Echipa olimpică a Canadei a anunţat că nu va participa la Jocurile Olimpice, respectiv Jocurile Paralimpice din vara acestui an. Oficialii canadieni cer ca cea mai importantă competiţiei sportivă din lume să fie decalată cu un an. Anunțul oficialilor canadieni a venit imediat după ce prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, s-a declarat îngrijorat de faptul că o decalare a Jocurilor Olimpice este „inevitabilă”.
Una dintre sportivele afectate de această decizie este Bianca Andreescu, tenismenă cu origni românești, care a declarat în mai multe rânduri că-și dorește să reprezinte cu mândrie țara care a adoptat-o. În acest caz, pandemia de coronavirus îi poate distruge visul în cazul în care organizatorii japonezi iau decizia de a amâna evenimentul programat în această vară la Tokyo.
Jocurile Olimpice
Rezumatul finalei de la Barcelona, Alcaraz - Carreno Busta
24/04/2022 LA 19:34
În istoria lor, Jocurile Olimpice de vară au fost anulate de trei ori: la ediția din 1916, de la Berlin, nu a mai avut loc din cauza Primului Război Mondial, la ediția din 1940, de la Tokyo (apoi acordată orașului Helsinki), nu s-a mai disputat din cauza Celui de-al doilea Război Mondial și la ediția din 1944, de la Londra, nu a mai avut loc tot din cauza Celui de-al doilea Război Mondial.

Soarta Jocurilor Olimpice, incertă

Australienii au anunțat că și ei sunt dispuși să urmeze exemplul dat de canadieni. "Este clar că Jocurile nu se pot desfăşura în iulie. Comportamentul sportivilor noştri a fost magnific în timpul antrenamentelor şi al pregătirii lor, însă stresul şi incertitudinea apasă asupra lor", a declarat vicepreşedintele Comitetului olimpic australian, Ian Chesterman, care este şi şeful misiunii pentru JO de la Tokyo, după o reuniune a consiliului de administraţie al AOC.
Oficialii CIO ar căuta în aceste momente o perioadă în care Jocurile Olimpice de la Tokyo să aibă totuși loc în acest an. În acest moment lipsește un anunț oficial al organizatorilor, însă este posibil ca acesta să vină în curând. CIO ar putea lua în considerare ca Jocurile Olimpice să aibă loc la finalul lui 2020, Olimpiada să se dispute în 2021 (după modelul Euro 2020) sau să aibă loc totuși în 2022. Jocurile Olimpice de la Tokyo erau programate inițial în perioada 24 iulie - 9 august. Pandemia de coronavirus a făcut peste 13.000 de victime la nivel global.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Olympic Games 2024
Burse lunare de 1.500 de dolari pentru trei potențiale vedete ale României la JO Paris 2024
14/04/2022 LA 10:09
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice Paris 2024 | Organizatorii anunță un spectacol total la Ceremonia de Deschidere
23/03/2022 LA 14:23