Ca talent și potențial în bazin, Ryan Lochte a fost omul care s-a apropiat, întrucâtva, de geniul lui Michael Phelps. American ca și “Glonțul din Baltimore”, Lochte a adunat 12 medalii la Jocurile Olimpice, dintre care cinci de aur. A fost coleg de ștafetă cu uriașul Phelps, coleg pe podium și în antrenament. Însă parcătoată seriozitatea și tot respectul pentru muncă, sport și performanță s-au picurat doar în contul lui Phelps și deloc în al lui Lochte.
Ryan a fost campionul-problemă, cu o înclinație spre autodistrugere. În 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio, Lochte a ținut capul de afiș în tabloide, susținând că alături de alți doi colegi ar fi fost jefuit într-o benzinărie sub amenințarea armei. Realitatea arăta însă diferit: după succesul înregistrat cu ștafeta de 4X200 m mixt, Lochte se îmbătase crunt și se făcea vinovat de distrugere de bunuri și vandalizarea benzinăriei. S-a ales cu 10 luni de suspendare. Apoi, Lochte și-a atras o nouă suspendare, de 14 luni, după ce s-a dat de gol pe rețelele de socializare că a folosit o substanţă restricţionată în cantităţi mult mai mari decât e permis.

Ryan Lochte promite că s-a schimbat

Beijing 2022
4.000 de participanți au fost prezenți la o repetiție pentru deschiderea JO de la Beijing
ACUM 12 ORE
Ryan Lochte a făcut zilele acestea noi dezvăluiri, pentru “Extra TV”. Americanul anunță că s-a făcut băiat cuminte, că și-a învățat lecția picurată de viață în porții suficient de multe și dese. Tată a doi copii și soț proaspăt-îmblânzit, vrea să demonstreze lumii că poate fi și un campion-model, pentru că s-a trezit în pragul falimentului după scandalurile succesive în care singur s-a târât.
Nu am avut niciodată atâta presiune pe mine. Vreau să arăt cine este Ryan Lochte cu adevărat. Tokyo este ultima mea șansă. Mă antrenez pentru a merge la a cincea ediție a Jocurilor Olimpice. Vreau să prind echipa americană, pentru că, altfel, dacă nu o fac, nimeni nu o să vadă cât m-am schimbat”, a declarat Lochte, care încă mai păstrează două recorduri mondiale în probele individuale - 200 m mixt, în bazin lung și scurt, plus un record cu ștafeta.
Americanul este încrezător în planul său: “Sunt în formă maximă. Nu am mai scos timpii pe care îi am acum în bazin de pe vremea în care aveam 20 de ani. Jocurile s-au amânat cu un an, așa că eu aleg să fiu optimist: mai am un an să mă antrenez și să devin și mai bun.
De unde câștigam milioane de dolari, am ajuns la zero. Am pierdut totul. Aveam 7-8 sponsori și toți – până la ultimul, m-au exclus. Cred că fiecare lucru ți se întâmplă cu un motiv. Dacă aș fi continuat să duc același stil de viață, aș fi ajuns și mai jos.
Ryan Lochte
Beijing 2022
Fără cazuri de COVID-19 în rândul sportivilor străini care au ajuns în China!
ACUM 12 ORE
Beijing 2022
Povestea Jocurilor Olimpice de iarnă din 1980, care au avut loc în SUA, la Lake Placid
IERI LA 16:02