După încheierea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din acest an, întreaga mișcare olimpică își îndreaptă atenția către următoarea competiție majoră: Jocurile Olimpice de vară de la Paris, care vor debuta pe 26 iulie 2024.
Organizatorii promit să se ridice la înălțimea așteptărilor și sunt convinși că totul va decurge perfect în capitala Franței. Ca la orice competiție de o asemenea anvergură, Ceremonia de Deschidere va fi un punct de atracție și la Paris, iar cei care se ocupă de acel moment pregătesc un spectacol grandios.

Spectacolul Jocurilor Olimpice revine pe Eurosport, în 2024, la Paris #HomeOfTheOlympics

Jocurile Olimpice
Rezumatul finalei de la Barcelona, Alcaraz - Carreno Busta
24/04/2022 LA 19:34
Pentru prima dată în istoria olimpismului, Ceremonia de Deschidere nu va avea loc pe un stadion. După lungi negocieri între organizatori și CIO, forul care conduce mișcare olimpică a acceptat ca în ntregul spectacol, care va include și defilarea sportivilor, să aibă loc pe râul Senna, în ceea ce se anunță un eveniment cum nu s-a mai văzut vreodată.
Tony Estanguet, omul care organizează în amănunt evenimentul care va reprezenta startul oficial al marii competiții, a oferit un interviu pentru Eurosport, (care va transmite integral toate concursurile) în care a promis că spectacolul de la Ceremonia de Deschidere va fi unul de zile mari.
"Ceremonia de Deschidere este punctul culminant al Jocurilor Olimpice. Un miliard de oameni se vor uita. De aceea vrem ca Jocurile Olimpice să fie spectaculoase și populare. Va fi o ceremonie total nouă, maiestuoasă, diferită de ceea ce s-a făcut în trecut.
Am avut ideea unei astfel de ceremonii încă de când am depus candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice, dar nu am vrut să o includem în dosar pentru că, din punct de vedere al fezabilității, ar fi fost multe întrebări. Apoi ne-am dat seama că este fezabil și am muncit enorm alături de autorități. Cu toții amînțeles ca era un plan realist. CIOne-a fost în eprmanență consultat în această privință.
În ceea ce privește logistica, este o provocare fără precedent, care mobilizează de mii de oameni, sute de mii de spectatori. În ceea ce privește securitatea, al lucrat mult co poliția și ne-am asigurat cum putem garanta siguranța tuturor celor implicați. După 60 de întâlniri într-un an, am înțeles că se poate.
Pentru un proiect de o asemenea ambiție, partea cea mai complicată este coordonarea tuturor entităților. Orașul Paris, statul, comitetul de organizare. Fiecare trebuie să înțeleagă că are de făcut. Acum, planul este destul de clar.", a declarat Tony Estanguet, citat de Eurosport.co.uk.

Jocurile Olimpice Paris 2024 | Francezii promit o organizare impecabilă

Estanguet, tripul campion olimpic la slalom canotaj, a menționat că toți oamenii implicați în organizare depun o muncă titanică în fiecare zi pentru ca totul să fie la cel mai înalt nivel la ora începerii Jocurilor Olimpice.
"Un eveniment ca acesta trebuie să aibă impact și asupra sportului în general, și în viața de zi cu zi. Chiar dacă s-au pus deja bazele principale ale proiectului, cred că noi va trebui să inovăm până la capăt.Este responsabilitatea noastră să fim spectaculoși, inovatori și exigenți, pentru că este o complexitate incredibilă să organizăm 869 de competiții olimpice și paralimpice.A fost important să construim un proiect care să fie inovator și spectaculos, precum și eco-responsabil.", a punctat francezul.
Estanguet a confirmat că aducerea torței olimpice în capitala Franței va presupune o ștafetă care va dura între 50 și 80 de zile, de la Olympia din Grecia până la Turnul Eiffel.
Deși a recunoscut că munca pe care o depune este foarte grea, Estanguet este încântat de ceea ce face și speră că totul va ieși așa cm și-a propus: "Este un job de vis. Trăiesc o aventură excepțională. Mi-am oprit cariera acum 10 ani. Îmi pun toată energia în această organizare. La nivel personal, este o aventură nebună. Sper să nu vă dezamăgesc. Îmi este greu să spun că pentru mine că aproape s-a terminat.Trăiesc visul unui copil. Nici nu-mi dau semana cum trec săptămânile, e un pic stresant uneori. Timpul trece cu o viteză incredibilă.Dar aşteptăm, de asemenea, cu nerăbdare. Este un moment de mândrie naţională şi de coeziune. Franţa va găzdui întreaga lume.", a conchis Estanguet.
Olympic Games 2024
Burse lunare de 1.500 de dolari pentru trei potențiale vedete ale României la JO Paris 2024
14/04/2022 LA 10:09
Jocurile Olimpice
Sportivii români au debutat la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Vuokatti
21/03/2022 LA 22:02