Agenția japoneză de știri, Kyodo, a precizat azi că guvenrul din Japonia a tras concluzia privind prezența fanilor din alte țări la cel mai așteptat eveniment sportiv din 2021. Kyodo a transmis că guvernanții niponi au concluzionat că fanii străini nu vor putea primi acces la eveniment din cauza restricțiilor de coronavirus și a variației privind contagiozitatea din mai multe țări, lucru care ar putea pune în pericol buna organizare a evenimentului.
Această măsură, luată de guvernul japonez, se referă şi la Jocurile Paralimpice, programate în perioada 24 august - 5 septembrie. Pandemia Covid-19 a dus deja la amânarea Jocurilor Olimpice pentru un an, după ce competiţia a fost programată iniţial în vara anului 2020.
Ceremonia de inaugurare a Jocurilor Olimpice se va desfășura de asemenea fără spectatori. Atât fanii din afara Japoniei, cât și cei aflați în Japonia, vor lipsi de la ceremonie, pentru a evita orice fel de pericol pe care pandemia de coronavirus îl poate ridica: "Comitetul de organizare a decis că este esențial să desfășoare ceremonia în nord-estul prefecturii Fukushima în spatele ușilor închise, permițându-le doar participanților și invitaților speciali să ia parte la acest moment, totul cu scopul de a evita formarea de mulțimi aglomerate în conformitate cu respectarea regulilor impuse de pandemie", a transmis Kyodo, citându-i pe oficiali.
Olympic Games 2024
Jocurile Olimpice de la Paris: Prețurile biletelor, date, tragere la sorți, tot ce trebuie să știi
ACUM 17 ORE

Fanii din alte țări nu vor fi prezenți la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza restricțiilor COVID-19

Jocurile Olimpice de la Tokyo urmează a debuta pe 23 iulie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Evenimentul se va încheia pe 8 august. Cei mai mulți dintre japonezi nu vor ca oameni din afara țării lor să vină în Japonia pentru Jocurile Olimpice de teama izbucnirii infectărilor de coronavirus, transmit publicațiile locale.
Un studiu arată că 77% dintre cei care au luat parte la sondaj sunt complet împotriva prezenței fanilor din alte țări la Jocurile Olimpice din Japonia, față de doar 18% care sunt pentru. 1% dintre aceștia nu au avut nicio opinie privind prezența sau absența fanilor străini la cel mai așteptat eveniment sportiv din 2021.
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice din 2036 ar putea avea loc într-un oraș care urmează să fie construit
17/11/2022 LA 11:10
Jocurile Olimpice
Mascotele pentru Jocurile Olimpice de la Paris au fost dezvăluite! Ce simbolizează fiecare
14/11/2022 LA 11:14