Începem cu proba de dans a patinajului artistic, acolo unde perechea canadiană Tessa Vitue / Scott Moir a încântat asistența cu o evoluție în programul scurt notată cu cel mai mare punctaj din istoria probei. Noul record mondial i-a pus pe cei doi în postura de lideri înaintea programului liber decisiv de mâine. Francezii Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron îi urmează în clasament, iar perechea americană Madison Hubbell / Zachary Donohue se află pe locul trei.
Dramatismul a fost la el acasă în proba de bob – 2 persoane. Manșele finale ale competiției au avut loc luni, iar în lupta pentru medalia de aur echipajele Canadei și Germaniei au fost de nedespărțit. Ambele au încheiat cele patru manșe într-un timp cumulat de 3:16.86, astfel încât ambele au fost declarate câștigătoare. Echipajul canadian format din Justin Kripps și Alexander Kopacz și echipajul german format din Thorsten Margis și Francesco Friedrich au fost urmați de letoniiOskars Melbardis și Janis Strenga, care au obținut medaliile de bronz cu un timp doar cu 0.05s mai lent. Echipajul României, format din Nicolae CiprianDaroczi și Mihai Cristian Tenea s-a clasat pe locul 18 la finalul competiției care a avut la start 30 de bob-uri.
Continuând cu sporturile desfășurate pe gheață, trecem la patinaj viteză, unde Harvard Lorentzen a devenit campion olimpic pentru Norvegia la proba de 500mmasculin într-un mod la fel de dramatic. Acesta l-a învins pe sud-coreeanul Cha Min Kyupentru doar o sutime de secundă, stabilind totodată un nou record olimpic cu timpul de 34.41 secunde. Chinezul Gao Tingyu a obținut medalia de bronz a probei.
Jocurile Olimpice
Raluca Strămăturaru: "Ar fi o mare onoare să fiu port-drapelul României la Beijing!"
ACUM 20 ORE
Nu în ultimul rând, la hochei pe gheață s-au desfășurat semifinalele turneului feminin, iar finala se anunță una spectaculoasă, între două mari rivale. Mai întâi, Statele Unite ale Americii au învins Finlanda cu ușurință, scorul final fiind 5-0. Câteva ore mai târziu, același scor a fost înregistrat și în meciul dintre Canada și Sportivele Olimpice din Rusia. Astfel, SUA și Canada se vor duela în finală – un meci devenit deja tradițional. Va fi a cincea oară când cele două vor lupta pentru medaliile de aur din cele șase turnee olimpice desfășurate până acum. Canada a obținut victoria de trei ori, pierzând o dată.
Încheiem ziua cu ultima probă din cadrul competițiilor de sărituri cu schiurile. În concursul pe echipe, Norvegia a devenit pentru prima oară campioană olimpică. În componența Daniel-Andre Tande, Andreas Stjernen, Johann Andre Forfang și Robert Johansson, echipa a surclasat Germania și Polonia. Germanii Karl Geiger, Stephan Leyhe, Richard Freitag și Andreas Wellinger au obținut medaliile de argint, în timp ce polonezii Maciej Kot, Stefan Hula, Dawid Kubacki și Kamil Stoch le-au cucerit pe cele de bronz.
***
Program complet de transmisiuni (* indică medalii în joc) marți, 20 februarie:
* Eurosport 1 - 3:15 - Schi Acrobatic - Halfpipe feminin
* Eurosport 1 - 4:45 - Patinaj Artistic - Proba de Dans - Programul Liber
Eurosport 2 - 5:00 - Hochei pe Gheață - Optimile de Finală - SUA v Slovacia
Eurosport 1 - 6:30 - Schi Acrobatic - Halfpipe masculin - Calificări
Eurosport 1 - 7:45 - Curling - Runda Preliminară feminin - Canada v China
Eurosport 2 - 9:30 - Hochei pe Gheață - Optimile de Finală - Slovenia v Norvegia
Eurosport 1 - 10:45 - Combinată Nordică - Sărituri Preliminare HS 140
Eurosport 1 - 11:45 - Combinată Nordică - Runda de Sărituri HS 140
Eurosport 2 - 12:00 - Ceremonia de Decernare a Medaliilor
* Eurosport 1 - 13:00 - Biatlon - Ștafetă mixtă
Eurosport 2 - 14:00 - Hochei pe Gheață - Optimile de Finală - Finlanda v Coreea de Sud sau Elveția v Germania
* Eurosport 1 - 14:30 - Combinată Nordică - Runda de Fond 10km
Eurosport 1 - 15:30 - Hochei pe Gheață - Optimile de Finală - Finlanda v Coreea de Sud sau Elveția v Germania
***
Jocurile Olimpice de Iarnă sunt transmise pe Eurosport 1, Eurosport 2 și Eurosport Player. Analiza competițiilor de la PyeongChang poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Eurosport, în cadrul emisiunii Stream Team, în fiecare luni și joi seară.
UPC este sponsorul transmisiunilor Jocurilor Olimpice de Iarnă de pe Eurosport. Dacă ai ratat o competiție, o poți revedea, timp de 7 zile, cu funcția Replay a mediaboxului Horizon. Iar cu aplicația Horizon Go pentru smartphone sau tabletă, te bucuri de competiții live sau în reluare, pe orice device.
Beijing 2022
Povestea Jocurilor Olimpice de iarnă din 1964. Debutul naționalei de hochei și al lui Ion Țiriac
ACUM O ZI
Beijing 2022
Când pleacă primii români spre Beijing? Vor fi trei Sate Olimpice în China!
IERI LA 16:53