Reprezentanții Comitetului Internațional Olimpic (CIO) au hotărât miercuri într-o ședință să permită și recomandă Comitetelor Olimpice Naționale să desemeneze doi purtători de drapel la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice. Astfel, începând cu ediția de anul acesta de la Tokyo, o fată și un băiat vor putea duce împreună drapelul urmând regula egalității de șanse între femei și bărbați pe care CIO o promovează și respectă.
Decizia a fost aprobată miercuri în Comitetul Executiv al CIO și a fost prezentată public de către președintele Thomas Bach într-o conferință de presă.Dintre participantele de până acum la JO, Arabia Saudită nu a avut nicio femeie concurentă până la Olimpiada din 2012. În perioada următoare vom afla și desemnările propuse de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Desigur, propunerea feminină o va constitui în proporție de 90% Simona Halep, care și-a câștigat acest drept de câțiva ani, menținându-se în top și cucerind titluri majore în circuitul feminin de tenis.
COSR nu a luat încă vreo decizie, directiva CIO fiind prea 'proaspătă', dar alegerea lui Marian Drăgulescu pare soluția ideală. De 8 ori campion mondial și triplu medaliat la Jocurile Olimpice, "Marocanul" va fi cel mai titrat sportiv din delegația României la Tokyo.
Jocurile Olimpice
Doliu în sportul mondial: A murit Jacques Rogge!
29/08/2021 LA 17:00

Simona Halep, propunerea lui Mihai Covaliu

Campioana noastră a declarat în repetate rânduri că își dorește o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. "Obiectivul meu principal e Olimpiada, îmi doresc o medalie! Vreau să aduc o medalie anul viitor să ne bucurăm cu toţii de ea", a declarat Simona Halep după ce a cucerit titlul la Wimbledon în 2019.
Președintele COSR este de părere că Simona Halep merită să fie portdrapel la ediția din 2020. "S-a vorbit şi sigur că Simona Halep este unul dintre sportivii emblematici ai României. Există o procedură care va fi urmată şi de această dată, la fel ca la precedentele ediţii ale Jocurilor Olimpice. Simona Halep va fi propusă ca portdrapel al României la Tokyo, iar Comitetul Executiv al COSR urmează să valideze această propunere", a spus Covaliu.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06