Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVE BLOG JO | Slovenia, aur la sărituri cu schiurile, în concursul mixt de echipe. China, aur la short track

Nicu Savin

Actualizat 07/02/2022 la 17:29 GMT+2

Jocurile Olimpice de la Beijing continuă luni cu alte concursuri care se anunță palpitante. Maria Ioana Constantin (schi alpin) a încheiat pe locul 45.

Katharina Althaus möchte nach Silber nun Gold im Mixed.

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Meciuri echilibrate în turneul olimpic feminin de hochei pe gheașă. Elveția s-a impus împotriva Finlandei, scor 3-2, obținând primele puncte la Beijing. Naționala Elveției se află pe locul 4 în grupa A, în timp ce Finlanda se află pe ultimul loc, cu 0 puncte.
În grupa B, Suedia a învins China, scor 2-1. La fel ca Elveția, Suedia reușește să obțină primele puncte la această ediție a Jocurilor Olimpice. Suedia se află acum pe locul 4, cu 3 puncte în grupa B, în timp ce China rămâne pe locul 3, cu 5 puncte.
UPDATE | Raluca Strămăturaru a concurat în manșa a doua la sanie, obținând un timp de 1:00.305, mai bun decât în prima manșă. În clasamentul provizoriu, după prestația sa, reprezentanta României s-a poziționat pe locul 19.
picture

A doua evoluție a Ralucăi Strămăturaru la individual feminin, la JO de la Beijing

UPDATE | Slovenia, campioană olimpică la sărituri cu schiurile, în concursul mixt de echipe. Medalia de argint a fost obținută de reprezentanții Comitetului Olimpic Rus, în timp ce medalia de bronz le-a revenit, în mod surprinzător, săritorilor din Canada.
picture

Cele mai bune evoluții ale slovenilor, medaliați cu aur pe echipe mixte la sărituri cu schiurile

UPDATE | Ziwei Ren este campion olimpic în proba de 1000 de metri masculin, la short track. Chinezul a beneficiat de descalificarea reprezentantului Ungariei, Sandor Shaolin Liu, care terminase cursa pe primul loc, a fost descalificat, după ce oficialii au urmărit reluările. Aceștia au considerat că patinatorul care reprezintă Ungaria l-a incomodat pe adversarul său și l-au descalificat.
Medalia de argint a fost obținută de Wenlong Liu, în timp ce medalia de bronz i-a revenit lui Shaoang Liu, reprezentantul Ungariei.
picture

Medalia de aur a unui ungur, anulată ca să ajungă la un chinez la JO! Decizie ciudată la Beijing

UPDATE | O altă decizie controversată a avut loc la short track. În prima semifinală, cel mai bun patinator al Coreei de Sud, Daeghon Hwang, a fost descalificat la finalul cursei, din cauza unei depășiri ilegale, potrivit organizatorilor.
picture

Decizie scandaloasă la JO? L-au descalificat pe cel mai bun ca să îi facă loc în finală unui chinez

UPDATE | Arianna Fontana a câştigat medalia de aur în proba de 500 metri feminin, la short track. Italianca îşi trece astfel în palmares a 10-a medalie la Jocurile Olimpice, confirmând că e cea mai titrată sportivă din istorie.
Argintul a mers la olandeza Suzanne Schulting, în timp ce bronzul s-a dus în Canada, la Kim Boutin.
picture

Fontana scrie istorie! Italianca a câştigat medalia de aur în proba de 500 metri, la short track

UPDATE | Raluca Strămăturaru a avut o primă manşă extrem de slabă în concursul de sanie de la Beijing. Românca a sosist la peste 3 secunde de liderul Julia Taubitz şi s-a clasat ultima, după 20 de evoluţii.
picture

