Federica Pellegrini, deținătoare a recordului mondial pe distanța de 200 m liber, a fost protagonista primului interviu din seria "Giochi da Ragazze", realizată de fosta stea a patinajului artistic, Valentina Marchei. Înotătoarea afirmă că este pregătită să își încheie cariera la întrecerea olimpică de la Tokyo, în timpul căreia va împlini 33 de ani.
Italianca s-a remarcat la doar 16 ani, la Jocurile Olimpice de la Atena, când a câștigat medalia de argint la 200 m, însă tocmai acolo au început problemele. "După acel argint de la 16 ani a urmat o perioadă dificilă, am început adolescența, care este un moment aparte pentru orice femeie. M-am mutat, am plecat departe de casă după antrenorul meu, tocmai la Milano, am fost singură și departe de familie, într-un mediu solicitant – toți voiau o bucățică din Federica. Nu mai înțelegeam nimic, am început să mă umflu, să mă îngraș, aveam acnee și chiar m-am confruntat cu tulburări alimentare. Nu a fost deloc simplu", a mărturisit Federica în interviul realizat de Eurosport Italia.

Federica Pellegrini, gata să spună "adio!"

Jocurile Olimpice
Echipa Marii Britanii: Sprijinul Reginei pentru mișcarea olimpică "nu trebuie subestimat sau uitat"
09/09/2022 LA 04:01
După o carieră punctată de multe performanțe, fiind prima femeie care a coborât sub patru minute într-o cursă de 400 m liber, primul star al înotului care a câștigat opt medalii consecutive într-o singură probă la Campionatele Mondiale (200 m liber) și prima campioană olimpică a natației din Italia, Federica Pellegrini explică de ce acum este momentul să se retragă.
"După Rio mi-am dorit să merg mai departe, pentru că nu puteam să mă retrag așa (n.r. – a terminat fără medalie, cu o clasare pe locul patru în proba favorită). La Tokyo vreau să termin în stil mare, merg la Tokyo pentru marele final", a concluzionat Federica Pellegrini pentru Eurosport Italia.
Olympic Games 2024
Terenurile de la Roland Garros vor găzdui turneele de tenis de la Jocurile Olimpice Paris 2024
09/08/2022 LA 13:39
Olympic Games 2024
Calendarul Jocurilor Olimpice Paris 2024. Când se decernează primele medalii și ce sporturi noi apar
03/08/2022 LA 08:40