Președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, a dezvăluit că înțelegerea dintre Coreea de Nord și de Sud de a defila împreună la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă a fost luată în ultimul moment.
Vorbind exclusiv pentru Eurosport în timpul vizitei sale de astăzi la facilitățile Discovery și Eurosport din PyeongChang, Președintele COI Thomas Bach a dezvăluit că înțelegerea dintre oficialii Coreei de Nord și Coreei de Sud în vederea defilării împreună sub un drapel Unificat a fost făcută cu doar patru ore înaintea startului Ceremoniei de Deschidere.
Vorbind despre sportivii coreeni defilând împreună, Președintele Bach a spus:
Beijing 2022
Bjorn Daehlie a devenit primul sportiv cu 12 medalii, după Jocurile Olimpice de iarnă Nagano 1998
IERI LA 09:02
„Este un moment grozav și chiar și când îl văd acum din nou îmi face pielea de găină și îmi oferă sentimente grozave. Asta deoarece acesta este mesajul Olimpic așa cum ar trebui să fie. Acești sportivi din cele două țări se țin de mână și se bucură de moment împreună, scriind istorie în acest moment. Ei transmit un mesaj grozav de prietenie și pace lumii din această peninsulă Coreeană, unde din păcate există asemenea tensiuni politice.”
„Aceasta este misiunea noastră. Lucrăm în vederea participării sportivilor din Coreea de Nord într-un mod special încă din 2014 și am făcut acest lucru până în ultimul moment. Ca să vă spun un mic secret, decizia finală vizavi de defilarea lor a fost luată cu doar patru ore înaintea începutului Ceremoniei, la ora 16:00 (ora locală). Vă puteți construi o impresie, astfel, despre ceea ce s-a întâmplat în spatele cortinei.”
Beijing 2022
Franța a anunțat port-drapelul pentru Beijing 2022. Doi schiori au fost aleși prin vot
IERI LA 22:02
Beijing 2022
Echipament din plastic oceanic reciclat. Asta vor purta sportivii din Marea Britanie la JO 2022
IERI LA 18:52