Simona Halep, alături de Nadia Comăneci, Alina Dumitru, Ștefan Birtalan, Camelia Potec, Gabriela Szabo și Ilie Năstase au fost prezenți, miercuri, la Parlament. Ei au venit în urma invitației senatorilor Șerban Nicolae și Daniel Zamfir, care vor ca Arenele BNR să revină în proprietatea statului român.
Simona Halep a făcut, miercuri la un eveniment organizat la Senat, un apel către parlamentari pentru a susține financiar tenisul românesc, precum și construirea unei infrastructuri sportive pentru tinerele generații. “Eu nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generație, care are nevoie de infrastructură, pentru că la noi în țară nu prea există așa ceva. Avem nevoie de o sală unde să se joace meciurile pentru echipa de FED Cup. Sunt mulți copii care au nevoie de o susținere. Din punctul meu de vedere, sportul nostru este un sport scump, nu poate fi susținut atât de mult de familii”, a declarat Simona Halep, miercuri, la Parlament.

Apelul legendelor la Parlament

Jocurile Olimpice
Condiția obligatorie impusă sportivilor americani pentru a participa la Jocurile Olimpice de iarnă
23/09/2021 LA 14:09
Campioana de la Wimbleon le-a spus parlamentarilor că ar fi păcat ca talentul românilor să fie irosit din cauza lipsei infrastructurii. ”Fac apel pentru această cauză, să se facă o infrastructură, un sistem și federația noastră să fie în rând cu celelate. Cosider că tenisul românesc a avut multe rezultate în ultimii ani, dar mai ales în trecut. Am avut numărul 1 mondial la băieți, am avut la fete. Fiind în cauză, vreau să specific că este păcat de tot talentul nostru, din tenisul românesc, să nu se facă nimic și să nu progresăm”, a completat ea.

Legendele României cer finanțarea sportului

Gabriela Szabo a vorbit în cadrul unui eveniment organizat, miercuri, la Senat despre subfinanțarea sportului românesc și spune că foștii mari sportivi vorbesc degeaba despre necesitățile sportului şi că nimeni nu-i ascultă. Fosta mare campioană olimpică la atletism, Gabriela Szabo, a vorbit despre deficiențele și lipsa de finanțare a sportului românesc. Szabo a subliniat că este necesar un audit pentru a identifica problemele sportului românesc şi pentru a găsi surse de finanţare, eventual prin modificarea Codului Fiscal.
În cadrul aceluiași eveniment s-a discutat și despre propunerea de portdrapel al României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, toată lumea fiind de acord că acest drept i se cuvine Simonei Halep după performanțele din ultimii ani la cel mai înalt nivel în tenis .
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Jocurile Olimpice
Gest superb: Simona Radiș și-a scos la licitație tricoul cu autograf pentru a ajuta copiii
20/09/2021 LA 11:45
Jocurile Olimpice
Doliu în sportul mondial: A murit Jacques Rogge!
29/08/2021 LA 17:00