Noi amânări de probe au avut loc miercuri la Jocurile Olimpice de Iarnă. Vremea nefavorabilă a dus la reprogramarea competiției de slalom feminin (schi alpin), dar și a probei individuale de biatlon.
Într-unul din evenimentele zilei care au fost duse la bun sfârșit, Shaun White a făcut spectacol pe pista de halfpipe (snowboard). Americanul a câștigat proba la care s-a făcut consacrat în 2006 și 2010, adăugând celor două medalii de aur obținute atunci încă una. Sub presiune după ce japonezul Ayumu Hirano realizase un punctaj mai bun în manșa secundă, White a performat aproape de perfecțiune în a treia și ultima sa evoluție pentru a câștiga concursul din nou. Australianul Scotty James s-a clasat al treilea.
Proba individuală pe trambulină normală/ 10km a combinatei nordice a fost câștigată de germanul Eric Frenzel. Primele două poziții au fost ocupate, de altfel, de cei doi sportivi care s-au clasat pe aceleași locuri și la Soci în urmă cu patru ani. Astfel, Frenzel și japonezul Akito Watabe și-au trecut în cont medaliile de aur, respectiv argint, pentru a doua oară. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat austriacul Lukas Klapfer.
Beijing 2022
Bjorn Daehlie a devenit primul sportiv cu 12 medalii, după Jocurile Olimpice de iarnă Nagano 1998
ACUM 25 MINUTE
Olanda este de neoprit la patinajul viteză. Jorien Ter Mors a câștigat proba de 1,000m feminin pe ovalul Gangneung, obținând a cincea medalie de aur pentru țara ei din tot atâtea puse în joc până în momentul de față. Medalia de argint i-a revenit japonezei Nao Kodaira, în timp ce conaționala Miho Takagi a câștigat broznul.
Tot miercuri s-au ales și câștigătorii probei de dublu la sanie. Germania a fost din nou aflată în frunte, de data asta prin perechea Tobias Wendl / Tobias Artl. Cei doi și-au trecut în cont a doua medalie de aur la rând, apărându-și titlul câștigat în 2014 la Soci. Pe poziția secundă s-au clasat austriecii Peter Penz / Georg Fischler, iar medaliile de bronz au fost adjudecate de perechea germană Toni Eggert / Sascha Benecken. Românii Cosmin Atodiresei / Ștefan Mușei s-au clasat pe poziția a 19-a din 20 de perechi.
Turneul de hochei pe gheață masculin a început cu două surpriză mari. Slovacia a învins în primul meci pe Atleții Olimpici din Rusia cu 3-2, iar Slovenia a învins în prelungiri echipa SUA cu același scor. Turneul feminin a continuat cu victoriile Elveției și Japoniei în fața Suediei, respectiv Coreei.
***
Program complet de transmisiuni (* indică medalii în joc) joi, 15 februarie:
Eurosport 1 - 2:45 - Schi Alpin - Slalom Uriaș feminin - Manșa 1
* Eurosport 1 - 4:00 - Schi Alpin - Coborâre masculin
Eurosport 2 - 5:00 - Hochei pe Gheață - Runda Preliminară masculin - Finlanda v Germania
* Eurosport 1 - 6:30 - Schi Alpin - Slalom Uriaș feminin - Manșa 2
* Eurosport 1 - 8:20 - Schi Fond - 10km Liber feminin
Eurosport 2 - 9:30 - Hochei pe Gheață - Runda Preliminară masculin - Norvegia v Suedia
* Eurosport 1 - 10:00 - Biatlon - Individual feminin
Eurosport 2 - 12:00 - Ceremonia de Decernare a Medaliilor
* Eurosport 1 - 13:10 - Biatlon - Individual masculin
Eurosport 2 - 14:00 - Hochei pe Gheață - Runda Preliminară masculin - Republica Cehă v Coreea de Sud
* Eurosport 1 - 15:00 - Sanie - Ștafetă pe Echipe
***
Jocurile Olimpice de Iarnă sunt transmise pe Eurosport 1, Eurosport 2 și Eurosport Player. Analiza competițiilor de la PyeongChang poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Eurosport, în cadrul emisiunii Stream Team, în fiecare luni și joi seară.
UPC este sponsorul transmisiunilor Jocurilor Olimpice de Iarnă de pe Eurosport. Dacă ai ratat o competiție, o poți revedea, timp de 7 zile, cu funcția Replay a mediaboxului Horizon. Iar cu aplicația Horizon Go pentru smartphone sau tabletă, te bucuri de competiții live sau în reluare, pe orice device.
Beijing 2022
Franța a anunțat port-drapelul pentru Beijing 2022. Doi schiori au fost aleși prin vot
ACUM 11 ORE
Beijing 2022
Echipament din plastic oceanic reciclat. Asta vor purta sportivii din Marea Britanie la JO 2022
ACUM 15 ORE