Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice de Iarnă PyeongChang 2018: Ziua 0

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Fireworks erupt as the Olympic Cauldron is lit during the Opening Ceremony of the PyeongChang 2018 Winter Olympic Games at PyeongChang Olympic Stadium on February 9, 2018 in Pyeongchang-gun, South Korea.

Credit imagine: Getty Images

DeGetty Images
09/02/2018 la 16:17 | Actualizat 10/02/2018 la 14:39

Jocurile Olimpice au început oficial odată cu Ceremonia de Deschidere care a avut loc vineri la PyeongChang.

Ca la orice Jocuri Olimpice, unul dintre momentele cele mai așteptate ale evenimentelor a fost Ceremonia de Deschidere. Aceasta a avut loc pe Stadionul Olimpic din PyeongChang vineri, aducând lumii un mesaj de pace alături de un spectacol deosebit.

Ceremonia a început cu sunetul unui mare clopot, care a deschis primul segment al evenimentului, intitulat „Numărătoare inversă” și având în prim plan călătoria a cinci copii. Al doilea segment, numit „Țara Păcii” a folosit un joc elaborat de lumini, alături de numeroși dansatori, care în final au format simbolul taegeuk folosit pe drapelul național al Coreei de Sud. Al treilea segment, numit „Armonia Cosmosului” s-a concentrat din nou pe experiența trăită de copii și s-a încheiat cu imnul național cântat de Corul de Copii Rainbow.

Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice | Când vor fi decise cele patru sporturi suplimentare de la Paris 2024

12/06/2020 LA 09:44

A urmat parada națiunilor, deschisă în mod tradițional de către delegația Greciei și încheiată în aplauzele celor prezenți de către delegația Coreei, care a îmbinat membrii Coreei de Sud și Coreei de Nord într-un mesaj de unitate și de pace.

După alte momente artistice a venit rândul Președintelui Comitetului de Organizare, Lee Hee-beom, și Președintelui IOC să declare Jocurile Olimpice deschise. Ceremonia a luat sfârșit odată cu aprinderea torței olimpice de către Yuna Kim, campioana olimpică de patinaj artistic din 2010, pe fondul artificiilor.

***

Sâmbătă este ziua a 2-a a Jocurilor Olimpice, dar prima în care sunt puse în joc medalii. Eurosport 1 transmite începând cu ora 2:40 calificările probei de slopestyle masculin, iar prima medalie decernată va fi cea de la skiatlonul feminin, la ora 9:05. Turneul de hochei pe gheață, care poate fi urmărit pe Eurosport 2, începe cu meciul feminin dintre Japonia și Suedia, la ora 9:30.

Proba de sprint feminin de la biatlon are loc la ora 13:05, în timp ce finala masculină de 1.500m din cadrul patinajului viteză pe pistă scurtă este transmisă în direct la ora 14:25. Ultima probă a zilei la care medaliile sunt în joc este cea de sărituri cu schiurile pe trambulina normală, masculin.

***

Program complet de transmisiuni (* indică medalii în joc):

Eurosport 1 - 2:40 - Snowboard - Slopestyle masculin - Calificări

Eurosport 1 - 4:30 - Schi Alpin - Coborâre masculin - Antrenamente

Eurosport 1 - 6:00 - Snowboard - Slopestyle masculin - Calificări

* Eurosport 1 - 9:05 - Schi Fond - Skiatlon feminin

Eurosport 2 - 9:30 - Hochei pe Gheață - Runda preliminară feminin - Japonia v Suedia

Eurosport 1 - 12:00 - Sanie - Masculin - Manșa 1

* Eurosport 1 - 13:05 - Biatlon - Sprint feminin

Eurosport 2 - 14:00 - Hochei pe Gheață - Runda preliminară feminin - Elveția v Coreea

* Eurosport 1 - 14:25 - Patinaj Viteză pe Pistă Scurtă - 1.500m masculin

* Eurosport 1 - 14:40 - Sărituri cu Schiurile - Trambulina normală (HS 106) masculin

***

Jocurile Olimpice de Iarnă sunt transmise pe Eurosport 1, Eurosport 2 și Eurosport Player. Analiza competițiilor de la PyeongChang poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Eurosport, în cadrul emisiunii Stream Team, în fiecare luni și joi seară.

UPC este sponsorul transmisiunilor Jocurilor Olimpice de Iarnă de pe Eurosport. Dacă ai ratat o competiție, o poți revedea, timp de 7 zile, cu funcția Replay a mediaboxului Horizon. Iar cu aplicația Horizon Go pentru smartphone sau tabletă, te bucuri de competiții live sau în reluare, pe orice device.

Jocurile Olimpice

Olympic Best Moments : Phelps all Olympic medals at London 2012

17/04/2020 LA 15:04
Jocurile Olimpice

Olympic Best Moments : Top rugby tries

17/04/2020 LA 14:58
Subiecte asemănătoare
Jocurile Olimpice
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol