Membrii Comitetului Internațional Olimpic s-au întrunit marți în cadrul unei videoconferințe și au recurs la câteva modificări privind criteriile referitoare la sistemele de calificare la evenimentul care va avea loc în capitala Japoniei anul viitor. "Această revizuire a fost efectuată pentru a se ţine cont de impactul pandemiei de Covid-19 şi a noilor date ale JO şi înlocuieşte principiile precedente, aprobate de Comitetul Executiv al CIO în iulie 2017", a transmis CIO printr-un comunicat.
În acest sens, noua dată limită pentru perioada de calificare este 29 iunie 2021, CIO precizând, de asemenea, că federaţiile internaţionale vor putea defini propriile termene, până la data de 29 iunie 2021. Totodată, noua dată limită de înscriere pentru fiecare disciplină sportivă a fost fixată pentru 5 iulie 2021.

CIO, o nouă serie de modificări

Beijing 2022
Beijing 2022: Și Marea Britanie a anunțat un boicot diplomatic al JO de iarnă
ACUM 14 ORE
Așa cum s-a precizat încă de la început, CIO a confirmat că sportivii şi comitetele olimpice naţionale care au obţinut deja un loc de calificare olimpică îl vor păstra, în ciuda amânării competiţiei din cauza pandemiei de coronavirus. În total, 57% din locurile pentru JO de la Tokyo au fost deja alocate, în timp ce au mai rămas încă 5.000 de locuri pentru a fi ocupate.
CIO a precizat că "procesul de atribuire a locurilor în sistemele de calificare iniţiale pentru fiecare sport rămâne prioritar", adăugând că "acest principiu încurajează federaţiile internaţionale să adopte o abordare similară prin înlocuirea competiţiilor anulate, în timpul cărora urmau să fie atribuite locuri de calificare pentru acelaşi număr de probe".
Pe 24 martie, Comitetul Internaţional Olimpic a decis, împreună cu Comitetul japonez de organizare, amânarea cu un an a Jocurilor de la Tokyo, care vor avea loc în perioada 23 iulie-8 august 2021.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Jocurile Olimpice
Reacţia Chinei, după ce SUA şi Australia au anunţat "boicotul diplomatic" al Jocurilor Olimpice
ACUM 18 ORE
Beijing 2022
Beijing 2022: Reacția CIO după ce SUA a anunțat boicotul diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă
IERI LA 07:40