Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024 va rupe tradiția cu care eram obișnuiți. Aceasta nu va avea loc pe un stadion, Stade de France în cazul de față, ci va avea loc pe fluviul Sena.
Organizatorii au luat această decizie în speranța că pot aduna în jur de 600,000 de spectatori la ceremonie, număr care este de aproape 10 ori mai mare decât capacitatea Stade de France. Astfel, delegațiile care vor participa la ediția din 2024 a Jocurilor Olimpice vor parcurge un traseu de 6km, în bărci, pe fluviul Sena.

VIDEO | Ceremonia Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, într-o locație inedită

Beijing 2022
4.000 de participanți au fost prezenți la o repetiție pentru deschiderea JO de la Beijing
ACUM 12 ORE

Francezii au vrut ceva diferit pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Anunțul a fost făcut în cursul zilei de luni de către Tony Estanguet, fostul campion olimpic la caiac-canoe al Franței, care este și președintele Comitetului de Organizare pentru Paris 2024.
Peste 10,000 de sportivi și oficiali vor participa la ceremonia de deschidere de la Paris, care vor parcurge traseul de 6km în bărci prin centrul Parisului, inclusiv pe lângă repere importante precum Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame, Muzeul Luvru și multe altele. De asemenea, și ceremonia de închidere va avea loc într-o locație diferită, în Piața Trocadero, lângă Turnul Eiffel.
"Această locație ne oferă o mulțime de posibilități pe apă, în aer, alături de toate monumentele Parisului. Sportul va fi inima ceremoniei. Fără îndoială, Franța nu a avut niciodată o asemenea expunere. Am vrut să facem ceva diferit, spectaculos și creativ", a declarat purtătorul de cuvânt al Paris 2024, Michael Aloisio.
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Paris va avea loc pe 26 iulie 2024.
Beijing 2022
Fără cazuri de COVID-19 în rândul sportivilor străini care au ajuns în China!
ACUM 12 ORE
Beijing 2022
Povestea Jocurilor Olimpice de iarnă din 1980, care au avut loc în SUA, la Lake Placid
IERI LA 16:02