În cursul unei reuniuni cu porţile închise cu comitetele olimpice naţionale, organizatorii Jocurilor şi federaţiile internaţionale, instanţa olimpică a respins orice perspectivă de amânare, asigurând că totul "este pe calea cea bună pentru desfăşurarea unor Jocuri sigure", conform comunicatului.
Dar în faţa propagării rapide a variantelor Delta şi Omicron ale coronavirusului, CIO "va trebui să facă totul pentru ca sportivii să nu fie privaţi de visul lor olimpic cu câteva zile înainte de plecarea lor", a subliniat preşedintele forului olimpic internaţional, Thomas Bach.
Citește și:
Beijing 2022
Fără cazuri de COVID-19 în rândul sportivilor străini care au ajuns în China!
ACUM 19 MINUTE
CIO a făcut apel, deci, "la toţi participanţii Jocurilor de a da dovadă de o vigilenţă extremă", urmând "toate consemnele anti-Covid regăsite în manuale", care preconizează în special limitarea "la minimum posibil" a interacţiunilor fizice.
Recentul val de cazuri pozitive din circuitul feminin de schi alpin a readus în prim plan riscul de contaminări în cascadă printre sportivii vaccinaţi.
Sursa: AGERPRES
Jocurile Olimpice de la Beijung vor avea loc în perioada 4-20 februarie și vor fi transmise în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Povestea Jocurilor Olimpice de iarnă din 1980, care au avut loc în SUA, la Lake Placid
IERI LA 16:02
Beijing 2022
Dansul pe gheață, marea noutate a Jocurilor Olimpice de iarnă Innsbruck 1976
IERI LA 18:40