Ajuns la 31 de ani, Van der Burgh s-a retras din activitatea de sportiv profesionist. Campion olimpic la bras, la Londra, în proba de 100 de metri, sud-africanul a fost aproape de cea mai strălucitoare medalie și la Rio, în 2016, când a trebuit să se mulțumească "doar" cu argintul.
În urmă cu două săptămâni, Cameron a fost depistat pozitiv la COVID-19 și a explicat cât de mult l-a afectat boala.
"Mă lupt cu acest coronavirus deja de două săptămâni. E de departe cea mai grea perioadă din viața mea, cu toate că sunt o persoană cu o sănătate perfectă. Am plămâni puternici, nu am fumat niciodată și fac sport de când mă știu, mănânc doar sănătos și am un stil de viață fără vreun exces. În plus, sunt foarte tânăr, dacă e să ne raportăm la factorii de risc din punct de vedere al vârstei. Deși cele mai severe simptome - febra extremă - a trecut, încă mă lupt cu o oboseală cronică și cu o duse de care nu reușesc să scap. Orice activitate fizică, fie ea cât de mică, precum o plimbare ușoară în grădină, mă extenuează pentru mai multe ore", a spus fostul mare înotător, citat de The Independent.
Jocurile Olimpice
Rezumatul finalei de la Barcelona, Alcaraz - Carreno Busta
24/04/2022 LA 19:34

Sportivii cu COVID-19, fără șanse în perioada următoare

Sportivii care au suferit în această perioadă de coronavirus vor avea mari dificultăți în a obține performanțe în perioada următoare, pentru că virusul te stoarce de toate forțele. În plus, mulți își asumă riscuri și se expun, mai ales că CIO nu a luat vreo decizie în privința Jocurilor Olimpice. Competiția ar trebui amânată, lasă de înțeles fostul mare înotător sud-african.
"La nivel fizic, pierderile sunt enorme. Nu pot decât să îi compătimesc pe sportivii care sunt în situația mea și care așteptau performanțe importante anul acesta. Marea problemă e că toți se pregătesc pentru Jocurile Olimpice, deși vorbim de un risc ridicat. Acest lucru îi determină pe mulți să se expună riscului de contactare a coronavirus", a mai spus fostul mare sportiv din Africa de Sud.
36 de medalii a obținut Van der Burgh în cariera sa, jumătate fiind de aur. Cele mai strălucitoare medalii le-a obținut la Jocurile Olimpice, dar și la Campionatele Mondiale, unde a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de nu mai puțin de 6 ori.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Olympic Games 2024
Burse lunare de 1.500 de dolari pentru trei potențiale vedete ale României la JO Paris 2024
14/04/2022 LA 10:09
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice Paris 2024 | Organizatorii anunță un spectacol total la Ceremonia de Deschidere
23/03/2022 LA 14:23