UPDATE | Echipa Comitetului Olimpic Rus s-a impus la loviturile de departajare în fața Suediei și s-a calificat în finala olimpică la hochei pe gheață. Dramatismul a fost cuvântul de ordine la penalty-uri.
Suedezii au condus cu 1-0 și 2-1, dar rușii au reușit să revină de fiecare dată și după 5 lovituri de deparatajarte executate de fiecare parte scorul era tot egal. Au urmat câte două ratări pentru fiecare echipă, dar apoi suedezii au ratat din nou și Arseni Gritsyuk a înscris, trimițând echipa Comitetului Olimpic Rus în finala contra Finlandei.

Comitetul Olimpic Rus, în finală, după ce a trecut de Suedia la penalty-uri! Rezumatul partidei

Beijing 2022
Beijing 2022: Cum au trăit comentatorii Eurosport cele mai tari momente de la Jocurile Olimpice
23/02/2022 LA 11:05
Astfel, rușii vor avea ocazia să își apere titlul olimpic de acum 4 ani, când au trecut de Germania cu 4-3.
UPDATE | A doua semifinală a turneului masculin de hochei pe gheață, cea dintre Suedia și Comitetul Olimpic Rus, a intrat în prelungiri. La finalul primelor 60 de minute scorul a fost 1-1. Rușii au condus cu 1-0 prin golul marcat de Anton Slepyshev în primele secunde ale reprizei secunde, dar scandinavii au egalat prin Anton Lander, în minutul 7 al reprizei a 3-a.
UPDATE | Marea Britanie a câștigat dramatic semifinala a 2-a turneului de curling feminin. Britanicele s-au impus cu 12-11, după un extra-end, în fața Suediei, campioana olimpică de acum 4 ani.
Astfel, vom avea parte de o finală Marea Britanie - Japonia. Dacă britanicele au mai fost în ultimul act în în 2002, când au luat aurul în fața Elveției, Japonia este în premieră finalistă.
UPDATE | Japonia este prima finalistă a turneului feminin de curling. Niponele au trecut cu 8-6 de Elveția și s-au calificat în premieră în finala olimpică. Acum 4 ani, Japonia a luat bronzul. Adversara din finală se stabilește chiar la această oră, Suedia și Marea Britanie aflându-se într-un extra-end, după la finalul primelor 10 manșe scorul a fost egal, 11-11.
UPDATE | Cu puțin timp în urmă s-a terminat și manșa secundă a competiției feminine de bob două persoane. Româncele Andreea Grecu și Katharina Wick au avut o coborâre mult mai modestă față de prima manșă, când au terminat pe locul 9.

Andreea Grecu și Katharina Wick, evoluție modestă în manșa a 2-a de la dublu bob

Echipajul românesc a întâmpinat probleme serioase pe canalul de gheață de la Yanqing și a coborât în clasament până pe poziția a 18-a.
Primele două poziții sunt ocupate în continuare de echipajele germane pilotate de Laura Nolte și Mariama Jamanka, în timp ce americanca Elana Meyers Taylor.
UPDATE | S-a terminat programul scurt al concursului de perechi la patinaj artistic. Spectacolul a fost pe măsură, diferențele fiind extrem de mici între pretendenții la medalii. Chinezii Wenjing Sui și Cong Han, vicecampioni olimpici acum 4 ani, au avut o evoluție impresionantă și au terminat pe prima poziție, cu 84,41 puncte, doborându-și propriul record mondial setat în concursul pe echipe (82.81).

Chinezii Wenjing Sui și Cong Han, evoluție încântătoare în proba de perechi de la Beijing

Pe locul secund s-a clasat perechea rusească Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov, care au obținut 84,24 puncte, cel mai bun rezultat al sezonului pentru ei. Locul 3 a revenit unei alte perechi rusești, Anastasia Mishina / Aleksandr Galliamov, care au primit 82,76 puncte.
Programul liber va avea loc sâmbătă, de la ora 13:00, și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
UPDATE | Echipajul de dublu bob românesc, format din Andreea Grecu și Katharina Wick a avut o prestație solidă în prima manșă. Acestea au fost cronometrate cu 1:01:82, fiind pe locul 9.

Andreea Grecu și Katharina Wick, prestație admirabilă în prima manșă la dublu bob

Pe primele două locuri s-au clasat două echipaje germane. Bobul pilotat de Laura Nolte a fost cu doar 6 sutimi de secundă mai rapid decât cel al Mariamei Jamanka. Locurile 3 și 4 au fost ocupate de reprezentantele SUA, Elana Meyers Taylor și Kaillie Humphries, cea care a câștigat aurul la monobob.
De la ora 15:30 este programată manșa secundă, urmând ca medaliile să se acorde sâmbătă, după ultimele două manșe.
UPDATE | Olanda și-a trecut în cont încă un titlu olimpic la patinaj viteză, după succesul lui Thomas Krol la 1.000 de metri. Laurent Dubreuil (Canada) și Haavard Holmefjord (Norvegia) au câștigat medaliile de argint, respectiv bronz.

