Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primii sportivi români au ajuns la Beijing. Imagini spectaculoase din bazele sportive

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 02/02/2022 la 10:52 GMT+2

Beijing e prima capitală care va organiza Jocurile Olimpice de Iarnă, după ce în 2008 au fost gazda celor de vară. O ediție care va debuta pe 4 februarie

Schi fond Beijing 2022

Credit imagine: Eurosport

După multe ore petrecute în avion și prin aeroporturi, primii sportivi români care vor concura la Jocurile Olimpice de la Beijing au ajuns deja în China. Este vorba de săritorii cu schiurile Dana Haralambie, Andrei Feldorean și Daniel Cacina, dar și schiorii Maria Constantin și Alexandru Ștefănescu, însoțiți de antrenorii lor.
Beijing 2022
Ei au fost cazați în satele olimpice de la Yanqing și Zhangjiakou. Îi așteaptă acum pe ceilalți membri ai delegației Team România.

Baze olimpice la superlativ

Fondiștii Paul Pepene, Timea Lorincz și Raul Popa, antrenați de Daniel Borca, au făcut câteva ture de recunoștere a traseului în baza aflată la o altitudine de 1721 m. Paul Pepene abia așteaptă ceremonia de deschidere și e mândru că a fost desemnat purtător de drapel alături de Raluca Strămăturaru.
Beijing 2022
La Yanqing, schiorii de alpin Maria Constantin și Alexandru Ștefănescu, antrenori Andrei Szilagyi și Alexandru Barbu, au urcat Muntele Xiaohaituo și au descoperit un domeniu schiabil impresionant la peste 2000 m altitudine. Contrucțiile, pârtiile, rețeaua de gondole și șoseaua care urcă până la 1600 m sunt uimitoare. Chinezii au construit în doar 5 ani bazele olimpice.
22 de sportivi tricolori vor concura la Jocurile Olimpice (8 sportive și 14 sportivi), la 8 discipline sportive.
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se vor desfășura în perioada 4-20 februarie și vor fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Sursa foto: COSR
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo