Ziua a 4-a a competiției de la PyeongChang a fost una remarcabilă pentru România. Raluca Strămăturaru a reușit o performanță excelentă la capătul celor patru manșe ale probei de sanie feminin. Românca a terminat pe locul 7, reușind cea mai bună performanță a carierei sale și aducând țării cel mai bun rezultat la Jocurile Olimpice de Iarnă din 1994 încoace. Proba a fost câștigată de Natalie Geisenberger. Sportiva din Germania și-a apărat cu succes titlul olimpic obținut acum patru ani, la Soci, devansând-o pe compatrioata Dajana Eitberger. Pe treapta a treia a podiumului a urcat canadianca Alex Gough.
După două zile în care probele de schi alpin au fost amânate, marți nu s-a mai întâmplat și cu concursul de combinată alpină masculin. La finalul celor două manșe, sportivii specializați în proba de slalom s-au dovedit cei mai rapizi, iar titlul olimpic i-a revenit lui Marcel Hirscher. Austriacul se află la prima medalie de aur obținută la Jocurile Olimpice și este mare favorit pentru a cuceri cel puțin încă una în probele tehnice. Francezii Alexis Pinturault și Victor Muffat-Jeandet au încheiat competiția pe locurile doi și trei.
Trecem de la schi alpin la schi fond, unde au fost puse în joc medaliile spectaculoasei probe de sprint clasic. Titlul olimpic feminin a fost câștigat de suedeza Stina Nilsson, care a reușit o victorie clară în finală. Pentru locul doi s-au luptat Maiken Caspersen Falla și Yulia Belorukova, norvegiana având câștig de cauză în fața Atletei Olimpice din Rusia. Competiția masculină a fost câștigată de norvegianul Johannes Hoesflot Klaebo. Similar probei feminine, lupta pentru locul secund a fost una pe cinste, italianul Federico Pellegrino devansându-l pe Atletul Olimpic din Rusia Alexander Bolshunov pentru doar două sutimi de secundă.
Beijing 2022
Povestea Jocurilor Olimpice de iarnă din 1964. Debutul naționalei de hochei și al lui Ion Țiriac
ACUM O ORĂ
Marea favorită s-a impus și a câștigat aurul olimpic în proba de snowboard halfpipe feminin. Americanca Chloe Kim a reușit o manșă a treia extraordinară, înregistrând un punctaj aproape maxim de 98,25 pentru a-și asigura titlul. Chinezoaica Liu Jiayu s-a clasat a doua, în timp ce bronzul i-a revenit unei alte americance, Arielle Gold.
Mergând mai departe înspre competițiile desfășurate pe gheață, Olanda a fost din nou în centrul atenției la patinaj viteză. În proba de 1,500m masculin, Kjed Nuis a cucerit aurul cu un timp de 1:44.01. Compatriotul Patrick Roest l-a secondat, la aproape o secundă în urmă, în timp ce Kim Min Seok a încheiat al treilea.
Proba de 500m pe pistă scurtă a fost câștigată de Arianna Fontana din Italia. Aceasta a reușit să cucerească aurul după ce anul trecut la Soci a terminat a doua în probă, iar în 2010 la Vancouver a fost a treia. OlandezaYara Van Kerkhof a obținut medalia de argint în acest an, iar canadianca Kim Boutin a cucerit bronzul.
Nu în ultimul rând, competiția mixtă de curling s-a încheiat cu victoria clară a Canadei în finala disputată împotriva Elveției, scor 10-3. Atleții Olimpici din Rusia au învins Norvegia cu 8-4 în finala mică pentru a cuceri medaliile de bronz.
***
Program complet de transmisiuni (* indică medalii în joc) miercuri, 14 februarie:
Eurosport 1 - 2:45 - Schi Alpin - Slalom feminin - Manșa 1
* Eurosport 1 - 4:15 - Snowboard - Halfpipe masculin
Eurosport 1 - 5:00 - Patinaj Artistic - Perechi - Programul Scurt
Eurosport 2 - 5:00 - Hochei pe Gheață - Runda Preliminară feminin - Suedia v Elveția
* Eurosport 1 - 6:40 - Schi Alpin - Slalom feminin - Manșa 2
Eurosport 1 - 7:45 - Combinată Nordică - masculin - Manșa de sărituri (HS 106)
Eurosport 1 - 8:50 - Curling - Faza Grupelor feminin - Danemarca v Suedia
Eurosport 2 - 9:30 - Hochei pe Gheață - Runda Preliminară feminin - Japonia v Coreea
* Eurosport 1 - 10:15 - Combinată Nordică - masculin - Manșa de schi fond (10km)
* Eurosport 1 - 11.45 - Patinaj Viteză - 1,000m feminin
Eurosport 2 - 12:00 - Ceremonia de Decernare a Medaliilor
* Eurosport 1 - 13:15 - Biatlon - Individual feminin
Eurosport 2 - 14:00 - Hochei pe Gheață - Runda Preliminară masculin - Slovacia v Atleții Olimpici din Rusia
* Eurosport 1 - 14:45 - Sanie - Dublu - Manșa 2
Eurosport 1 - 15:15 - Hochei pe Gheață - Runda Preliminară masculin - Statele Unite ale Americii v Slovenia
***
Jocurile Olimpice de Iarnă sunt transmise pe Eurosport 1, Eurosport 2 și Eurosport Player. Analiza competițiilor de la PyeongChang poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Eurosport, în cadrul emisiunii Stream Team, în fiecare luni și joi seară.
UPC este sponsorul transmisiunilor Jocurilor Olimpice de Iarnă de pe Eurosport. Dacă ai ratat o competiție, o poți revedea, timp de 7 zile, cu funcția Replay a mediaboxului Horizon. Iar cu aplicația Horizon Go pentru smartphone sau tabletă, te bucuri de competiții live sau în reluare, pe orice device.
Beijing 2022
Când pleacă primii români spre Beijing? Vor fi trei Sate Olimpice în China!
IERI LA 16:53
Beijing 2022
Motivul pentru care bobul a fost "sărit" la Jocurile Olimpice de iarnă din 1960
IERI LA 15:31