
Beijing 2022: Cum au trăit comentatorii Eurosport cele mai tari momente de la Jocurile Olimpice
23/02/2022 LA 11:05

Statele Unite au cucerit ultimul titlu al zilei

Ultima finală a zilei a 9-a, proba de 500 de metri feminin la patinaj viteză s-a încheiat cu victoria americancei Erin Jackson, care a parcurs distanța în 37.04. Miho Takagi (Japonia) și Angelina Golikova (Comitetul Olimpic al Rusiei) au însoțit-o pe podium. Mihaela Hogaș a terminat finala pe locul 29. Ea va mai avea o cursă săptămâna viitoare, la 1.000 de metri.
https://i.eurosport.com/2022/02/13/3315735.jpg

Mihaela Hogaș și-a făcut debutul la Jocurile Olimpice

Mihaela Hogaș și-a făcut debutul la o ediție a Jocurilor Olimpice, în finala la 500 de metri. Sportiva de la Corona Brașov a fost chiar în prima serie și a parcurs distanța în 39.45.

Cursa pe care nu o va uita niciodată! Mihaela Hogaș și-a făcut debutul la Jocurile Olimpice

Ungaria, rezultat colosal: Are campion olimpic și la sporturile de iarnă

Ungaria este în extaz, după ce Liu Shaoang (short-track) a devenit campion olimpic la 500 de metri. Așadar, vecinii au campion olimpic și la sporturile de iarnă. Ei sunt în top la sporturile de vară, iar asta s-a văzut și la JO de la Tokyo. Ungaria a ajuns, așadar, la a treia medalie în Beijing 2022, având alte două locuri 3, tot la short-track. Konstantin Iliev (Comitetul Olimpic al Rusiei și Steven Dubois (Canada) s-au clasate pe locurile 2-3 la 500 de metri masculin.

Shaoang Liu, erou național în Ungaria. Este primul campion olimpic din istorie în probă individuală

Rezultatul perfect pentru Suedia și Finlanda, în meciul direct la hochei pe gheață

Finlanda și Suedia s-au calificat la braț în sferturile de finală ale turneului masculin de hochei pe gheață, din cadrul Grupei C. Cele două naționale aveau nevoie de un egal după 60 de minute pentru ca acest lucru să se întâmple. După finalul timpului regulamentar, scorula fost ... 3-3. Finlanda s-a impus în cele din urmă cu 4-3 în prelungiri și merge mai departe de pe locul 1. De remarcat faptul că Suedia a avut 3-0. Tot în Grupa C, Slovacia a depășit Letonia cu 5-2.

Rezultatul perfect pentru Suedia și Finlanda. Rezumatul partidei care a calificat ambele națiuni

Olanda, medalie de aur cu record olimpic la ștafetă 3.000 m feminin, la short-track

Olanda a câștigat prima finală a zilei la short-track, după ce s-a impus în proba de ștafetă feminin, 3.000 metri. Reprezentanta Europei a stabilit și un nou record olimpic, cu 4:03.409. Pe locurile următoare au sosit Coreea de Sud și China.

Quentin Fillon Maillet, demonstrație de forță la pursuit

Franța a ajuns la două medalii de aur, ambele fiind aduse de același sportiv, biatlonistul Quentin Fillon Maillet. În ciuda unor rafale de vânt și condiții dificile de cursă la pursuit, liderul Cupei Mondiale a tras perfect în poligon, 20 din 20, astfel că a ajuns la două titluri în China. Primul a venit la 20 km. Pe locurile următoare azi s-au clasat Tarjei Boe (Norvegia) și Eduard Latypov (Comitetul Olimpic al Rusiei).

Quentin Fillon Maillet, demonstrație de forță în proba de pursuit la biatlon. A tras 20 din 20!

Marte Olsbu Roeiseland este deja marea vedetă a întrecerilor JO 2022

Marte Olsbu Roeiseland s-a transformat în marea vedetă a Jocurilor Olimpice de iarnă 2022, după ce azi a cucerit a treia medalie de aur și a patra pe parcursul întrecerilor. După ștafetă mixtă și sprint, ea a urcat pe locul 1 și la pursuit. A mai cucerit un bronz la 15 km. Norvegianca va mai concura la încă două probe în ultima săptămână, la mass-start și ștafetă feminin. Azi, la pursuit, medalia de argint i-a revenit suedezei Elvira Oeberg, în timp ce bronzul a intrat în posesia altei reprezentante a Norvegiei, Tiril Eckhoff.

Marte Olsbu Roeiseland, senzația Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022. A câștigat deja 4 medalii

Rușii au cele mai tari ștafete la schi fond

Comitetul Olimpic al Rusiei are cele mai tari ștafete ale momentului la schi fond. După ce s-a impus sâmbătă în proba fe4minină, azi a spulberat concurența și la masculin. Rușii au câștigat cu un avans de peste un minut în fața Norvegiei. Ștafeta Franței a obținut medalia de bronz.

