Precedentul record (29 sec 40 sutimi) aparţinea americancei Lilly King, fiind realizat cu ocazia Mondialelor din 2017, găzduite tot de Duna Arena (Arena Dunării) din capitala Ungariei.
În vara anului 2019, când avea doar 14 ani, Benedetta Pilato a devenit vicecampioană mondială la 50 m bras, la Gwangju (Coreea de Sud), fiind devansată doar de Lilly King.
Proba de 50 m bras nu figurează în programul Jocurilor Olimpice, la fel ca şi cele de 50 m spate şi 50 m fluture.
Beijing 2022
Când pleacă primii români spre Beijing? Vor fi trei Sate Olimpice în China!
ACUM 6 ORE

Kliment Kolesnikov a surprins pe toată lumea la Budapesta

Credit imagine: AFP

La începutul săptămânii, tânărul înotător rus Kliment Kolesnikov (20 ani) a îmbunătăţit de două ori recordul mondial la 50 m spate masculin.
În cadrul întrecerilor de sâmbătă, britanicul Adam Peaty (26 ani), campionul olimpic en titre şi deţinătorul recordului mondial la 100 m bras, a cucerit al patrulea său titlu european consecutiv la 50 m bras.
Olandeza Femke Heemskerk, în vârstă de 33 ani, a devenit la rândul ei campioană continentală la 100 m liber feminin, obţinând primul titlu internaţional individual din cariera sa în bazin olimpic.

Katinka Hosszu este vedeta înotului maghiar

Credit imagine: AFP

Înotătoarea ungară Katinka Hosszu, campioana olimpică şi mondială en titre, a ratat în schimb al şaselea titlu consecutiv la 200 m mixt, performanţă pe care nimeni nu a mai reuşit-o până acum la Campionatele Europene, fiind nevoită să se mulţumească doar cu medalia de bronz, după ce s-a clasat pe poziţia a treia în finala câştigată de tânăra israeliancă Anastasia Gorbenko (17 ani).
Sursa: Agerpres
Beijing 2022
Motivul pentru care bobul a fost "sărit" la Jocurile Olimpice de iarnă din 1960
ACUM 7 ORE
Beijing 2022
Accesul spectatorilor la JO de iarnă se va face doar pe bază de invitație! Decizia organizatorilor
ACUM 9 ORE