Cuplul canadian Tessa Virtue / Scott Moir a reușit să-și adjudece medaliile de aur în proba de dans a patinajului artistic. După ce cei doi au stabilit un nou record mondial cu o zi în urmă în programul scurt, evoluția lor din programul liber a fost suficientă pentru a câștiga proba, de puțin, în fața perechii franceze Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron. Maia și Alex Shibutani au reușit să obțină locul trei pentru SUA.
Tot pe gheață, Coreea de Sud a adus o nouă bucurie fanilor, obținând medalia de aur în proba feminină de patinaj viteză, 3.000m ștefetă. Italia a cucerit medalia de argint, în timp ce Olanda pe cea de bronz.
În turneul masculin de hochei pe gheață s-au aflat și ultimele patru sfert-finaliste. SUA a învins fără probleme pe Slovacia (5-1), Finlanda a eliminat Coreea de Sud (5-2) iar Germania a trecut de Elveția după un meci strâns, 2-1, același scor înregistrându-se și între Norvegia și Slovenia.
Beijing 2022
Motivul pentru care bobul a fost "sărit" la Jocurile Olimpice de iarnă din 1960
ACUM 15 MINUTE
Trecând la probele de schi, marți a adus o nouă medalie de aur pentru Canada. Cassie Sharpe a reușit să câștige proba feminină de schi acrobatic – halfpipe. Pe locul doi, franțuzoaica Marie Martinod a obținut medalia de argint la patru ani după ce reușise aceeași performanță la Soci. Brita Sigourney a încheiat a treia, obținând bronzul.
Combinata Nordică și-a desfășurat proba de pe trambulina mare, iar podiumul a fost acaparat de sportivi din Germania. Johannes Rydzek a cucerit aurul la capătul unui final extraordinar în care el și coechipierii săi au fost despărțiți de mai puțin de jumătate de secundă. Fabian Riessle a obținut argintul, în timp ce campionul olimpic de la proba desfășurată pe trambulina normală, Eric Frenzel, a încheiat al treilea.
Nu în ultimul rând, în ștafeta mixtă de la biatlon s-a impus echipa Franței, cu Martin Fourcade aducând succesul în ultimul schimb și cucerind a treia sa medalie de aur la PyeongChang. Norvegia a terminat a doua, iar Italia a reușit să urce pe a treia treaptă a podiumului.
***
Program complet de transmisiuni (* indică medalii în joc) miercuri, 21 februarie:
Eurosport 1 - 2:10 - Snowboard - Big Air masculin - Calificări
* Eurosport 1 - 3:30 - Schi Alpin - Coborâre feminin
Eurosport 2 - 5:00 - Hochei pe Gheață - Sferturile de Finală mascuin - Cehia v SUA
* Eurosport 1 - 6:15 - Schi Acrobatic - Ski Cross masculin
Eurosport 1 - 7:45 - Curling - Faza Grupelor masculin - Suedia v Norvegia
Eurosport 2 - 9:30 - Hochei pe Gheață - Sferturile de Finală mascuin - Sportivii Olimpici din Rusia v Norvegia
Eurosport 1 - 10:00 - Schi Fond - Sprint pe Echipe Stil Liber - Semifinale
* Eurosport 1 - 12:00 - Schi Fond - Sprint pe Echipe Stil Liber - Finale
Eurosport 2 - 12:00 - Ceremonia de Decernare a Medaliilor
Eurosport 1 - 13:00 - Patinaj Viteză - Urmărire pe Echipe - Semifinale
Eurosport 1 - 13:40 - Bob - feminin - Manșa 3
Eurosport 2 - 14:00 - Hochei pe Gheață - Sferturile de Finală mascuin - Canada v Finlanda
* Eurosport 1 - 14:45 - Patinaj Viteză - Urmărire pe Echipe - Finale
* Eurosport 1 - 15:25 - Bob - feminin Manșa 4
Eurosport 1 - 15:45 - Hochei pe Gheață - Sferturile de Finală mascuin - Suedia v Germania
***
Jocurile Olimpice de Iarnă sunt transmise pe Eurosport 1, Eurosport 2 și Eurosport Player. Analiza competițiilor de la PyeongChang poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Eurosport, în cadrul emisiunii Stream Team, în fiecare luni și joi seară.
UPC este sponsorul transmisiunilor Jocurilor Olimpice de Iarnă de pe Eurosport. Dacă ai ratat o competiție, o poți revedea, timp de 7 zile, cu funcția Replay a mediaboxului Horizon. Iar cu aplicația Horizon Go pentru smartphone sau tabletă, te bucuri de competiții live sau în reluare, pe orice device.
Beijing 2022
Accesul spectatorilor la JO de iarnă se va face doar pe bază de invitație! Decizia organizatorilor
ACUM 2 ORE
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă din 1956, prima ediție transmisă în direct de televiziuni
ACUM 21 ORE