Rușii au cele mai tari ștafete la schi fond. Au spulberat Norvegia în proba masculină 4x10 km

Alexandru Ștefănescu a încheiat pe locul 32 la slalom uriaș

Românul Alexandru Ștefănescu a dus cu bine la capăt o probă cu peste 40 de abandonuri!

Schiorul român Alexandru Ștefănescu și-a încheiat cu bine prima probă olimpică. El s-a clasat pe locul 32 la slalom uriaș, într-o cursă cu peste 40 de abandonuri. Românul a avut o întârziere de 23 de secunde față de campionul olimpic Marco Odermatt la finalul celor două manșe olimpice.

Marco Odermatt este noul campion olimpic la slalom uriaș

Nici o surpriză la slalom uriaș. Liderul clasamentului mondial s-a impus! Marco Odermatt a adus a treia medalie de aur pentru Elveția la Jocurile Olimpice de la Beijing. Odermatt este primul elvețian care câștigă aurul mondial la slalom uriaș după Janka în 2010. Slovenul Kranjec a reușit marea surpriză la Beijing. El a reușit să cucerească argintul după o manșă secundă perfectă. Pe locul trei s-a clasat francezul Faivre.

Cursa cu care Marco Odermatt a devenit campion olimpic la slalom uriaș

Hochei masculin | Slovacia - Letonia 5-2

Slovacia s-a impus cu 5-2 în fața Letoniei, într-un meci neașteptat de complicat pentru fosta campioană mondială. Slovacii au condus cu 1-0, dar letonii au revernit și a fost 1-1 după prima repriză. Victoria echipei slovace s-a conturat în repriza a doua. Golurile lui Cehlarik și Slafkovsky au dus scorul la 3-1. Fost jucător în NHL la Detroit, Chicago și Las Vegas, Tomas Jurco a fost vedeta meciului cu un gol și o pasă de gol. Jucător în KHL la echipa din Kazahstan Barys Nur-Sultan, Jurco a stabilit rezultatul final cu un gol în poarta goală.

Beijing 2022 - Slovacia - Letonia - Hochei pe Gheaţă – Rezumat de la Olimpiadă

Andreea Grecu, locul 9 după primele două manșe la monobob

Andreea Grecu este într-o poziție excelentă la monobob. Sportiva din București a fost pe locul 11 după prima serie, dar a urcat pe locul 9 după a doua. Grecu visează ca în manșele decisive să poată urca chiar în top 5. Seriile 3 și 4 vor fi luni dimineața!

Beijing 2022 | Rezumatul primelor 2 manșe de la monobob feminin

Manșa decisivă de la slalom uriaș a fost amânată din cauza viscolului

Ninge foarte mult în China și organizatorii au anunțat că manșa în care se vor decide medaliații în proba de slalom uriaș va fi amânată până la ora 9. Organizatorii fac eforturi mari pentru ca pârtia să fie curățată. Această manșă secundă va fi pe Eurosport și Eurosport Player.

Manșa a doua de la Super G, amânată din cauza viscolului

Odermatt, lider după prima manșă la slalom uriașul masculin

Pe un viscol puternic, Marco Odermatt a terminat pe prima poziție manșa inaugurală din slalomul uriaș masculin. Distanța este foarte mică față de poziția secundă, iar finala programată la 7.45 (Eurosport 1 și Eurosport Player) va fi electrizantă. Austriacul Stefan Brensteiner are un deficit de doar 4 sutimi. Francezul Faivre a fost al treilea pe pârtia din în Yanqing National Apline Skiing Centre. Francezul Alexis Pinturault a terminat prima manșă pe locul 11!

Beijing 2022 | Top 3 după prima manșă de la Super G

Doar 54 de schiori au reușit să termine prima manșă, iar românul Alexandru Ștefănescu, plecat cu pieptarul 71, este pe un meritoriu loc 38. Au fost multe abandonuri, multe dintre ele din cauza vizibilității foarte scăzute.

Beijing 2022 | Adrian Yung (Hong Kong) a căzut în prima manșă la slalom uriaș

Proba de slopestyle feminin amânată

Ninsoarea puternică a provocat amânarea finalei feminine de la slopestyle. Fanii abia așteptau revenirea pe pârtie a favoritei Eileen Gu, dar aceasta nu va fi posibilă astăzi. Organizatorii au hotărât ca medaliile de la această probă să fie decernate luni.
https://i.eurosport.com/2022/02/13/3315063.jpg
Avem parte de o zi plină la Beijing, acolo pe lângă cele 7 finale programate vom asista și la o mulțime de alte evenimente deosebite. Monobobul își face debutul la Jocurile Olimpcie, azi având loc primele două manșe în competiția feminină, competiția de curling începe să își configureze clasamentele finale, în timp ce la hochei ne așteaptă un duel scandinav extrem de interesant, la masculin, între Finlanda și Suedia.

