Să luăm exemplul atleților. Deși cel mai probabil sunt ușurați că diminuat riscul de a fi infectați cu coronavirusul, unii dintre ei sunt cu siguranță dezamăgiți că nu vor avea ocazia să participe. S-au antrenat din greu, pe parcursul mai multor ani, pentru a obține o astfel de oportunitate. Unii dintre ei s-ar putea să nu mai aibă altă șansă. Va exista de asemenea o pierdere simbolică pentru comunitatea globală. Olimpiada reprezintă o ocazie în care cei mai buni sportivi din lume sunt în competiție iar întreaga lume îi urmărește, fanii susținându-i de acasă sau din tribune.
De asemenea, amânarea ar putea declanșa probleme legale complicate. Trebuie să luăm în considerare ce va însemna amânarea pentru contractele negociate de sponsori, de televiziuni și alte entități care au intrat în acorduri cu Comitetul Olimpic Internațional precum și organizatorii Tokyo 2020. Acele acorduri, care în unele cazuri valorează miliarde de euro, nu vor fi duse la capăt conform contractului dacă datele vor fi schimbate.
Mai mult, sponsorii și afacerile locale ar putea suferi și ele de pe urma amânării Jocurilor Olimpice. Sponsorii majori au căzut de acord să plătească sume consderabile în ideea că Olimpiada va avea loc în acest an. Se așteptau ca milioane de oameni să le vadă produsele sau serviciile pe semne, bannere și reclame. De asemenea, hotelurile, restaurantele și barurile din Tokyo vor fi și ele în pierdere. Același lucru este valabil și pentru liniile aeriene, care au fost deja lovite puternic de pandemie. Angajații acestor companii vor avea cel mai mult de suferit deoarece companiile ar putea lua în calcul reducerea personalului.
Jocurile Olimpice
CIO "explorează modalităţile" de a-i reprimi pe ruşi şi bielaruşi în competiţii
ACUM 7 ORE
Este posibil ca amânarea Jocurilor să ducă la negocieri amiabile ale contractelor. Toată lumea care este implicată va înțelege că nimeni nu se aștepta la o pandemie și că nimeni nu este de vină. De asemenea, părțile implicate se pot adapta noilor condiții, mai ales dacă aceleași stadioane, arene și locații vor fi disponibile și în 2021. Cu siguranță, o amânare este mai bună decât o anulare.
Cheia este ca aceste renegocieri să funcționeze. În caz contrar, s-ar putea ajunge la daune majore sau, în funcție de situație, trimiteri în judecată. Sponsorii și televiziunile ar putea refuza să pltească și să invoce faptul că nu au fost respectate contractele. Majoritatea contractelor de sponsorizare prevăd situații de forță majoră. Aceste clauze scutesc părțile implicate de îndeplinirea contractului iar cu siguranță o pandemie poate intra la categoria forță majoră astfel că scenariul unor renegocieri eșuate pare unul puțin probabil, chiar dacă nu imposibii..
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Olympic Games 2024
Jocurile Olimpice de la Paris: Prețurile biletelor, date, tragere la sorți, tot ce trebuie să știi
28/11/2022 LA 12:32
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice din 2036 ar putea avea loc într-un oraș care urmează să fie construit
17/11/2022 LA 11:10