O ediţie plasată sub semnul deschiderii, cu un slogan unic pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice, care se doreşte aşadar sinonim cu incluziunea persoanelor cu dizabilităţi, deschiderea către teritoriile "de la Versailles la Saint-Denis", unde vor avea loc mai multe evenimente, şi care vrea totodată să demonstreze "îndrăzneala, creativitatea, spiritul de avangardă care alcătuiescidentitatea francezi", conform Comitetului de organizare (COJO).
Dacă motto-ul mişcării olimpice este "Citius, Altius, Fortius" (Mai repede, mai sus, mai puternic), fiecare oraş gazdă îşi alege propriul slogan pentru ediţia pe care o găzduieşte.
"Să deschidem larg Jocurile a fost ţelul nostru încă din prima zi, este această ambiţie de a ne gândi la toţi indicatorii pentru deschidere", a explicat preşedintele COJO, Tony Estanguet, după o întâlnire cu reprezentanţii guvernului şi cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.
Olympic Games 2024
Calendarul Jocurilor Olimpice Paris 2024. Când se decernează primele medalii și ce sporturi noi apar
03/08/2022 LA 08:40
În afara acestui slogan, Comitetul de organizare Paris-2024 a detaliat programul Jocurilor Olimpice, a căror ceremonie de deschidere va avea loc pe 26 iulie 2024.
Organizatorii au vrut să "lucreze la un echilibru mai bun între evenimentele masculine şi feminine", a insistat Michael Aloisio, purtătorul de cuvânt al Paris-2024.
"Jocurile de la Paris vor fi primele Jocuri Olimpice comune", a subliniat Aloisio, înainte de a anunţat că, "pentru a nu instala ideea că probele feminine lansează probele masculine", maratonul feminin va avea loc după cel masculin şi va închide programul de atletism, pentru prima dată de la integrarea sa în Jocurile Olimpice, în 1984.
În acest spirit, finala turneului olimpic de baschet feminin va avea loc, de asemenea, după cea a baschetbaliştilor, în ultima zi a Jocurilor Olimpice, iar probele feminine de judo, tenis de masă, canotaj sau atletism se vor desfăşura în "prime-time".

Prețuri decente la bilete, la Jocurile Olimpice din 2024

Grila tarifară, "accesibilă celui mai mare număr" de persoane, potrivit preşedintelui COJO, a fost şi ea pe ordinea de zi. Astfel, 50% dintre biletele olimpice şi 50% din biletele paralimpice vor costa mai puţin de 50 de euro şi doar 8% dintre tichete vor depăşi pragul de 200 de euro, cu ambiţia declarată a organizatorilor de a avea "stadioane pline".
Michael Aloisio a mai anunţat că "pentru toate sporturile, biletele încep de la 24 de euro, cu un volum total de un milion de bilete la acest preţ".
În sfârşit, în ceea ce priveşte sistemul de vânzare a biletelor, pasionaţii de sporturi olimpice vor trebui să se înregistreze pentru o tragere la sorţi programată în decembrie 2022, în timp ce startul vânzărilor se va da în februarie 2023, în pachete de trei evenimente sau sesiuni la alegere, înainte de deschiderea vânzării tichetelor single, în luna mai.
În total, 13 milioane de bilete vor fi oferite pentru Jocurile Olimpice de la Paris.
Sursa: Agerpres
Olympic Games 2024
Jocurile Olimpice vor intra "într-o nouă eră" de la ediția din 2024, de la Paris! Anunțul CIO
26/07/2022 LA 20:24
Olympic Games 2024
Francezii vor primi 400.000 de bilete gratuite la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024
26/07/2022 LA 17:56