Ca la orice Jocuri Olimpice, unul dintre momentele cele mai așteptate ale evenimentelor a fost Ceremonia de Deschidere. Aceasta a avut loc pe Stadionul Olimpic din PyeongChang vineri, aducând lumii un mesaj de pace alături de un spectacol deosebit.
Ceremonia a început cu sunetul unui mare clopot, care a deschis primul segment al evenimentului, intitulat „Numărătoare inversă” și având în prim plan călătoria a cinci copii. Al doilea segment, numit „Țara Păcii” a folosit un joc elaborat de lumini, alături de numeroși dansatori, care în final au format simbolul taegeuk folosit pe drapelul național al Coreei de Sud. Al treilea segment, numit „Armonia Cosmosului” s-a concentrat din nou pe experiența trăită de copii și s-a încheiat cu imnul național cântat de Corul de Copii Rainbow.
A urmat parada națiunilor, deschisă în mod tradițional de către delegația Greciei și încheiată în aplauzele celor prezenți de către delegația Coreei, care a îmbinat membrii Coreei de Sud și Coreei de Nord într-un mesaj de unitate și de pace.
Beijing 2022
Beijing 2022: Au mai rămas doar 100 de zile până la Jocurile Olimpice de iarnă
ACUM 16 ORE
După alte momente artistice a venit rândul Președintelui Comitetului de Organizare, Lee Hee-beom, și Președintelui IOC să declare Jocurile Olimpice deschise. Ceremonia a luat sfârșit odată cu aprinderea torței olimpice de către Yuna Kim, campioana olimpică de patinaj artistic din 2010, pe fondul artificiilor.
***
Sâmbătă este ziua a 2-a a Jocurilor Olimpice, dar prima în care sunt puse în joc medalii. Eurosport 1 transmite începând cu ora 2:40 calificările probei de slopestyle masculin, iar prima medalie decernată va fi cea de la skiatlonul feminin, la ora 9:05. Turneul de hochei pe gheață, care poate fi urmărit pe Eurosport 2, începe cu meciul feminin dintre Japonia și Suedia, la ora 9:30.
Proba de sprint feminin de la biatlon are loc la ora 13:05, în timp ce finala masculină de 1.500m din cadrul patinajului viteză pe pistă scurtă este transmisă în direct la ora 14:25. Ultima probă a zilei la care medaliile sunt în joc este cea de sărituri cu schiurile pe trambulina normală, masculin.
***
Program complet de transmisiuni (* indică medalii în joc):
Eurosport 1 - 2:40 - Snowboard - Slopestyle masculin - Calificări
Eurosport 1 - 4:30 - Schi Alpin - Coborâre masculin - Antrenamente
Eurosport 1 - 6:00 - Snowboard - Slopestyle masculin - Calificări
* Eurosport 1 - 9:05 - Schi Fond - Skiatlon feminin
Eurosport 2 - 9:30 - Hochei pe Gheață - Runda preliminară feminin - Japonia v Suedia
Eurosport 1 - 12:00 - Sanie - Masculin - Manșa 1
* Eurosport 1 - 13:05 - Biatlon - Sprint feminin
Eurosport 2 - 14:00 - Hochei pe Gheață - Runda preliminară feminin - Elveția v Coreea
* Eurosport 1 - 14:25 - Patinaj Viteză pe Pistă Scurtă - 1.500m masculin
* Eurosport 1 - 14:40 - Sărituri cu Schiurile - Trambulina normală (HS 106) masculin
***
Jocurile Olimpice de Iarnă sunt transmise pe Eurosport 1, Eurosport 2 și Eurosport Player. Analiza competițiilor de la PyeongChang poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Eurosport, în cadrul emisiunii Stream Team, în fiecare luni și joi seară.
UPC este sponsorul transmisiunilor Jocurilor Olimpice de Iarnă de pe Eurosport. Dacă ai ratat o competiție, o poți revedea, timp de 7 zile, cu funcția Replay a mediaboxului Horizon. Iar cu aplicația Horizon Go pentru smartphone sau tabletă, te bucuri de competiții live sau în reluare, pe orice device.
Beijing 2022
Beijing 2022: Prezentarea medaliilor care vor fi acordate la Jocurile Olimpice de iarnă
ACUM 16 ORE
Beijing 2022
Toate privirile spre Beijing! Discovery celebrează 100 de zile până la Jocurile Olimpice de Iarnă
ACUM 17 ORE