Sportivii americani selectaţi pentru următoarele Jocuri Olimpice de iarnă, care vor avea loc în februarie 2022 la Beijing, vor participa cu condiţia de a fi vaccinaţi împotriva Covid-19, conform directivelor Comitetului olimpic şi paralimpic din SUA (USOPC).
Regulile USOPC prevăd ca de la 1 noiembrie toţi sportivi, angajaţii, contractanţii şi alte persoane care au acces la facilităţi trebuie să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Condiția obligatorie impusă sportivilor americani, pentru a participa la Jocurile Olimpice de iarnă

Olympic Games 2024
Jocurile Olimpice de la Paris: Prețurile biletelor, date, tragere la sorți, tot ce trebuie să știi
28/11/2022 LA 12:32
Până la 1 decembrie, obligativitatea va fi extinsă la toţi membrii diferitelor delegaţii ale "Team USA" şi la tinerele speranţe aşteptate să participe la viitoarele Jocuri.
"Sănătatea şi bunăstarea comunităţii noastre olimpice şi paralimpice continuă să fie o prioritate absolută. Această măsură ne va spori capacitatea de a crea un mediu sigur şi productiv pentru sportivi şi personalul echipei SUA şi ne va permite să restabilim coerenţa în planificarea şi pregătirea evenimentelor şi să oferim un serviciu optim sportivilor", a subliniat USOPC într-un comunicat.
La Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, USOPC nu le-a cerut membrilor delegaţiei sale să fie vaccinaţi împotriva Covid-19. Aproximativ 100 dintre cei 613 sportivi care au apărat culorile americane au plecat în Japonia fără să fie vaccinaţi.
Comitetul Internaţional Olimpic nu impune vaccinarea obligatorie pentru sportivii implicaţi în evenimentele pe care le organizează.
USOPC a precizat, totodată, că va analiza scutirile de imunizare de la caz la caz. Persoanele nevaccinate care ar beneficia de aceste scutiri ar trebui să fie supuse zilnic unui test pentru Covid-19, plătit de forul olimpic american.
Statele Unite s-au clasat pe locul 1 în clasamentul pe medalii la Tokyo. Al întrecerile de iarnă, americanii au terminat pe locul 4 la ediția din 2018, desfășurată în Coreea de Sud.
Sursa: Agerpres
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice din 2036 ar putea avea loc într-un oraș care urmează să fie construit
17/11/2022 LA 11:10
Jocurile Olimpice
Mascotele pentru Jocurile Olimpice de la Paris au fost dezvăluite! Ce simbolizează fiecare
14/11/2022 LA 11:14