Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a semnat joi un protocol de colaborare cu Fundaţia Romanian Business Leaders prin programul RePatriot, prin care urmărește să-i atragă pe sportivii români care trăiesc în străinătate să concureze pentru România.
"Este un proiect foarte important pentru noi. În ultimii 30 de ani România a exportat know how în domeniul sportului. Actualmente, peste graniţele ţării trăiesc peste 5 milioane de români. Este o resursă pe care România nu o exploatează la adevărata ei valoare. În acest sens, acest proiect RePatriot este un semnal de revenire, de Bine aţi revenit în România pentru a reprezenta România. Sunt foarte mulţi sportivi în Europa care îşi doresc să reprezinte România. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român deschide uşa împreună cu federaţiile sportive naţionale pentru aceşti sportivi să facă parte din loturile naţionale sau olimpice, să reprezinte România. În plus, prin acest program, sportivii români participanţi la competiţiile din străinătate vor beneficia de sprijinul românilor care trăiesc în afara graniţelor ţării, dar care simt şi trăiesc româneşte", a declarat Covaliu în cadrul unei conferinţe de presă.
La eveniment au participat şi sportivele de la gimnastică ritmică Annalise şi Christina Drăgan, care s-au născut şi au trăit în America şi au decis împreună cu părinţii lor să concureze pentru România.Prin intermediul acestui program, COSR şi RePatriot îşi propun să îi ajute pe sportivi să se înregistreze în cluburile din România pentru a putea fi incluşi în loturile naţionale şi a reprezenta ţara la competiţiile internaţionale.
Jocurile Olimpice
Rezumatul finalei de la Barcelona, Alcaraz - Carreno Busta
24/04/2022 LA 19:34
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Olympic Games 2024
Burse lunare de 1.500 de dolari pentru trei potențiale vedete ale României la JO Paris 2024
14/04/2022 LA 10:09
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice Paris 2024 | Organizatorii anunță un spectacol total la Ceremonia de Deschidere
23/03/2022 LA 14:23