Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rușii au pierdut doi medaliați olimpici pentru Beijing 2022

Ion Alexandru

Publicat 26/01/2022 la 19:41 GMT+2

Mikhail Kolyada, vicecampion olimpic cu echipa de patinaj, și Nikita Tregubov, argint olimpic la PyeongChang, la skeleton, au fost testați pozițiv la COVID-19. Nu mai merg în China

Mikhail Kolyada of Russia competes in the Men's Free Skating

Credit imagine: Getty Images

De MARIAN URSESCU
Situația neplăcută pentru delegația Chinei înainte de plecarea la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022. Doi dintre oamenii de bază, de la care se așteptau medalii, au fost nevoiți să rămână acasă.
Medaliat olimpic cu argint, cu echipa, acum patru ani, dar și bronz mondial la individual, patinatorul Mikhail Kolyada a fost testat pozitiv și a fost deja înlocuit cu Evgeni Semenenko. Federația Rusă de Patinaj Artistic a confirmat că Kolyada nu a putut participa la o tabără de antrenament pre-olimpică după ce a fost testată pozitiv.
„În urmă cu câteva zile, Mihail Kolyada a început să se simtă rău. În tot acest timp, patinatorul nu s-a antrenat”, au anunțat oficialii federației. Echipa Rusiei de patinaj se va baza în absența lui Kolyada pe Evgeni Semenenko (26 de ani), pe Mark Kondratiuk, campion European cu echipa, și pe campionul mondial de junior în 2020, Andrei Mozalev în echipa de trei.

Două teste positive în cantonament pentru Tregubov

Comitetul Olimpic Rus a mai primit o lovitură și în cee ace-l privește pe Nikita Tregubov (26 de ani), vicecampion olimpic în proba de skeleton la JO 2018.
Danil Chaban, antrenorul principal al echipei ruse de bob și skeleton, a declarat agenției de presă ruse RIA Novosti că Tregubov a avut două teste pozitive în timpul unui cantonament la Soci. El a intrat imediat în carantină. ”Va mai face un nou test și dacă rezultatul va fi negativ, vom evalua încă o data situația”, a declarant Chaban.
Săptămâna trecută, ministrul rus al sportului, Oleg Matyțin, a anunțat că toate bazele de antrenament din țară, înainte de Jocurile Olimpice, vor fi închise pentru cei de afară, pentru a reduce riscul ca sportivii să se îmbolnăvească de COVID-19.
Cazurile de COVID-19 sunt în creștere în Rusia, înregistrându-se un număr record de infecții zilnice pentru a șasea zi consecutiv. Un total de 74. 692 de cazuri noi au fost raportate azi, după 67.809 în ziua precedentă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo