Cu acest prilej, Chusovitina își va îmbunătăți recordul stabilit în urmă cu patru ani la ediția organizată la Rio. Acolo, sportiva din Uzbekistan a devenit cea mai în vârstă gimnastă participantă la Olimpiadă. Chusovitina a debutat la Jocurile Olimpice odată cu întrecerea de la Barcelona, din 1992.
"Iubesc gimnastica şi mi-am spus: de ce să nu mă antrenez şi să concurez cât timp încă mai pot? Dacă m-aș opri, cred că aș regret enorm", a declarat sportiva într-un interviu acordat AFP la Taşkent. Gimnasta din Uzbekistan a precizat că ediția din 2020 a Jocurilor Olimpice (24 iulie-9 august) este ultima pentru ea.

Motivație indiferent de vârstă pentru Oksana Chusovitina

Jocurile Olimpice
Condiția obligatorie impusă sportivilor americani pentru a participa la Jocurile Olimpice de iarnă
IERI LA 14:09
La debutul de la Barcelona, Oksana a cucerit aurul în concursul general pe echipe, însă a fost nevoită să aștepte 16 ani pentru a se impune și la individual. Mult așteptatul succes s-a produs în 2008, la Beijing, sub culorile Germaniei, țară pentru care a luptat încă din 2002 pentru a obține toate condițiile necesare ca fiul ei să se trateze de leucemie.
Prezenţa sa la Rio, în 2016, a transformat-o în prima gimnastă participantă la şapte ediţii consecutive ale Jocurilor Olimpice. Olimpiada de la Tokyo va fi a cincea pe care Oksana Chusovitina o va disputa sub culorile Uzbekistanului, o ţară cu 33 milioane de locuitori, unde notorietatea sa este atât de mare încât a fost editat şi un timbru cu efigia sa.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Jocurile Olimpice
Gest superb: Simona Radiș și-a scos la licitație tricoul cu autograf pentru a ajuta copiii
20/09/2021 LA 11:45
Jocurile Olimpice
Doliu în sportul mondial: A murit Jacques Rogge!
29/08/2021 LA 17:00