Sportul românesc a primit astăzi o veste teribilă. Federația Internațională de Haltere a anunțat că sportivii români au încălcăt regulile de dopaj în 4 rânduri și, în final, s-a luat o decizie radicală: țara noastră va avea interzis la probele de haltere la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Florin Croitoru, Răzvan Martin, Roxana Cocoș și Gabriel Sîncrăian sunt cei 4 halterofili care au picat testele de dopaj în ultimele 12 luni.
De asemenea, Federația Internațională a anulat și două medalii câștigate de sportivii noștri la Jocurile Olimpice de la Londra (2012) și Rio de Janeiro (2016). Gabriel Sîncrăian a obținut "bronzul" la Rio de Janeiro, la categoria 85 de kilograme, în timp ce Răzvan Martin a câștigat aceeași medalie la Londra, în urmă cu 9 ani.
Jocurile Olimpice
Echipa Marii Britanii: Sprijinul Reginei pentru mișcarea olimpică "nu trebuie subestimat sau uitat"
09/09/2022 LA 04:01

Federația Română de Haltere, suspendată 12 luni! Sportivii noștri vor rata Jocurile Olimpice de la Tokyo

Cei doi sportivi și-au pierdut medaliile, după ce, la probele de urină, au fost testați pozitiv cu substanțe interzise de regulamentul WADA (Agenția Mondială Antidoping): Sîncrăian cu testosteron exogen, iar Martin cu steroizi anabolizanți. De notat că Gabriel Sîncrăian a primit o suspendare individuală de 8 ani.
Astfel, România a devenit cea de-a 3-a țară suspendată la probele de haltere, după Thailanda și Rusia.
În mod normal, țara noastră putea trimite la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2 halterofili: unul la masculin și altul la feminin. Marea speranța a României, în această vară, era Loredana Toma, campioană mondială în 2017. Din păcate pentru sportiva noastră, nu va putea participa la Tokyo.
Jocurile Olimpice de la Tokyo vor putea fi urmărite la Eurosport, în perioada 23 iulie - 8 august 2021.
Olympic Games 2024
Terenurile de la Roland Garros vor găzdui turneele de tenis de la Jocurile Olimpice Paris 2024
09/08/2022 LA 13:39
Olympic Games 2024
Calendarul Jocurilor Olimpice Paris 2024. Când se decernează primele medalii și ce sporturi noi apar
03/08/2022 LA 08:40