Articol scris de Bianca Dumitru
Pe 24 aprilie, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că îi va convoca la o discuție pe patronii cluburilor Universitatea Craiova şi FCSB, pentru a-i convinge să îi lase pe jucătorii eligibili să participe cu echipa naţională de tineret la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Până în acel moment, singurele cluburi care erau dispuse să-și trimită fotbaliștii la Olimpiadă erau CFR Cluj, FC Viitorul, Chindia Târgovişte, FC Botoşani şi Gaz Metan Mediaş. Celelalte echipe s-au arătat reticente, în condițiile în care competiția din Japonia se suprapune preliminariilor pentru cupele europene.
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă PyeongChang 2018, ediția la care România a revenit în Top 10
01/02/2022 LA 12:28
Astăzi, conducerea celor de la FCSB a anunțat că va lăsa doi jucători să meargă la Tokyo. Este vorba despre Ovidiu Perianu și Dragoș Nedelcu, fotbaliști care au fost convocați de Mirel Rădoi și pentru turneul preolimpic din Marbella.

Andrei Vlad visează să ajungă la Tokyo

Tânărul portar al celor de la FCSB, prezent în aceste zile în lotul naționalei de seniori pentru amicalele cu Georgia și Anglia, a declarat pentru FRF TV că își dorește să fie lăsat să meargă la Jocurile Olimpice.
"Îmi doresc să merg la Jocurile Olimpice. Să vedem dacă voi fi lăsat de club. Cred că e ceva ce se întâmplă o dată în viață și, dacă ai șansa să mergi acolo, trebuie să te bucuri de aceste jocuri", a spus Andrei Vlad.
Nici pentru stranieri prezența la Olimpiadă nu este sigură. Ianis Hagi ar putea rata competiția din Tokyo, jurnaliștii scoțieni notând faptul că fotbalistul ar fi tentat să plece de la Rangers dacă nu va fi lăsat să meargă la Jocurile Olimpice.
În aceste zile, tricolorii U23 se pregătesc pentru Jocurile Olimpice în Spania, acolo unde se află în cantonament până pe 9 iunie. Fotbaliștii vor juca două partide amicale, pe 5 și 8 iunie, împotriva reprezentativelor Mexicului și Australiei.
Beijing 2022
Primii sportivi români au ajuns la Beijing. Imagini spectaculoase din bazele sportive
30/01/2022 LA 13:49
Beijing 2022
România a avut două clasări în Top 6 la Jocurile Olimpice de iarnă Albertville 1992
25/01/2022 LA 16:25