Ziua a 9-a de la Jocurile Olimpice. Debutăm în forță, cu slalomul uriaș masculin

Primele medalii ale zilei se vor acorda la 7:45, după manșa secundă a slalomului uriaș masculin. Dar acțiunea va începe mult mai devreme, prima manșă având loc de la 4:15 (ambele vor fi transmise în direct pe Eurosport 1).
După ce a dezamăgit la coborâre și Super G, Marco Odermatt va dori să își ia revanșa în proba sa favorită. Elvețianul de 24 de ani e considerat de specialiști marele favorit, cele 6 victorii și 14 podiumuri reușite în cadrul Cupei Mondiale conferindu-i acest statut.
Lider la general în Cupa Mondială, dar și primul în cursa pentru globul mic de cristal al disciplinei, Odermatt nu va avea nici pe departe o misiune ușoară. Manuel Feller (Austria), Alexis Pinturault (Franța), Henrik Kristoffersen (Norvegia) sau 5. Luca De Aliprandini țintesc cu toții medalia cea mai strălucitoare, astfel că spectacolul va fi asigurat.
https://i.eurosport.com/2022/02/12/3314082.jpg

Jocurile Olimpice 2022 | Cine îi oprește pe norvegieni și francezi la biatlon?

Competițiile de biatlon, atât la feminin, cât și la masculin au fost dominate până acum de două țări: Norvegia și Franța. Duminică, la pursuit, cele două națiuni vor pleca din nou favorite, dar suedezii, austriecii, rușii și italienii cu siguranță vor viza la rândul lor la medalii.
Primele care vor intra în scenă sunt fetele, care, în direct pe Eurosport 1, de la 11:00, se vor lansa în cursa de urmărire de 10 kilometri. Se va pleca în funcție de rezultatele de la sprint, astfel că prima care va porni în cursă este Marte Olsbu, deja dublă campioană olimpică la Beijing. Principalele sale adversare vor fi, în mod normal, Elvira Oeberg (Suedia), Dorothea Wierer (Italia), Lisa Theresa Hause (Austria) și Anais Bescond (Franța).
La masculin (cursa e de la 12:45, tot pe Eurosport 1), echilibrul nu e la fel de mare. În condiții normale, aurul va fi o bătălie în doi, între Johannes Thingnes Boe (Norvegia) și Quentin Fillon Maillet (Franța). Nordicul a câștigat două medalii de aur până acum în fața reprezentantului din Hexagon (ștafetă mixtă - cu 0,9 secunde - și sprint), astfel că liderul Cupei Mondiale cu siguranță e pregătit de revanșă.

Iivo Niskanen

Credit imagine: Getty Images

Ștafeta masculină de 4x10 km, la schi fond, spectacol garantat

Sâmbătă, la feminin, am asistat la o luptă palpitantă pentru medalii în competiția de ștafetă și există toate ingredientele ca spectacolul să fie la un nivel asemănător și azi, când Norvegia, Comitetul Olimpic Rus și Finlanda vor lupta, probabil, pentru aur.
Cu Hakola Ristomatti și marele Iivo Niskanen (foto sus) pe stilul clasic, Finlanda va lua în mod normal avans, dar pe liber, Norvegia - cu Johannes Klaebo - și Rusia - cu Sergey Ustiugov - ar trebui să reintre fără probleme în lupta pentru aur.

Jocurile Olimpice Cine câștigă proba de 500 metri la patinaj viteză?

Am avut o finală la 500 de metri în competiția masculină sâmbătă, unde Gao Tingyu (China) a stabilit un nou record olimpic - de 34.32 secunde -, în drum spre câștigarea medaliei de aur.
Duminică este rândul fetelor să intre în luminele reflectoarelor pe cea mai scurtă probă din patinaj viteză și nu lipsesc nume mari care ar putea primi podiumul:
  • Erin Jackson (SUA), care a câștigat patru dintre cele opt curse ale Cupei Mondiale, pe această distanță, în sezonul 2021-2022;
  • Campioana mondială în exercițiu, Angelina Golikova (ROC)
  • Campioană olimpică și deținătoarea recordului olimpic, Kodaira Nao (Japonia)
Competițiile în care se acordă medalii duminică, la Beijing:
  • Slalom uriaș masculin (ora 7:45, manșa a doua)
  • Schi fond masculin, ștafeta de 4x10km (ora 9:00)
  • Biatlon feminin, pursuit (ora 11:00)
  • Biatlon masculin, pursuit (ora 12:45)
  • Short-track - ștafetă pe distanța de 3000 metri (ora 13:44)
  • Short-track - 500 metri masculin (ora 14:14)
  • Patinaj viteză - 500 metri feminin (ora 15:56).
Clasamentul pe medalii, înainte de ziua de duminică
https://i.eurosport.com/2022/02/12/3314834.png
Cele mai importante transmisiuni de la Jocurile Olimpice, duminică
https://i.eurosport.com/2022/02/12/3314790.jpg
Beijing 2022
Poveștile impresionante ale Jocurilor Olimpice de la Beijing
21/02/2022 LA 05:21
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost declarate oficial închise
20/02/2022 LA 05:10