Jocurile Olimpice de la Beijing, care se deschid vineri, "vor schimba pentru totdeauna scara sporturilor de iarnă, dinamizând practicarea lor la nivel mondial", a asigurat, joi, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach.
"China a scris deja istorie, depășind obiectivul de a familiariza 300 de milioane de cetățeni cu sporturile pe zăpadă și pe gheață", a declarat președintele CIO în deschiderea celei de-a 139-a Sesiuni a instanței olimpice.
"Dacă imaginea sitului olimpic de schi alpin, construit în mijlocul unor munți arizi, cu 100% din zăpădă artificială, lasă numeroși observatori străini perplecși, astăzi putem spune: China este o țară a sporturilor de iarnă", a afirmat Bach.
Beijing 2022
Imagini incredibile din China. Ce se întâmplă noaptea, pe străzi, în timpul Jocurilor Olimpice
15/02/2022 LA 06:05
"În afara beneficiilor de sănătate, sociale și economice pentru populația chineză, acest aflux de noi practicanți va schimba pentru totdeauna scara sporturilor de iarnă și va deschide o nouă eră la nivel mondial", a adăugat el.
Citește și:
Conform președintelui Comitetului de organizare Beijing-2022, Qi Cai, statisticile chineze arată că în octombrie 2021 erau "346 milioane de practicanți ocazionali de sporturi de iarnă".
Thomas Bach a insistat, totodată, pe moștenirea lăsată mediului înconjurător de aceste Jocuri, prin dezvoltarea de energii regenerabile pentru alimentarea siturilor, în ciuda impactului zăpezii artificiale asupra resurselor de apă.
În schimb, președintele CIO nu a făcut nicio aluzie la tensiunile politice din jurul acestor Jocuri, cu boicotul diplomatic inițiat de SUA și urmat de Australia și Canada.
"Aceste Jocuri vor beneficia de o puternică susține a comunității internaționale", a asigurat Thomas Bach, reamintind adoptarea în unanimitate a rezoluției Adunării Generale a Națiunilor Unite privind armistițiul olimpic.
Sursa: AGERPRES
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se vor desfășura în perioada 4-20 februarie și vor putea fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Ștafeta flăcării olimpice a debutat la Beijing! Vineri e ceremonia de deschidere, pe Eurosport
02/02/2022 LA 07:04
Jocurile Olimpice
"Vor plăti preţul!". China, despre cele 4 ţări care boicotează diplomatic Jocurile Olimpice
09/12/2021 LA 10:50