Olanda și-a trecut în cont încă un titlu la patinaj viteză, după succesul lui Thomas Krol la 1.000 m

UPDATE | Johannes Thingnes Boe devine eroul nr. 1 al Jocurilor Olimpice de iarnă. Norvegianul și-a trecut în cont a patra medalie de aur la această ediție și a cincea în total după succesul de la mass-start, ultima probă de biatlșon din cadrul întrecerilor. Înainte acursei, el era la egalitate cu Marte Olsbu Roeiseland după numărul de titluri.

Momentul în care biatlonistul Johannes Thingnes Boe a intrat în istorie: 4 titluri la JO 2022!

Martin Ponsiluoma (Suedia) și Vetle Christiansen (Norvegia) l-au însoțit pe Johannes Boe pe podiumul olimpic, după ce au terminat pe locurile 2-3.
UPDATE | Canada a câștigat medalia de bronz în turneul masculin de curling, după victoria cu 8-5 asupra SUA. Finala mare are loc sâmbătă, de la ora 08:05, între Suedia și Marea Britanie.
UPDATE | Concursul feminin de mass-start la biatlon s-a încheiat cu o mare surpriză, cu victoria reprezentantei Franței, Justine Braisaz-Bouchet. În condiții grele de concurs, cu vânt și temperatură de minus 14 grade, Braisaz-Bouchet s-a adaptat cel mai bine la aceste condiții. Pe locurile 2-3 au venit norvegiencele Tiril Eckhoff și Marte Olsbu Roeiseland.

Justine Braisaz-Bouchet, victorie superbă la mass-start, în condiții grele de cursă

Primele patru sportive au ratat câte 4 focuri. De remarcat faptul că Marte Olsbu Roeiseland a cucerit a cincea medalie la Jocurile Olimpice de iarnă 2022.
UPDATE | Elvețienii au făcut spectacol la schi cros și au obținute medaliile de aur și argint prin Ryan Regez și Alex Fiva. Bronzul i-a revenit lui Sergey Ridzik.

Elveția a pus mîna pe medaliile de aur și argint în finala la schi cros masculin

UPDATE | Finlanda este prima finalistă la Jocurile Olimpice, în turneul masculin de hochei pe gheață, după ce a învins Slovacia cu 2-0. Scorul a fost deschis de Manninen în minutul 16, iar avantajul a fost mărit în ultimele secunde de Pesonen.
Finlandezii au revenit într-o finală olimpică după o pauză de 16 ani. Ei au jucat pentru medalia de aur la Torino 2006 contra Suediei, fiind învinși în acea partidă cu 3-2. Finlanda caută primul titlu olimpic, după ce a mai jucat o finală la Calgary 1988. În ultimul act va înfrunta învingătoarea dintre Suedia și Comitetul Olimpic al Rusiei, meci care se va desfășura de la ora 15:10
UPDATE | Finlanda este în avantaj după prima repriză cu Slovacia, scor 1-0, în prima semifinală la hochei masculin.

Finlanda a marcat primul gol al semifinalei cu Slovacia la hochei masculin

UPDATE | În așteptarea următoarelor finale ale zilei, pe Eurosport 1 putem urmări prima semifinală la hochei, Finlanda - Slovacia, iar pe Eurosport 2 calificările la schi cros masculin
UPDATE | Prin succesul realizat la schi acrobatic – halfpipe feminin, China a ajuns la 8 medalii de aur și a urcat pe locul 4 în clasamentul pe națiuni. Doar Norvegia (14 titluri), Germania (10 titluri) și SUA (8 titluri și 8 medalii de argint) depășesc gazdele, înaintea ultimelor 16 finale.
UPDATE | Ailing Eileen Gu (18 ani) a câștigat prima finală a zilei, la halfpipe, astfel că a devenit prima sportivă în istoria Jocurilor Olimpice care obține medalii la trei evenimente diferite la schi acrobatic. Starul Chinei de origine americană a mai obținut aur la big air și argint la slopestyle la această ediție. Cea mai bună evoluție a avut-o în a doua manșă din cele trei programate, când a terminat cu un scor de 95.25. Pe podium au mai urcat canadiencele Cassie Sharpe – 90.75 și Rachel Karker – 87.75.

Turul de onoare pentru Ailing Gu la halfpipe. Sportiva de 18 ani a intrat în istoria Jocurilor

UPDATE | Ailing Eileen Gu a avut o manșă secundă și mai bună, pentru care a obținut 95.25. Reprezentanta Chinei va fi greu de depășit în ultima rundă. Canadianca Cassie Sharpe este pe locul 2, cu 90.00.