Raluca Strămăturaru, performanţă modestă la sanie, la Beijing

UPDATE | Se întâmplă lucruri uluitoare la Beijin! Althaus este şi ea descalificată din concursul mixt de echipe, din cauza echipamentului. Germania ţintea aurul în această probă.
UPDATE | Austria pierde la rândul ei şansa la o medalie, după ce Daniela Iraschko Stolz a fost descalificată din cauza echipamentului.
UPDATE | Echipamentul Sarei Takanashi nu a fost conform şi aceasta a fost descalificată. Japonia, mare favorită la medalii, pierde orice şansă în concursul mixt de sărituri cu schiurile.
UPDATE | Au mai rămas trei seturi de medalii de decernat azi: la sărituri cu schiurile, echipe mixt (în direct acum pe Eurosport 1) şi la Short Track (500 metri feminin şi 1000 metri masculin, în direct acum pe Eurosport 2).
UPDATE | Rezultate
Concursul de hochei feminin
  • Danemarca - Cehia 3-2
Curling - mixt
  • Canada - Italia 7-8
  • SUA - Marea Britanie 4-8
  • Cehia - China 8-6
UPDATE | Denise Herrmann este câștigătoarea neașteptată de la proba de 15 kilometri individual, din cadrul biatlonului. Germanca a luat aurul pentru o națiune care a dominat mult timp biatlonul, dar care în ultimii ani era într-un recul evident.
Herrmann, care a ratat o singură țintă, a fost urmată în clasament de Anais Chevalier (Franța, medalie de argint) și de liderul Cupei Mondiale, Marte Olsbu (Norvegia, medalie de bronz). Performanța excelentă a Germaniei a fost dublată de un loc 4 pentru Vanessa Voigt, care a fost la doar o secundă distanță de un bronz istoric. Reprezentanta noastră, Natalia Ushkina, a sosit pe locul 57, la 6 minute și 51 de secunde de învingătoare.
UPDATE | Irene Wust a câștigat titlul olimpic la 1.500 de metri, spulberând și recordul olimpic. Olandeza a scris, așadar, o nouă pagină de istorie Jocurile Olimpice, după ce și-a trecut în cont a 12-a medalie.
L-a egalat astfel pe legendarul Bjorn Daehlie (schi fond) – 12 medalii. Mai multe emadlii mai au doar doi sportivi la întrecerile de iarnă, Marit Bjoergen (schi fond) – 15 medalii și Ole Einar Bjoerndalen (biatlon / schi fond) – 13 medalii.
Olanda a luat și medalia de bronz, prin Antoinette de Jog, între cele două intercalându-se japoneza Miho Takagi.
picture

Patinaj Viteză - Ireen Wust a câștigat al 5-lea său aur la Jocurile Olimpice

UPDATE | Așa s-a stabilit aurul și argintul în proba de coborâre. Analiză față în față
picture

Cap la cap. Așa s-a scris istoria coborârii de la Beijing: Feuz vs Clarey

UPDATE | Maria Ioana Constantin a terminat concursul de slalom uriaș pe locul 45, având o întârziere de 22.81 secunde. Doar 49 de sportive din cele 82 înscrie la start au fost clasate la final.
UPDATE | Jocul de hochei pe gheață feminin dintre Canada și Comitetul Olimpic Rus, încheiat cu scorul de 6-1, a fost amânat mai bine de o oră după ce ofițerul medical al COR nu a reușit să ofere Canadei rezultate clare despre testele Covid făcute de rusoaice. Canada a refuzat să părăsească vestiarele, pe măsură ce confuzia a crescut, dar jocul a început în cele din urmă.
Players of Canada celebrate scoring in a women's Group A ice hockey match against the ROC Team at the 2022 Winter Olympic Games
UPDATE | Sara Hector este campionaă olimpică la slalom uriaș, astfel că duce Suedia pe locul 1 în ierarhia pe națiuni.
Pe podium au mai urcat Federica Brignone (Italia) și Lara Gut-Behrami, care aduce azi a doua medalie pentru Elveția la schi alpin, după aurul lui Feuz la coborâre. Și manșa a doua a fost marcată de câteva abandonuri.
Nina O Brien a oprit cursa pentru câteva minute după o căzătură în ultima parte a cursei, fiind transportată la spital.
picture

Nina O Brien, accident la slalom uriaș care le-a înspăimântat pe celelalte sportive aflate la sosire

UPDATE | Al treilea campion olimpic al zilei vine din Canada. Max Parrot a realizat cea mai bună evoluție în proba de slopestyle la snowboard. În a doua manșă din cele trei, canadianul a avut un score de 90.96.
picture

