Pe data de 24 Iulie, anul 2020, se vor deschide Jocurile Olimpice de vară, ediția a 32-a. Acestea vor avea loc la Tokyo, Japonia. Japonia este unică, din mai multe puncte de vedere și cu siguranță, își va surprinde oaspeții cu ceva spectaculos și inovativ tehnic. Inclusiv pariorii se vor bucura de o variabilitate de jocuri mai mare. Sporturile noi pe care fanii pariorilor pot plasa mize sunt baseball/softball, karate, skateboard, alpinism sportiv și surfing. Toate acestea vor fi incluse în platformele de pariere ale celor mai buni operatori din România, pe care îi puteți descoperi pe pagina site-ului Cazinoonline.com Iată ce trebuie să știți despre sporturile noi, ca să vă puteți bucura din plin de emoțiile Olimpiadei


Baseball/Softball

Debutul sporturilor baseball și softball a fost în anul 2008 la Jocurile Olimpice de la Beijing. Acum ele revin. Softball-ul este foarte popular în Japonia. Unele diferențe dintre cele două sporturi sunt evidente, altele subtile. Nu putem nega că aceste două sporturi au multe în comun dar în același timp sunt separate. Mărimea câmpului, mingile, diametrul bâtelor sunt diferențe clare, în timp ce diferențele la unele reguli sunt greu de observat. Jocurile implică câte două echipe cu câte 9 jucători fiecare. Datorită popularității lor, la Jocurile Olimpice din anul 2020, Baseball și Softball vor fi jucate atât de bărbați cât și de femei.
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice din 2036 ar putea avea loc într-un oraș care urmează să fie construit
17/11/2022 LA 11:10

Karate

Karate este o artă marțială, originară din Japonia și foarte potrivit își va face debutul la Jocurile Olimpice din Tokyo. Genealogia cuvântului ne spune foarte clar ce înseamnă acest spot. "Kara" înseamnă "gol", iar "te" este "mână", adică un sport cu mâinile goale. Acesta este un sport de contact și pot fi folosite mâinile, picioarele, coatele, palmele și genunchii. Karate va fi reprezentat prin cele două ramuri ale sale: kumite și kata. Vor participa atât bărbați cât și femei.
Kumite
Kumite face parte din luptele clasice. Un meci durează trei minute și apoi este urmat de pauză. La fiecare meci se acordă 3 puncte în funcție de locul în care a avut loc contactul. Competitorul care reușește primul să facă o diferență de opt puncte față de adversarul său, este câștigătorul meciului. În cazul în care timpul expiră și nu se ajunge la o diferență de 8 puncte, va câștiga cel care are un punctaj mai mare.
Kata
Kata este o demonstrație cu mișcări pregătite anterior. Cei doi adversari nu intră în contact. Elementele analizate de juriu sunt puterea și corectitudinea tehnicilor. Unul dintre competitori va purta centura roșie iar celălalt albastră. La finalul demonstrației cei 5 judecători vor flutura steaguri de culoare roșie sau albastră, pentru a îl numi pe câștigătorul meciului.

Skateboard

Din anul 2020, din catalogul jocurilor olimpice o să facă parte și Skateboard-ingul, deoarece se bucură de o popularitate foarte mare. Această disciplină va fi prezentată prin 2 variante: Park și Street. Park-ul se va realiza pe o rampă și va fi judecat în funcție de viteza și de înălțimeasăriturilor. Variația Street implică o competiție în mediul urban, plin de obstacole, și va fi evaluat în baza dificultății manevrelor efectuate.

Alpinism sportiv

Acest sport constă în depășirea unor obstacole naturale sau artificiale pe un teren abrupt. Alpinismul sportiv va debuta la Tokyo cu toate cele 3 discipline ale sale: viteză, bouldering și dificultate. În proba de viteză doi competitori se vor întrece, urcând pe un zid de 15 metri. La categoria boulder, alpiniștii vor urca pe o secțiune de stânca abruptă, fără frânghii. Proba de dificultate implică urcarea unor stânci abrupte pe o perioadădeterminată. Câștigătorul va fi cel care ajunge cel mai sus. Clasamentul final se va termina printr-o medie de la toate rezultatele obținute din cele trei ramuri ale disciplinei.

Surfing

Referitor la acest sport au existat mai multe discuții în privința locației. La început s-a considerat că este cel mai indicat disciplina să se desfășoare într-o piscină cu valuri pentru a oferi aceleași condiții tuturor jucătorilor. În final decizia privind locația a fost luată și această va fi pe coasta Pacificului, pe plaja Shidshita, la 40 de kilometri de Tokyo. Vor exista două categorii: bărbați și femei. Competiția va avea loc chiar în ocean și vor fi evaluate viteza, varietatea săriturilor, nivelul dificultății. Chiar dacă surfingul este practicat atât cu plăcile lungi cât și cu cele scurte, la jocurile olimpice din Tokyo vor fi folosite numai shortboard, deoarece sunt mai ușor de folosit și permit manevre mai dinamice.

eSporturi

Un alt sport își face cale către jocurile olimpice și acesta este numit eSport. Deși argumentele președintelui Comitetului Olimpic International, Thomas Bach, un medaliat olimpic de aur, să fie foarte puternice împotriva includerii exporturilor în competițiile olimpice, creșterea popularității și atracției printre rândurile tinerilor este esențială.
Membrii liderii ai Mișcării Olimpice s-au întâlnit cu CIO la cel de al-șaptelea Summit Olimpic de la Lausanne și au avut ca principalul subiect de discuție, includerea jocurilor electronice în catalogul Olimpiadei. În urma discuțiilor s-a extras concluzia că acest lucru este posibil în viitorul apropiat, probabil chiar în anul 2024 la Olimpiada din Paris, dar la Tokyo esporturile nu vor fi prezente. Așadar, Tokyo deja a arătat care vor fi tendințele, incluzând sporturi care atrag generația tânără – skateboarding-ul și surfingul, dar în continuare organismele olimpice cartează dacă eSporturile se potrivesc de fapt cu Sufletul Olimpiadei. Conducerea și-a exprimat rezervele față de esporturile care includ violență, numindu-le "jocuri care nu sunt în concordanță cu valorile olimpice" și considera că includerea lor este prematură. Comitetul și-a exprimat sprijinul pentru jocurile video care imită diferite discipline sportive și au solicitat o cooperare accelerată cu aceste jocuri virtuale, solicitând membrilor federațiilor sportive să cerceteze în mod activ potențialele beneficii ale versiunilor electronice și virtuale.
Comitetul Olimpic de la Paris deja a purtat discuții, privind includerea eSporturilor la compediile olimpice și au apropiat aceste activități de recunoașterea ca un eveniment olimpic. Aceste discuții au arătat că există toate posibilitățile sporturile să fie incluse la Olimpiada din anul 2024 la Paris, dar deciziile o să fie finalizate după închiderea Jocurilor Olimpice în Tokyo pe 9 august 2020.
Jocurile Olimpice
Mascotele pentru Jocurile Olimpice de la Paris au fost dezvăluite! Ce simbolizează fiecare
14/11/2022 LA 11:14
Jocurile Olimpice
"Poarta de intrare în Franța". Marsilia "luptă" pentru flacăra olimpică venită de la Atena
04/11/2022 LA 12:40