Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au precizat miercuri că nu iau în calcul anularea competiţiei, în condiţiile în care guvernul japonez a cerut anularea sau reducerea amplorii evenimentelor sportive din următoarele săptămâni din cauza temerilor legate de extinderea COVID-19.
"Nu ne-am gândit la asta. Nu am auzit vorbindu-se despre asta. Am întrebat şi ni s-a spus că nu există un astfel de proiect", le-a declarat ziariştilor preşedintele comitetului de organizare a JO 2020 de la Tokyo, Toshiro Muto. "Principiul nostru de bază este să organizăm jocurile olimpice şi paralimpice aşa cum este prevăzut. Este postulatul nostru", a mai precizat Muto.

Dubiile există în continuare

Beijing 2022
Beijing 2022 | SUA se deplasează cu Mikaela Shiffrin şi Shaun White mari vedete ale delegației
ACUM 15 ORE
Posibilitatea ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie anulate a apărut după ce mai multe evenimente sportive, printre care meciurile de fotbal şi ritualurile de deschidere a turneului de sumo din luna martie, sunt vizate de amânări sau anulări. Totuși, organizatorii fac tot posibilul pentru a oferi asigurări că nu vor exista opreliști în demersal lor.
Membrul Comitetului Internațional Olimpic, Dick Pound, a decalrat miercuri că doar într-o situație extremă se va lua în calcul anularea evenimentului: "Doar dacă cel mai rău caz se confirmă, iar virusul devine o pandemie sau starea de sănătate a lumii este la limită, atunci putem să ne gândum la anularea Jocurilor Olimpice”.
Premierul japonez, Shinzo Abe, a promis în urmă cu câteva zile că epidemia de coronavirus, care a făcut deja 360 victime în China, nu va afecta buna derulare a Jocurilor Olimpice şi Jocurilor Paralimpice de la Tokyo. Shinzo Abe s-a angajat să colaboreze cu organizaţii internaţionale, inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), pentru ca pregătirea marilor evenimente sportive să nu aibă de suferit. ''Prin coordonarea acţiunilor noastre cu OMS şi alte organizaţii similare, putem lua măsurile necesare pentru ca pregătirile să continue într-un ritm susţinut'', a declarat prim-ministrul în parlamentul japonez.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Beijing 2022
România a avut două clasări în Top 6 la Jocurile Olimpice de iarnă Albertville 1992
ACUM 16 ORE
Beijing 2022
Jocurilor Olimpice de iarnă Calgary 1988, ediția în care a strălucit Tomba "La Bomba"
IERI LA 18:22