Ionuț Radu este unul dintre jucătorii care au impresionat la Campionatul European U21 din Italia și Sanmarino, reușind să ajungă până în semifinale alături de naționala de tineret pregătită de Mirel Rădoi. De asemenea, goalkeeper-ul de 22 de ani a avut evoluții excelente și în poarta celor de la Genoa, în prima parte a sezonului din Italia.
Pe site-ul oficial FIFA, a fost publicată o listă în care se regăsesc 5 jucători tineri din Europa, de la care se așteaptă evoluții excelente la Jocurile Olimpice. Ionuț Radu, portarul Parmei și al naționalei României, se află pe această listă a fotbaliștilor promițători, alături de Mikel Oyarzabal (Spania/Real Sociedad), Dayot Upamecano (Franța/RB Leipzig), Houssem Aouar (Franța/Lyon) și Suar Serdar (Germania/Schalke).
Oficialii FIFA au rămas impresionați de calitățile lui Ionuț Radu, pe care îl consideră un portar cu intervenții miraculoase și cu un puternic impact în vestiarul naționalei.
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice din 2036 ar putea avea loc într-un oraș care urmează să fie construit
17/11/2022 LA 11:10
"Pentru unii dintre jucătorii echipelor naționale din Europa, anul 2020 ar putea fi unul de neuitat. Să aruncăm o privire la 5 dintre starurile de viitor care au primit laude după performanța de la Campionatul European U21 din vara trecută și care pot fi printre protagoniștii de la EURO 2020.
"Ionuț Radu este unul dintre eroii României din campania U21, care i-a trimis pe 'tricolori' la prima ediție a Jocurilor Olimpice după mai mult de 50 de ani. El a evoluat în Serie A în ultimele 18 luni și este un goalkeeper cu multe intervenții impresionante și cu un cuvânt de spus în vestiar. Cu siguranță, Radu va avea un rol important în dorința României de a încheia pe podiumul din Japonia.", au scris oficialii FIFA.
La Jocurile Olimpice, naționalele se vor prezenta cu un lot de 18 jucatori, dintre care doar 3 pot avea peste 23 de ani.
https://i.eurosport.com/2019/12/07/2731652.jpg

Ionuț Radu n-a jucat vreun minut la Parma

În această iarnă, Ionuț Radu a fost împrumutat de Inter la Parma, după ce și-a petrecut ultimul sezon și jumătate în poarta celor de la Genoa. De când a fost adus la noua sa echipă, goalkeeper-ul român n-a bifat vreun minut, în locul său fiind preferat Simone Colombi.
Radu este cotat la 15 milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com. Portarul de 22 de ani a adunat 14 selecții pentru România U21, iar acum așteptă primul său meci în tricoul naționalei mari.

România se pregătește pentru EURO și Jocurile Olimpice

România și-a câștigat dreptul de participare la turneul din Tokyo, după ce echipa U21 a "tricolorilor", condusă de Mirel Rădoi, a ajuns până în semifinalele Campionatului European de vara trecută. Competiția de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice din 2020 se va disputa în perioada 23 iulie - 8 august, tragerile la sorți pentru stabilirea grupelor urmând să aibă loc pe 20 aprilie.
Până la Jocurile Olimpice, România va avea de jucat în semifinalele barajului cu Islanda, pentru calificarea la EURO 2020. În cazul în care "tricolorii" câștigă meciul de la Reykjavik, de pe 26 martie, vor întâlni în finala barajului învingătoarea dintre Ungaria și Bulgaria.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Jocurile Olimpice
Mascotele pentru Jocurile Olimpice de la Paris au fost dezvăluite! Ce simbolizează fiecare
14/11/2022 LA 11:14
Jocurile Olimpice
"Poarta de intrare în Franța". Marsilia "luptă" pentru flacăra olimpică venită de la Atena
04/11/2022 LA 12:40