Snowboard | Show-ul canadianului Max Parrot la slopestyle, cu care a cucerit titlul olimpic

China a terminat pe locul 2 prin Yiming Su - 88.70, iar medalia de bronz a revenit tot Canadei, după rezultatul lui Mark McMorris - 88.53.
UPDATE | Haosul organizațional devine temă la Jocurile Olimpice de iarnă din China. Sunt tot mai multe plângeri legate de faptul că se concurează și la sub minus 20 de grade celsius, dar în special de condițiile de izolare. În plus, sunt critici și în privința alimentației asigurată schiorilor de la coborâre în munții Yanqing, mesele calde lipsind.
UPDATE | Aurul lui Beat Feuz la coborâte este confirmat!
Pe podium au mai urcat Johan Clarey (Franța) – argint și Matthias Mayer (Austria) - bronz. Marele favorit Aleksander Aamodt Kilde a terminat doar pe locul 5.
picture

Elvețianul Beat Feuz a prins o zi de excepție la coborâre, una pe care o va ține minte toată viața

UPDATE | Au luat startul 21 de sportivi până acum la schi alpin, iar elvețianul Beat Feuz este aproape de a deveni campion olimpic!
UPDATE | Comitetul Olimpic al Rusiei a câștigat medalia de aur în proba pe echipe la patinaj artistic, după ce fenomenala Kamila Valieva și-a încheiat evoluția și la programul liber. Rusoaica a încântat cu trei sărituri cvadruple, pe Boléro de Ravel. Una a fost căzută, dar Valieva a câștigat cu un avans de peste 30 de puncte. Medalia de argint merge în SUA, iar bronzul, în Canada.
UPDATE | Coborârea bărbaților la schi alpin s-a oprit pentru câteva minute, după ce germanul Dominik Schwaiger a căzut. El este îngrijit de oficialii de cursă.
UPDATE | Cu o probă înainte de final, Comitetul Olimpic al Rusiei este foarte aproape de a câștiga medalia de aur în proba pe echipe la patinaj artistic. Avansul față de SUA este de 6 puncte. Anastasia Mishina și Galliamov au căzut în proba pe perechi în programul liber, dar au avut o evoluție per-total valoroasă și au obținut cel mai bun punctaj.
picture

Evoluția perechii MISHINA Anastasia / GALLIAMOV Aleksandr la patinaj artistic, programul liber

UPDATE | Dramă în turneul de curling - proba de dublu mixt. Canada, campioana olimpică en-titre, a ratat prezența în semifinale după un 7-8 cu Italia, meci terminat cu un Extra-End. După 7 din cele 8 manșe, nord-americancele aveau 7-5. Așadar, în semifinalel de azi, de la ora 14:05, s-au calificat Italia (fara înfrângere în cele 9 partide), Norvegia, Marea Britanie și Suedia. Semfinalele sunt Italia - Suedia și Marea Britanie - Norvegia.
UPDATE | Maria Constantin a ajuns cu bine la linia de sosire în prima ei cursă olimpică, în proba de slalom uriaș. Reprezentanta României a terminat pe locul 50 din 82 de sportive la start. Întârzierea ei a fost însă mare față de suedeza Sara Hector, de 10.69 secunde.
UPDATE | Sara Hector are șanse foarte mari să aducă Suediei a treia medalie de aur la JO. Ea a făcut o primă manșă perfectă la slalom uriaș. Așteptăm și debutul Mariei Constantin la Jocurile Olimpice. Românca va coborî în câteva minute.
picture

Sara Hector, mare favorită la câștigarea medaliei de aur la slalom uriaș, după o primă manșă solidă

