Începem cu probele desfășurate pe zăpadă. Sofia Goggia a câștigat aurul în coborârea feminină contând pentru schiul alpin. Italianca, lideră și în clasamentul Cupei Mondiale al disciplinei, a schiat excelent pentru a trece la conducere după ce a plecat cu numărul 5 de la start. Câteva minute mai târziu, americanca Lindsey Vonn nu a reușit să o detroneze, terminând la 0.47s în urma rivalei sale – un rezultat suficient de bun pentru medalia de bronz. Argintul i-a revenit, în mod surprinzător, norvegiencei Ragnhild Mowinckel, căreia i-au lipsit 0.09s pentru a urca pe prima treaptă a podiumului.
Ceva mai târziu au avut loc finalele probelor de sprint pe echipe la schi fond. Într-un final de excepție, SUA, Suedia și Norvegia s-au luptat pentru aur în proba feminină, iar surprinzător, victoria le-a revenit americancelor Kikkan Randall și Jessica Diggins, aceasta din urmă depășind ambele echipe scandinave în ultimele sute de metri. Suedia încheiat a doua, în timp ce Norvegia s-a mulțumit cu bronzul. A fost cea de-a 14-a medalie olimpică de iarnă câștigată de Marit Bjoergen, care a devenit astfel cea mai medaliată sportivă a Jocurilor Olimpice de Iarnă din istorie, depășindu-l pe Ole Einar Bjoerndalen. Proba masculină a fost apoi câștigată, conform așteptărilor, de echipa Norvegiei. Martin Johnsrud Sundby și Johannes Hoesflot Klaebo s-au impus în fața Sportivilor Olimpici din Rusia și Franței.
La schi acrobatic, proba de ski cross masculină a fost câștigată de canadianul Brady Leman. Marc Bischofberger din Elveția a obținut medalia de argint, iar bronzul i-a revenit Sportivului Olimpic din Rusia Sergey Ridzik.
Beijing 2022
La ceremoniile de premiere de la Beijing, medaliații nu sunt obligați să poarte măști!
ACUM 2 ORE
Pe gheață, Germania a reușit să obțină medalia de aur în proba feminină de bob. MariamaJamanka și Lisa Buckwitzau reușit să-și păstreze avansul cu care au intrat în ultima manșă în fața veteranelor din SUA Elana Meyers Taylor și Lauren Gibbs, care au cucerit argintul. Broznul le-a revenit canadiencelorKaillie Humphries și Phylicia George.
Pe patinoarul oval de la Gangneung s-au desfășurat finalele de urmărire pe echipe de la patinajul viteză. Astfel, în finala feminină s-a impus Japonia, care a cucerit aurul cu un nou record olimpic. Olanda a fost echipa învinsă în ultimul act, câștigând doar medalia de argint, iar în finala mică SUA a învins Canada pentru mai puțin de o jumătate de secundă pentru a cuceri bronzul. Finalele masculine au adus medalia de aur Norvegiei, care s-a impus în fața favoritei locale, Coreea de Sud. Olanda a învins Noua Zeelandă în finala mică pentru a obține bronzul.
Turneulfeminin de hochei pe gheață se apropie de final. Finlanda a obținut medaliile de bronz în meciul pentru locul 3 desfășurat astăzi, învingând Sportivele Olimpice din Rusia cu 1-0. Tot astăzi s-au desfășurat și sferturile de finală ale turneului masculin, iar RepublicaCehă a obținut o victorie importantă după loviturile de departajare în fața SUA. Sportivii Olimpici din Rusia au trecut fără probleme de Norvegia, iar Canada și Germania au obținut victorii la limită în fața Finlandei, respectiv Suediei.
***
Program complet de transmisiuni (* indică medalii în joc) joi, 22 februarie:
Eurosport 1 - 2:30 - Schi Alpin - Slalom masculin - Manșa 1
Eurosport 1 - 3:25 - Snowboard - Big Air masculin - Calificări
Eurosport 1 - 4:00 - Schi Alpin - Combinată Alpină feminin - Coborâre
* Eurosport 2 - 6:00 - Hochei pe Gheață - Finala feminină - Canada v SUA
* Eurosport 1 - 6:25 - Schi Alpin - Slalom masculin - Manșa 2
* Eurosport 1 - 7:30 - Schi Alpin - Combinată Alpină feminin - Slalom
Eurosport 1 - 9:15 - Combinată Nordică - Concursul pe Echipe masculin - Sărituri (HS 140)
Eurosport 2 - 12:00 - Ceremonia de Decernare a Medaliilor
* Eurosport 1 - 12:15 - Combinată Nordică - Concursul pe Echipe masculin - Fond (4 x 5km)
* Eurosport 1 - 13:15 - Biatlon - Ștafetă feminin
Eurosport 1 - 14:45 - Curling - Turneul masculin – Semifinale
***
Jocurile Olimpice de Iarnă sunt transmise pe Eurosport 1, Eurosport 2 și Eurosport Player. Analiza competițiilor de la PyeongChang poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Eurosport, în cadrul emisiunii Stream Team, în fiecare luni și joi seară.
UPC este sponsorul transmisiunilor Jocurilor Olimpice de Iarnă de pe Eurosport. Dacă ai ratat o competiție, o poți revedea, timp de 7 zile, cu funcția Replay a mediaboxului Horizon. Iar cu aplicația Horizon Go pentru smartphone sau tabletă, te bucuri de competiții live sau în reluare, pe orice device.
Jocurile Olimpice
MTS a anunțat propunerile de buget pentru sporturile olimpice, dar și pentru cele de echipă!
ACUM 3 ORE
Beijing 2022
Povestea Jocurilor Olimpice de iarnă Salt Lake City 2002. Bjoerndalen și Kostelic, marile vedete
ACUM 3 ORE