Regulamentul CIO interzice orice fel de ”demonstrație sau propagandă politică, religioasă sau rasială” în arenele de la Jocurile Olimpice iar CIO a ajuns la concluzia că regula ar trebui implementată în continuare după consultarea cu sportivii.
Având în vedere protestele masive Black Lives Matter de anul trecut, au existat cereri în ultimele luni pentru a schimba regula și a permite sportivilor să protesteze.
Unii șefi de federație, precum Sebastian Coe de la World Athletics, au declarat că sportivii ar trebui să aibă dreptul să își exprime opiniile și să protesteze liberi la Jocurile Olimpice.
Beijing 2022
Dansul pe gheață, marea noutate a Jocurilor Olimpice de iarnă Innsbruck 1976
ACUM 21 ORE

Jocurile Olimpice de la Tokyo. Majoritatea sportivilor au fost consultați înainte de decizie

Kirsty Coventry, președinta Comisiei Sportivilor din cadrul CIO, a declarat că majoritatea sportivilor consultați au fost împotriva oricăror tipuri de proteste.
”Nu aș vrea ca nimic să distragă lumea de la competiție. Așa consider astăzi”, a declarat Coventry, fostă campioană olimpică la natație pentru Zimbabwe.
Coventry a declarat că au fost mai multe recomandări aprobate de CIO miercuri, inclusiv oferirea unor idei mai clare privind sancțiunile, mai multe informații despre regula care interzice protestele, o schimbare a Jurământului Olimpic pentru a-l face mai inclusiv.
Coventry a confirmat că sportivii care vor face gesturi de protest la Tokyo vor fi pedepsiți: ”Da, așa este, vor fi sancționați. Așa am discutat cu mjoaritatea sportivilor. Asta au cerut”.
Beijing 2022
Povestea Jocurilor Olimpice de iarnă Sapporo 1972. Galina Kulakova și Ard Schenk, marile vedete
ACUM O ZI
Beijing 2022
România, reprezentată de 22 de sportivi la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing
IERI LA 11:37