Getty Images

Cinci medalii pentru România la Jocurile Olimpice de Tineret din Buenos Aires

Cinci medalii pentru România la Jocurile Olimpice de Tineret din Buenos Aires
By Getty Images

The 10/10/2018 at 10:55Updated The 10/10/2018 at 11:08

Rezultate excelente obținute de delegația României la Jocurile Olimpice de tineret din Buenos Aires. Competiția se desfășoară între 8 și 18 octombrie.

Primele două zile din capitala Argentinei au fost de bun augur pentru sportivii români. Cea dintâi medalie de aur a fost obținută de judoka Adrian Iosif Șulcă la categoria -81 de kg. În vârstă de 17 ani, Șulcă a câștigat finala cu favoritul competiției, cehul Martin Bezdek, pe care l-a învins în doar 15 secunde după un ippon.

Tot în prima zi, dar în sesiunea de seară, înotătorul Daniel Martin a obținut argintul în proba de 100 metri spate. Apoi, la haltere, Mihaela Valentina Cambei a terminat pe locul trei la categoria 48kg, obținând astfel medalia de bronz. Mihaela a ridicat în total 156 de kilograme.

A doua zi a venit cu o nouă medalie de aur, în proba de haltere. Sabina Baltag s-a impus la categoria 53 de kg, ridicând un total de 177 kg, 77 kg la smuls și 100 kg la aruncat. Nu în ultimul rând, cea de-a cincea medalie a venit în sesiunea de seară. România a obținut un argint, la canotaj, în proba de dublu rame. Florin Arteni-Fîntînariu și Laurențiu Danciu, campioni mondiali la juniori, au încheiat Finala A pe locul doi.

Așadar, după doar două zile, România are în total nu mai puțin de cinci medalii, dintre care două sunt de aur, două de argint și una de bronz.

Jocurile Olimpice de Tineret continuă în direct pe Eurosport până în 18 octombrie.