De Marian Ursescu
Săritoarea cu schiurile, austriaca Marita Kramer a fost depistată pozitiv cu COVID-19 înainte de plecarea la Jocurile Olimpice din China. Ea a primit testul pozitiv la concursul de Cupă Mondială de la Willingen. Tânăra de 20 de ani tocmai își trecuse în cont a cincea victorie a sezonului.
"Atleta este asimptomatică și se află în prezent izolată de restul echipei. Va urma un alt test COVID pentru ea”, au declarat reprezentanții Comitetului Olimpic din Asutria.
Beijing 2022
Beijing 2022: Cum au trăit comentatorii Eurosport cele mai tari momente de la Jocurile Olimpice
23/02/2022 LA 11:05
Cerințele de intrare la Jocurile Olimpice necesită în prezent patru rezultate negative consecutive, certificate oficial, ale testelor PCR (la cel puțin 24 de ore distanță), ca urmare a unui rezultat pozitiv al testului. Toate celelalte rezultate ale testelor contingentului austriac din Willingen au fost negative.
BEIJING 2022 | GHINION TERIBIL PENTRU SĂRITORUL SORIN MITROFAN, ÎNAINTE DE PLECARE
”Plecarea echipei feminine programată luni va fi, așadar, amânată cu cel puțin o zi”, au mai spus austriecii, tocmai pentru a-i da timp Maritei să-și revină.
Antrenamentul feminin de sărituri cu schiurile va începe joi, 3 februarie, la Beijing, iar finala este programată să aibă loc sâmbătă, 5 februarie.

Opt cazuri pozitive la polonezi

Kramer nu este singura sportivă care se confruntă cu incertitudinea participării la Beijing 2022 în urma testelor pozitive pentru COVID-19.Comitetul Olimpic Polonez (PKO) a confirmat că patinatoarea de viteză pe pistă scurtă Natalia Maliszewska este ultimul membru al delegației lor care a fost testat pozitiv pentru virus.
https://i.eurosport.com/2021/01/22/2976644.jpg
Maliszewska, campioana europeană feminină pe 500 de metri în 2019, a intrat în izolare la Beijing.
PKO a confirmat până în prezent opt ​​cazuri în delegația lor, medaliata cu argint la Soci 2014 Natalia Czerwonka și colegii patinatori de viteză Magdalena Czyszczoń și Marek Kania au fost testați pozitiv în zilele precedente.
PRIMII SPORTIVI ROMÂNI AU AJUNS LA BEIJING. IMAGINI SPECTACULOASE DIN BAZELE SPORTIVE
Oficialul de biatlon Maciej Nędza-Kubiniec, antrenorul Arkadiusz Skoneczny, șeful misiunii medicale Hubert Krysztofiak și medicul Krzesimir Sieczych au fost, de asemenea, raportați ca fiind testați pozitiv.

Alte probleme la alte Comitete Olimpice

Comitetul Olimpic Ceh a raportat că unul dintre jucătorii de hochei pe gheață a fost eliberat din carantină după ce a înregistrat teste negative, fiind testat inițial pozitiv.
Antrenorul de sărituri cu schiurile Vasja Bajc și antrenorul de snowboarding Přemysl Vida și-au văzut sosirile la Beijing 2022 întârziate din cauza cazurilor pozitive.
Elveția a confirmat, de asemenea, că snowboarderul Nicolas Huber a fost testat pozitiv la sosire, iar sportivul va necesita acum două teste negative la 24 de ore una de alta. Huber urmează să concureze în calificările masculine de snowboard slopestyle duminica viitoare, pe 6 februarie.
Și românul Sorin Mitrofan, săritor cu chiurile, nu a putut părăsi țara, în tentativa lui de a participa în premieră la o ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. El a fost depistat pozitiv în cantonamentul de la Izvorani.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se vor desfășura în perioada 4-20 februarie și vor fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Poveștile impresionante ale Jocurilor Olimpice de la Beijing
21/02/2022 LA 05:21
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost declarate oficial închise
20/02/2022 LA 05:10