Manșa excepțională de 95.25 a lui Ailing Gu la halfpipe, cu care a câștigat medalia de aur

UPDATE | Încă de la prima oră a dimineții urmărim finala la Schi acrobatic - halfpipe feminin. Marea favorită Ailing Eileen Gu s-a instalat la conducere încă după prima rundă cu un scor de 93.25.
Articolul inițial
Ziua de vineri va fi una relativ săracă în concursuri în care se vor acorda medalii. Doar la biathlon, schi acrobatic și patinaj viteză vor fi puse în joc întregile seturi de distincții, în timp ce la curling masculin va avea loc finala mică.
Cele mai spectaculoase curse de biathlon sunt cele cu start în bloc, la care iau parte doar cei mai buni 30 de sportivi, atât la masculin, cât și la feminin. Cursa fetelor ar fi trebuit să se dispute sâmbătă, dar organizatorii au antedatat competiția din cauza prognozei meteo.
Astfel, cursa feminină de 12,5 kilometri va începe la ora 9:00, iar Marte Olsbu este marea favorită. Norvegiencele au în general o revașă de luat după ce nu au luat medalie la ștafetă, deși erau văzute de specialiști cu prima șansă la aur.
Cursa băieților, de 15 kilometri, va începe la ora 11:00 și se așteaptă un duel aprins între norvegieni și francezi. Quentin Fillon Maillet a luat aur la individual și pursuit, iar Johannes Thingnes Boe s-a impus la sprint, dar are două medalii de aur în plus, câștigând cu ștafeta mixtă și cu cea masculină. De asemenea, rușii vor avea ambiția să dea lovitura, după eșecul greu de digerat din cursa de ștafetă.
Tot două seturi de medalii se vor acorda și la schi acrobatic. Prima, în proba de halfpipe feminin, la care ultima manșă este programată la ora 4:45. Ulterior se vor decerna laureații și la concursul de ski cross masculin, marea finală urmând să înceapă în jurul orei 9:30.
Penultima reprezentație de la patinaj viteză va fi cursa masculină de 1000 de metri, care va începe la ora 10:30. Olandezul Thomas Krol este principalul favorit, dar conaționalii Kai Verbij sau Hein Otterspeer pot emite și ei pretenții la aur.

Jocurile Olimpice | Se stabilesc finalistele la hochei pe gheață

Astăzi vor avea loc și cele două semifinale din turneul masculin de hochei pe gheață. E cert că toate medaliile vor rămâne în Europa, după eliminarea Canadei și Statelor Unite, dar rămâne de văzut cum se vor împărți, meciurile Finlanda - Slovacia și Suedia - Comitetul Olimpic Rus fiind deschise oricărui rezultat.
Un alt moment important al zilei va fi la patinaj artisitic. Astăzi este programat programul scurt în proba de perechi, urmând ca medaliile să se acorde în urma programului liber de sâmbătă.
Tot astăzi va avea loc și finala mică a turneului de curling masculin. Bronzul va fi disputat între SUA și Canada. De asemenea, azi se vor disputa și semifinalele turneului feminin: Suedia - Marea Britanie și Japonia - Elveția.
În fine, va fi din nou acțiune pe canalul de gheață de la Yanqing, fiind programate primele două manșe la bob două persoane feminin. Andreea Grecu și Katharina Wick vor fi reprezentantele României, iar cele două au nevoie să înceapă bine concursul, pentru a spera la o clasare în Top 10 la final.

Programul de vineri de la Jocurile Olimpice

Biathlon - start în bloc
 • Feminin - ora 9:00
 • Masculin - ora 11:00
Bob (două persoane feminin)
 • Manșa 1 - ora 14:00
 • Manșa 2 - ora 15:30
Curling (masculin)
 • Finala mică - SUA - Canada - ora 8:05
Curling (feminin - semifinale)
 • Suedia - Marea Britanie - ora 14:05
 • Japonia - Elveția - ora 14:05
Patinaj Artistic (perechi)
 • Programul scurt - ora 12:30
Schi acrobatic
 • Halfpipe feminin - ora 4:25 (ultima manșă)
 • Ski Cross masculin - în jur de ora 9:30 (finala)
Hochei (semifinalele masculine)
 • Suedia - Slovacia - ora 6:10
 • Finlanda - Comitetul Olimpic Rus - ora 15:10
Patinaj viteză
 • 1000 m masculin - ora 10:30
Beijing 2022
Poveștile impresionante ale Jocurilor Olimpice de la Beijing
21/02/2022 LA 05:21
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost declarate oficial închise
20/02/2022 LA 05:10