Sven Kramer a obținut a patra sa medalie olimpică de aur și a treia la rând la proba masculină de 5.000m patinaj viteză. Olandezul a confirmat așteptările și a cucerit titlul din nou după succesele sale din 2010 de la Vancouver și din 2014 de la Soci. Canadianul Ted-Jan Bloemen a obținut medalia de argint, în timp ce Sverre Lunde Pedersen din Norvegia a înregistrat al treilea cel mai bun timp, câștigând bronzul.
La numai 17 ani, americanul Redmond Gerard a câștigat medalia de aur la proba masculină de snowboard slopestyle. Grație evoluției din a treia manșă de concurs, acesta s-a impus în fața canadienilor Max Parrot și Mark McMorris, ultimul dintre ei obținând bronzul la mai puțin de un an după un ce un accident serios petrecut la antrenamente îi pusese cariera în pericol.
Cum Olanda a acaparat un întreg podium în prima zi de competiție la patinaj viteză, Norvegia a făcut-o în a doua zi, la schi fond. Proba de schiatlon masculin a fost câștigată de SimenHegstad Krueger, care i-a devansat pe conaționalii Martin Johnsrud Sundby și Hand Christer Holund pentru medalia de aur. Reprezentantul României, Paul Constantin Pepene, s-a clasat pe un onorabil loc 24 din cei 67 de sportivi care au luat startul la probă.
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă din 1956, prima ediție transmisă în direct de televiziuni
ACUM 7 ORE
Proba de biatlon, sprint masculin, a fost câștigată de un german, la fel cum s-a petrecut cu o zi înainte și în competiția feminină. Arnd Peiffer a evoluat fără greșeală în poligon și a câștigat aurul, podiumul fiind completat în mod surprinzător de cehul Michal Krcmar și de italianul Dominik Windisch. Pentru români proba nu s-a încheiat grozav. Remus Faur s-a clasat al 68-lea, însă Cornel Puchianu a reușit să urce pe locul 60, ocupând astfel ultimul loc care duce în proba de urmărire. Ceilalți doi concurenți români, Gheorghe Pop și Marius Ungureanu, au fost codașii clasamentului ce a conținut 87 de sportivi.
Tot duminică s-a încheiat și proba de sanie masculin. După trei parcurgeri ale traseului excelente, marele favorit Felix Loch a făcut o greșeală pe coborârea finală și a ratat podiumul. Victoria și medalia de aur i-a revenit lui David Gleirscher din Austria, în timp ce argintul a fost obținut de americanul Chris Mazdzer. Germanul Johannes Ludwig a urcat pe ultima treaptă a podimului. Cei doi români participanți au avut clasări în jurul locului 30. Valentin Crețu a încheiat concursul pe locul 29, în timp ce mai tânărul Andrei Turea s-a clasat pe 31.
Nu în ultimul rând, sportiva franceză Perrine Laffont a obținut aurul în proba de schi acrobatic, mogule feminin. De-o parte și de alta a podiumului competiției au mai urcat canadianca Justine Dufour-Lapointe și Yulia Galysheva din Kazahstan.
Din păcate vântul puternic a făcut ca proba de coborâre masculină să fie amânată în ce privește competiția de schi alpin. Ea a fost reprogramată joi, în timp ce super-g-ul a fost mutat vineri.
Turneul de hochei pe gheață feminin a continuat cu victorii ale Statelor Unite și Canada în fața Finlandei, respectiv Sportivelor Olimpice din Rusia, în timp ce proba pe echipe a patinajului artistic și-a mai desfășurat trei etape, urmând să se încheie luni cu ultimele două.
Tot luni au loc competițiile de urmărire la biatlon, dar și slalomul uriaș feminin (schi alpin). Alte medalii sunt puse în joc în probele de snowboard slopestyle feminin, patinaj viteză 1.500m feminin, sărituri cu schiurile feminin, dar și schi acrobatic mogule masculin.
***
Program complet de transmisiuni (* indică medalii în joc):
Eurosport 1 - 02:40 - Schi Alpin - Slalom uriaș feminin - Manșa 1
* Eurosport 1 - 04:00 - Snowboard - Slopestyle feminin
Eurosport 1 - 04:50 - Patinaj Artistic - Proba pe echipe - Programul liber feminin
* Eurosport 1 - 05:15 - Patinaj Artistic - Proba pe echipe - Programul liber dans
* Eurosport 1 - 06:45 - Schi Alpin - Slalom uriaș feminin - Manșa 2
Eurosport 2 - 09:30 - Hochei pe Gheață - Runda preliminară feminin - Japonia v Elveția
* Eurosport 1 - 12:00 - Biatlon - Urmărire feminin
Eurosport 2 - 12:00 - Ceremonia de Decernare a Medaliilor
Eurosport 1 - 12:45 - Sanie - Feminin - Manșa 1
* Eurosport 1 - 13:50 - Biatlon - Urmărire masculin
Eurosport 2 - 14:00 - Hochei pe Gheață - Runda preliminară feminin - Suedia v Coreea
* Eurosport 1 - 14:45 - Patinaj viteză - 1.500m feminin
* Eurosport 1 - 15:10 - Schi Acrobatic - Mogule masculin
* Eurosport 1 - 15:30 - Patinaj viteză - 1.500m feminin
* Eurosport 1 - 16:00 - Sărituri cu Schiurile - Feminin (HS 106)
***
Jocurile Olimpice de Iarnă sunt transmise pe Eurosport 1, Eurosport 2 și Eurosport Player. Analiza competițiilor de la PyeongChang poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Eurosport, în cadrul emisiunii Stream Team, în fiecare luni și joi seară.
UPC este sponsorul transmisiunilor Jocurilor Olimpice de Iarnă de pe Eurosport. Dacă ai ratat o competiție, o poți revedea, timp de 7 zile, cu funcția Replay a mediaboxului Horizon. Iar cu aplicația Horizon Go pentru smartphone sau tabletă, te bucuri de competiții live sau în reluare, pe orice device.
Beijing 2022
Povestea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Saint Moritz 1948
14/01/2022 LA 14:25
Beijing 2022
Flacăra olimpică a fost aprinsă în premieră la o ediţie de iarnă la Garmisch-Partenkirchen 1936
13/01/2022 LA 15:47