Încă de ieri, Japonia a explicat public că o amânare a competițiilor de la Tokyo e "inevitabilă", în contextul pandemiei de coronavirus. Canada și Australia au anunțat că nu vor trimite delegații, dacă datele de disputare ale disciplinelor nu vor fi schimbate, pentru că riscurile sunt prea mari, iar Marea Britanie a solicitat CIO o videoconferință, prin care să pună la punct un plan de amânare.
Ulterior, unul dintre cei mai respectați membri ai Comitetului Internațional, Dick Pound, a confirmat că Jocurile Olimpice se vor amâna, dar CIO s-a grăbit să precizeze că poziția acestuia nu e una oficială.
Și, totuși, azi CIO a luat decizia ce părea inevitabilă: Tokyo 2020 se amână pentru un an. Prim-ministrul Shinzo Abe a purtat discuții pe parcursul acestei dimineți cu Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic și s-a ajuns un consens: Jocurile Olimpice vor avea loc în 2021, după modelul Euro. Pentru a-i proteja pe jucători și pe fani, UEFA a decis deja de aproape două săptămâni amânarea turneului final pentru la anul.
Beijing 2022
La ceremoniile de premiere de la Beijing, medaliații nu sunt obligați să poarte măști!
ACUM 18 ORE
”Având în vedere circumstanțele din prezent și informațiile de la Organizația Mondială a Sănătății, președintele CIO și prim-ministrul Japoniei au decis că Jocurile Olimpice trebuie să fie reprogramate pentru o dată după 2020 dar nu mai târziu de vara lui 2021, pentru a proteja sănătatea atleților și a tuturor celor implicați”, se arată în comunicatul oficial. De asemenea, s-a decis ca denumirea oficială a competiție să rămână ”Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020”.
La ultima şedinţă a executivului său, care a avut loc duminica trecută, CIO a anunţat că va începe să analizeze posibilitatea unei amânări a JO 2020, dar a stabilit o perioadă de maximum patru săptămâni pentru a lua o decizie finală.
Guvernul Japoniei a susţinut anterior necesitatea ca Jocurile Olimpice să se desfăşoare "într-o formă completă", adică având spectatori în tribune, în condiţiile în care exista posibilitatea ca marele eveniment să aibă loc pe stadioane goale, din cauza pandemiei.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Jocurile Olimpice
MTS a anunțat propunerile de buget pentru sporturile olimpice, dar și pentru cele de echipă!
ACUM 20 ORE
Beijing 2022
Povestea Jocurilor Olimpice de iarnă Salt Lake City 2002. Bjoerndalen și Kostelic, marile vedete
ACUM 20 ORE