Regulamentul CIO interzice orice fel de ”demonstrație sau propagandă politică, religioasă sau rasială” în arenele de la Jocurile Olimpice iar CIO a ajuns la concluzia că regula ar trebui implementată în continuare după consultarea cu sportivii.
Având în vedere protestele masive Black Lives Matter de anul trecut, au existat cereri în ultimele luni pentru a schimba regula și a permite sportivilor să protesteze.
Unii șefi de federație, precum Sebastian Coe de la World Athletics, au declarat că sportivii ar trebui să aibă dreptul să își exprime opiniile și să protesteze liberi la Jocurile Olimpice.
Jocurile Olimpice
Doliu în sportul mondial: A murit Jacques Rogge!
29/08/2021 LA 17:00

Jocurile Olimpice de la Tokyo. Majoritatea sportivilor au fost consultați înainte de decizie

Kirsty Coventry, președinta Comisiei Sportivilor din cadrul CIO, a declarat că majoritatea sportivilor consultați au fost împotriva oricăror tipuri de proteste.
”Nu aș vrea ca nimic să distragă lumea de la competiție. Așa consider astăzi”, a declarat Coventry, fostă campioană olimpică la natație pentru Zimbabwe.
Coventry a declarat că au fost mai multe recomandări aprobate de CIO miercuri, inclusiv oferirea unor idei mai clare privind sancțiunile, mai multe informații despre regula care interzice protestele, o schimbare a Jurământului Olimpic pentru a-l face mai inclusiv.
Coventry a confirmat că sportivii care vor face gesturi de protest la Tokyo vor fi pedepsiți: ”Da, așa este, vor fi sancționați. Așa am discutat cu mjoaritatea sportivilor. Asta au cerut”.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06