Ziua a treia de la PyeongChang a pus capăt competiției pe echipe a patinajului artistic, iar pe prima treaptă a podiumului au urcat reprezentanții Canadei. Cu un total de 73 de puncte acumulate pe durata celor patru probe, aceștia i-au devansat pe Atleții Olimpici din Rusia, care au acumulat 66 de puncte. Statele Unite ale Americii au încheiat competiția pe poziția a treia.
La centrul Alpenisa au avut loc cele două probe de urmărire din cadrul biatlonului. La feminin, Laura Dahlmeier a cucerit a doua sa medalie de aur la rând, păstrându-și avansul avut după proba de sprint câștigată sâmbătă. Sportiva din Germania a greșit o singură dată în poligon, în timp ce pentru argint și bronz s-au luptat până pe ultimii metri slovaca Anastasiya Kuzmina și franțuzoaica Anais Bescond – pornite de pe pozițiile 13 și 19 în cursă. Deși a ratat patru ținte în poligon, locul doi i-a revenit Kuzminei pentru doar două zecimi de secundă. Slovaca și-a trecut astfel în cont a patra medalie olimpică din carieră.
În proba masculină, regula nu s-a mai respectat, iar Arnd Peiffer nu a reușit să câștige și urmărirea după succesul din proba de sprint. Martin Fourcade a fost medaliat cu aur, francezul alergând impecabil și ratând un singur foc în poligon pe durata cursei în care a plecat de pe locul 8. Pentru francez acesta a fost al treilea titlu olimpic, după cele două cucerite la Soci, iar noi succese ar putea urma în proba individuală și de start în bloc. Pe podiumul zilei au mai urcat suedezul Sebastian Samuelsson și Benedikt Doll din Germania. Cornel Puchianu s-a clasat al 58-lea pentru România.
Beijing 2022
Jocurilor Olimpice de iarnă Calgary 1988, ediția în care a strălucit Tomba "La Bomba"
ACUM 21 ORE
Tot luni s-a desfășurat și competiția feminină de sărituri cu schiurile, unde lupta pentru medalii s-a dat între marile favorite. Astfel, norvegianca Maren Lundby a câștigat aurul olimpic în fața germanei Katharina Althaus, în timp ce japoneza Sara Takanashi a obținut bronzul. Românca Daniela Haralambie a avut o evoluție bună, terminând concursul pe locul 25 cu două sărituri de peste 80 de metri.
Pe ovalul de patinaj viteză, proba feminină de 1.500m a fost câștigată de Ireen Wust. Olandeza a obținut cea de-a 5-a medalie de aur în participările sale la Jocurile Olimpice de Iarnă și a 10-a în total. Miho Takagi a obținut argintul pentru Japonia, iar o altă olandeză a completat podiumul, Marrit Leenstra.
Jamie Anderson din SUA s-a impus în proba de snowboard slopestyle feminin, câștigând grație primei sale evoluții și apărându-și, astfel, titlul cucerit acum patru ani. Laurie Blouin din Canada a obținut argintul, în fața finlandezei Enni Rukajarvi.
În ultima probă a zilei, Mikael Kingsbury a câștigat concursul de movile a schiului acrobatic. Canadianul i-a devansat pe australianul Matt Graham și pe japonezul Daichi Hara pentru a cuceri aurul după ce obținuse argintul în proba similară de la Soci acum patru ani.
Din păcate, vântul puternic a dat din nou bătăi de cap organizatorilorschiului alpin, astfel încât proba de slalom uriaș feminin a fost la rândul ei amânată după ce același lucru se întâmplase duminică la coborârea masculină. În turneul de hochei pe gheață feminin, Elveția a învins pe Japonia (3-1) iar Suedia a trecut cu ușurință de echipa Coreei (8-0).
***
Program complet de transmisiuni (* indică medalii în joc) marți, 13 februarie:
* Eurosport 1 - 2:40 - Snowboard - Halfpipe feminin
Eurosport 1 - 4:30 - Schi Alpin - Combinată alpină masculin - Coborâre
Eurosport 1 - 6:00 - Snowboard - Halfpipe masculin - Calificări
* Eurosport 1 - 8:00 - Schi Alpin - Combinată alpină masculin - Slalom
Eurosport 2 - 9:30 - Hochei pe Gheață - Runda preliminară feminin - Canada v Finlanda
Eurosport 1 - 10:30 - Schi Fond - Sprint clasic - Calificări
Eurosport 1 - 11:45 - Patinaj Viteză pe Pistă Scurtă - 500m feminin - Sferturi de finală
Eurosport 2 - 12:00 - Ceremonia de Decernare a Medaliilor
* Eurosport 1 - 12:30 - Sanie - feminin - Manșa 3
* Eurosport 1 - 13:00 - Schi Fond - Sprint clasic
Eurosport 2 - 14:00 - Hochei pe Gheață - Runda preliminară feminin - SUA v Atleții Olimpici din Rusia
***
Jocurile Olimpice de Iarnă sunt transmise pe Eurosport 1, Eurosport 2 și Eurosport Player. Analiza competițiilor de la PyeongChang poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Eurosport, în cadrul emisiunii Stream Team, în fiecare luni și joi seară.
UPC este sponsorul transmisiunilor Jocurilor Olimpice de Iarnă de pe Eurosport. Dacă ai ratat o competiție, o poți revedea, timp de 7 zile, cu funcția Replay a mediaboxului Horizon. Iar cu aplicația Horizon Go pentru smartphone sau tabletă, te bucuri de competiții live sau în reluare, pe orice device.
Beijing 2022
Cele trei Sate Olimpice de la Beijing gata să primească primii concurenți!
ACUM O ZI
Beijing 2022
"Bolero" de Ravel şi sportul s-au împletit excepţional la Jocurile Olimpice de iarnă Sarajevo 1984
ACUM O ZI