UPDATE | Bună dimineața. Deschidem ziua a treia a Live Blogului dedicat Jocurilor Olimpice cu schi alpin, unde avem deja parte de o mare surpriză. Mikaela Shiffrin, una dintre marile favorite la slalom uriaș, nu a teminat prima manșă. Este pentru prima dată din 23 ianuarie 2018 când reprezentamta SUA nu termină în Top 30 la o cursă în care a luat startul în această disciplină!
Articolul inițial
Primele două zile de concurs de la Jocurile Olimpice au fost extrem de spectaculoase, iar cea de-a 3-a va fi cu siguranță la fel. Față de sporturile care deja au debutat la Beijing, luni vor începe concursurile și la skeleton, combinată nordică sau schi alpin.
Schiul alpin ar fi trebuit să debuteze duminică, dar vremea a făcut imposibilă desfășurarea coborârii masculine, care a fost amânată pentru luni dimineața. Proba de viteză a băieților se va disputa între cele două manșe de slalom uriaș la feminin, acolo unde România va fi reprezentată de Maria Ioana Constantin. Prima manșă va începe la ora 03:30 (ora României), iar sportiva noastră de numai 21 de ani va avea numărul 76 de concurs.
A doua reprezentantă a României care va simți emoțiile competiției va fi Natalia Ushkina, sportivă naturalizată de curând. Aceasta va lua startul a 57-a în proba individuală de biathlon, care va începe la ora 11:00.
Dacă de la sportivele amintite mai sus nu putem să ne așteptăm la rezultate impresionante, concurența fiind uriașă la schi alpin și biathlon, speranțele noastre la un rezultat bun se leagă de Raluca Strămăturaru, care va lua startul în concursul de sanie.
Deși nu s-a remarcat în mod deosebit în antrenamentele oficiale, Raluca a demonstrat că are capacitatea de a se ridica la nivelul unei asemenea competiții, iar locul 7 de la Pyeong Chang este cea mai bună dovadă. Luni vor avea loc doar primele două manșe de la sanie feminin. Prima va începe la ora 13:50, iar a doua la 15:30, Raluca fiind a 16-a pe lista de start în prima rundă.

Jocurile Olimpice | 7 seturi de medalii se vor acorda în a 3-a zi de concurs

În a 3-a zi plină de concurs de la Beijing vor avea loc 9 probe la care se vor decerna medalii. Poate cele mai așteptate competiții sunt cele de la schi alpin. În coborârea masculină sunt 43 de sportivi sunt pe lista de start, dar e de așteptat ca favoriții să fie protaginiști. Aleksander Aamodt Kilde, italienii Dominik Paris și Christof Innerhofer sau elvețianul Beat Feuz, par a fi principalii pretendenți la medalii, dar rămâne de văzut cine se va adapta mai bine la condițiile de concurs.
În proba de slalom uriaș de la feminin există de asemenea câteva sportive care sunt văzute mari favorite. Mikaela Shiffrin, Sara Hector, Tessa Worley, Petra Vlhova sau Marta Bassino sunt numele cele mai grele, dar oricând pot apărea surprize.
Cursa individuală de biathlon la feminin se anunță de asemenea una foatrte strânsă. Deși nu e la fel de spectaculoasă precum probele de pursuit sau mass-start, proba de indiviudal presupune o altă abordare și o rezistență enormă (este cea mai lungă - 15 kilometri). Lidera la zi a Cupei Mondiale, Marte Roiseland, este principala favorită, dar orice ratare în poligon poate răsturna calculele, astfel că sportive precum suroriel Oeberg, Dorothea Wierer, Dzinara Alimbekava, Lisa Theresa Hauser, Justine Braisaz, Anais Chevalier sau Marketa Davidova pot oricând să facă o cursă mare și să urce pe prima treaptă a podiumului.
Programul concursurilor în care se vor acorda medalii
Schi alpin
  • Coborâre masculin - ora 06:00
  • Slalom uriaș femini - ora 03:30 (manșa întâi), ora 8:30 (manșa a 2-a)
Biathlon
  • Individual feminin - ora 11:00
Patinaj Artistic
  • Competiția pe echipe - ora 3:15 (perechi), ora 04:30 (dans), ora 5:35 (program liber feminin)
Short Track
  • 500 m feminin - ora 14:46
  • 1000 m masculin - ora 14:58
Sărituri cu schiurile
  • Competiția mixtă - ora 13:45 (prima manșă), ora 14:51 (manșa a 2-a)
Snowboard
  • Slopestyle masculin - ora 06:54
Patinaj viteză
  • 1500 m feminin - ora 10:30
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo