Marian Drăgulescu, în vârstă de 39 de ani, a declarat, miercuri, la Sala de gimnastică din cadrul Complexului Sportiv ''Lia Manoliu'', unde a fost vizitat la antrenamente de ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, că are şanse în proporţie de 90% să devină campion olimpic în acest an la Tokyo.
"Eu am ales să continui pentru această medalie, mi-am setat ca obiectiv încă de la Olimpiada din 2016 să ajung să mă calific la Tokyo 2020 şi normal că visul meu dintotdeauna a fost să devin campionul olimpic. Mai am încă o şansă, sunt recunoscător pentru asta, pentru că nu mulţi se aşteptau ca la 39 de ani să mă pot califica. Anul trecut, la Mondiale am fost atât de aproape de medalie, a lipsit o zecime şi jumătate să câştig medalia de aur, aşa că sunt încă acolo la bătaie, la miimi şi sutimi, şi asta îmi dă încredere că se poate. Trebuie doar muncă şi un plan foarte bine stabilit. Dacă îmi fac treaba aşa cum trebuie cred că am şanse de 90%. Mai trebuie însă şi gramul ăla de noroc. (...) De ce să nu ţinteşti cât mai sus. Întotdeauna am fost obişnuit ca de la marile competiţii să mă întorc cu medalii. De ce aş exclude această mentalitate tocmai acum la Jocurile Olimpice?", a declarat Drăgulescu.
https://i.eurosport.com/2015/07/07/1633688.jpg
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice din 2036 ar putea avea loc într-un oraș care urmează să fie construit
17/11/2022 LA 11:10
Drăgulescu spune că gimnaştii români au condiţiile necesare pentru a se pregăti şi că există tineri care să-i urmeze pașii în carieră. "Domnul ministru mi-a întors vizita, mi-a spus că vrea să vadă unde mă pregătesc şi dacă am nevoie de ceva. A venit în sală, totul este bine, doar să avem putere de muncă şi obiective mari. Eu am putere de muncă, până la Olimpiadă mai sunt şase luni şi jumătate, o să zboare timpul şi în fiecare zi mă trezesc cu gândul că mai am mai puţin cu o zi şi că se apropie competiţia şi trebuie să trag cât pot de tare. Nu ştiu dacă sunt ultimul mohican în sportul ăsta, sper să nu fiu. Avem la juniori câţiva copii foarte ambiţioşi, foarte muncitori, pe calapodul meu, ca să zic aşa, au câştigat şi câteva medalii la competiţii majore şi sper să preia ei mai departe tradiţia gimnasticii româneşti la nivel de performanţă. După Olimpiada asta eu voi face 40 de ani şi cred că este timpul să ofer experienţă şi timp şi din altă poziţie", a mai spus Drăgulescu.
România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo doar la individual prin sportivii Maria Holbură (individual compus) şi Marian Drăgulescu (sărituri) din cauza faptului că echipele naţionale feminine şi masculine ale României au ratat anul trecut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo în urma rezultatelor slabe înregistrate la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Stuttgart.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Jocurile Olimpice
Mascotele pentru Jocurile Olimpice de la Paris au fost dezvăluite! Ce simbolizează fiecare
14/11/2022 LA 11:14
Jocurile Olimpice
"Poarta de intrare în Franța". Marsilia "luptă" pentru flacăra olimpică venită de la Atena
04/11/2022 LA 12:40