Pandemia de coronavirus va duce cel mai probabil la amânarea celui mai important eveniment al anului în sportul mondial. După ce Canada a anunţat că nu va trimite vreun sportiv în Japonia, de teama COVID-19, Marea Britanie a cerut o videoconferinţă pentru marţi, în care să îi transmită CIO un punct de vedere similar.
Comitetul Olimpic Internaţional nu a mai aşteptat această discuţie şi, văzând că tot mai multe ţări au poziţii similare, a înţeles că e un risc inutil să vizeze cu orice preţ desfăşurarea competiţiilor conform planului iniţial.
Ca atare, a anunţat, prin vocea lui Dick Pound, amânarea JO, fără a preciza o nouă dată. Un anunţ oficial va fi dat cel mai probabil azi sau în zilele următoare, dar toate informaţiile converg însă spre o amânare cu 12 luni a competiţiilor. Conform presei engleze, Hugh Robertson, preşedintele Comitetului Olimpic Britanic, crede că întrecerile sportive vor avea loc în iulie 2020.
Beijing 2022
Când pleacă primii români spre Beijing? Vor fi trei Sate Olimpice în China!
ACUM 14 ORE
"Nu aveam cum să trimitem o delegaţie la Tokyo în iulie 2020, asta e cert. CIO trebuie să vadă dacă se va găsi o dată pentru anul acesta, dar cel mai probabil Jocurile Olimpice vor avea loc în iulie 2021", a spus Robertson, citat de Daily Mail.
Sursa citată notează faptul că şi Australia are aceleaşi informaţii. Şefii Comitetului Olimpic de la Antipozi au trimis scrisori personalizate pentru toţi sportivii deja calificaţi pentru a-i informa cu privire la amânarea competiţiei. În ele se precizează o nouă dată pentru concursuri: iulie 2021.
În fapt, e o decizie similară cu cea luată de UEFA, în cazul EURO, acesta fiind amânat pentru vara viitoare.

Pound: "Evenimentul nu va avea loc la data de 24 iulie"

Membrul Comitetului Internaţional Olimpic, Dick Pound, a anunţat luni că Jocurile Olimpice vor fi amânate din cauza pandemiei de COVID-19.
Declaraţia lui Pound a venit după ce, recent, Hugh Robertson, preşedintele Asociaţiei Olimpice a Marii Britanii, a anunţat că este posibil ca ţara sa să nu trimită niciun sportiv la evenimentul din Tokyo. De asemenea, Australia şi Canada au comunicat că nu vor participa la Jocurile Olimpice, din cauza COVID-19.
"Potrivit informaţiilor deţinute de IOC, amânarea Jocurilor Olimpice a fost decisă. Măsurile ce vor fi luate nu au fost decise, însă evenimentul nu va avea loc la data de 24 iulie. Vom amâna evenimentul şi ne vom ocupa de tot ceea ce presupune mutarea lui", a spus Dick Pound, potrivit USA Today.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Beijing 2022
Motivul pentru care bobul a fost "sărit" la Jocurile Olimpice de iarnă din 1960
ACUM 15 ORE
Beijing 2022
Accesul spectatorilor la JO de iarnă se va face doar pe bază de invitație! Decizia organizatorilor
ACUM 17 ORE