Comitetul executiv solicită ca drapelul Rusiei și cel al al Belarusului să nu fie arborate la evenimentele sportive internaționale și, de asemenea, dorește ca imnurile naționale ale acestor două țări să nu fie interpretate, precizează comunicatul CIO.
Forul internațional olimpic consideră că aceste două țări au încălcat armistițiul olimpic care continuă după încheierea Jocurilor de la Beijing, în așteptarea Jocurilor Paralimpice ce vor avea loc în capitala Chinei în perioada 4-13 martie.
Federațiile sportive internaționale "ar trebui să țină cont de încălcarea armistițiului olimpic de către guvernele Rusiei și Belarusului și să acorde prioritate absolută siguranței sportivilor", subliniază CIO, care precizează că nu are niciun eveniment planificat în Rusia sau Belarus.
Jocurile Olimpice
Rezumatul finalei de la Barcelona, Alcaraz - Carreno Busta
24/04/2022 LA 19:34
Citește și:
Comitetul executiv și-a exprimat "profunda îngrijorare pentru membrii comunității olimpice din Ucraina" și s-a declarat "pe deplin solidar".
Un grup special este în contact cu comunitatea olimpică ucraineană "pentru a coordona asistența umanitară acolo unde acest lucru este posibil".
Acest grup operativ ar urma să continue să monitorizeze foarte îndeaproape situația de pe teren și să țină comitetul la curent.
Sursa: AGERPRES
Olympic Games 2024
Burse lunare de 1.500 de dolari pentru trei potențiale vedete ale României la JO Paris 2024
14/04/2022 LA 10:09
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice Paris 2024 | Organizatorii anunță un spectacol total la Ceremonia de Deschidere
23/03/2022 LA 14:23