Jocurile Olimpice au suferit o lovitură de imagine, cât de considerabile sunt daunele?

Nu foarte mari, conform celor care finanțează în mare parte Comitetul Olimpic Internațional (CIO). ”Toți sponsorii vor fi ușurați”, a decalrat Michael Payne, care a petrecut 21 de ani ca directorul de marketing și transmisiuni tv de la CIO pentru ca apoi să-și deschidă propria firmă de consultanță în 2004.
”Majoritatea sponsorilor au trebuit să își oprească campaniile iar mediul horeca era deja într-o situație precară. Am lucrat cu mai mulți sponsori ai Olimpiadei și vă asigur că vor urma orice va decide CIO. De fapt, din ce aud, vor face Jocurile și mai speciale. Cred că vor fi mai puternice. Vor fi o celebrare a umanității. Unele contracte expiră în acest an, dar nu vor fi greu de prelungit. La fel și cu sponsorii locali”, a continuat el.
Jocurile Olimpice
Rezumatul finalei de la Barcelona, Alcaraz - Carreno Busta
24/04/2022 LA 19:34
”Televiziunile vor trei săptămâni grozave pline cu sport, cu toți sportivii acolo și nu le pasă dacă e 2020 sau 2021. Vor fi unele dificultăți dar calendarul sportiv a trebuit mereu să se adapteze în anii cu Olimpiadă”, a precizat Payne.

Când vor avea loc Jocurile Olimpice?

Pare destul de evident: vor începe pe 23 iulie, nu? Ei bine, chiar dacă nu aceasta va fi data exactă, un interval de 17 zile în jurul acelei date este cel mai probabil deznodământ.
https://i.eurosport.com/2020/03/23/2797293.jpg

Amânarea nu pare să fie complicată, deci care e problema?

Nu va fi ușor. Conform surselor The Athletic, vor fi provocări și dificultăți imense din punct de vedere financiar și logistic de a anula milioane de cazări și zboruri. Milioane de bilete au fost vândute și deocamdată nu se știe dacă oamenii își vor primi banii înapoi. Probabil că nu. Tokyo 2020 folosește de asemenea zeci de locații noi, existente deja sau temporare: câte dintre ele vor fi disponibile în 2021? Cum rămâne cu cei 80.000 de voluntari?
Peste jumătate dintre cei 11.000 de sportivi care sunt așteptați la eveniment s-au calificat deja: vor mai conta performanțele lor din claificări și la anul? Când se vor califica restul și cum se vor putea pregăti până va fi gata vaccinul pentru COVID-19?
Sponsorii care au lucrat deja la campanii pentru această vară au și început să cheltuiască bani pentru a le ”activa”. Acești bani vor fi irosiți acum pentru că nu se știe ce va dori lumea anul viitor.
https://i.eurosport.com/2020/03/24/2797973.jpg
”Unii vor merge spre a celebra tema umanității. Sentimentul va fi că Jocurile Olimpice vor fi ca o mare petrecere. Oamenii vor dori să fie distrați, nu vor ceva prea serios. Le va fi dor de sport iar Olimpiada poate profita de asta”, a declarat un expert.
Televiziunile ar putea pierde însă mulți bani din cauza investițiilor făcute în drepturi. Mai multe surse au declarat că pandemia va fi adăugată pe lista motivelor pentru care orașele nu ar trebui să mai candideze pentru competiții uriașe și riscante precum Jocurile Olimpice.
Una dintre surse consideră că amânarea ar putea afecta relația cu familia olimpică: ”CIO este într-o situație inedită și nu poate uita că federațiile internaționale și comitetele olimpice sunt parteneri cruciali. Fără ele, Olimpiada nu poate avea loc. Multe dintre aceste federații vor avea pierderi financiare și vor avea probabil o abordare mai dură față de CIO”.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Olympic Games 2024
Burse lunare de 1.500 de dolari pentru trei potențiale vedete ale României la JO Paris 2024
14/04/2022 LA 10:09
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice Paris 2024 | Organizatorii anunță un spectacol total la Ceremonia de Deschidere
23/03/2022 LA 14:23