Au mai rămas nouă luni până la startul Jocurilor Olimpice din Tokyo, eveniment care își va găsi acoperire totală pe Eurosport și www.eurosport.ro.
Organizatorii se pregătesc deja pentru marele eveniment din 2020, iar proiectarea medaliilor a fost unul dintre aspectele importante. La ediția din Japonia, medaliile vor fi fabricate în premieră din materiale 100% reciclabile. Aproximativ 80.000 tone de dispozitive electronice au fost donate pe o perioadă de doi ani pentru acest proces. Cele 5.000 de medalii de bronz, argint și aur vor fi confecționate din peste 6 milioane de telefoane mobile de care populația Japoniei nu mai are nevoie.
"Sperăm că procesul de reciclare a materialelor electronice pentru Tokyo 2020 să devină o moștenire pentru edițiile viitoare ale Jocurilor Olimpice. Eforturile noastre sunt îndreptate către protecția mediului înconjurător și a societății în care trăim. Medaliile vor simboliza energia atleților, transpusă în cultura Japoniei, precum și diversitatea tuturor sporturilor implicate, a fost mesajul organizatorilor Jocurilor Olimpice din 2020, pe site-ul oficial.
Jocurile Olimpice
Rezumatul finalei de la Barcelona, Alcaraz - Carreno Busta
24/04/2022 LA 19:34
Nu este pentru prima dată când a fost adoptată o astfel de metodă. Și în urmă cu 9 ani, la Jocurile Olimpice de la Vancouver, organizatorii au ales să recicleze televizoare, calculatoare și tastaturi pentru producerea medaliilor, însă acestea au avut în componență și alte elemente.

Mascota Miraitowa, simbolul Jocurilor Olimpice 2020

Miraitowa va fi mascota Jocurilor Olimpice. Ca denumire, ea este o combinație a cuvintelor nipone "mirai" (viitor) și "towa" (eternitate), iar ilustrarea grafică ne arată un personaj zâmbitor, inspirat din benzile animate japoneze, colorat în alb și negru, cu ochi albaștri.
Mascota a fost prezentată prima oara în februarie 2018, dar numele ei a fost comunicat abia pe 22 iulie 2018.
Ea a fost concepută de ilustratorul Ryo Taniguchi, care a câștigat o competiție națională, în care votul majoritar a aparținut elevilor.
La Tokyo 2020 vor fi incluse 33 de sporturi olimpice și 22 de sporturi paralimpice. Evenimentul se va desfășura în perioada 24 iulie - 9 august.

Eurosport și Discovery pregătesc o acoperire amplă a Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020

Discovery promite să aibă cea mai complexă acoperire digitală a vreunei ediții de Jocuri Olimpice de Vară.
Discovery și-a îndeplinit promisiunea de a ajunge la mai mulți fani, pe mai multe ecrane, după succesul transmisiunii premiate a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang 2018 și se angajează să alimenteze mai departe pasiunea fanilor pentru Jocurile Olimpice mai bine ca oricând.
În calitate de Gazdă a Jocurilor Olimpice în Europa, Eurosport e singurul loc în care poate fi urmărit orice moment al competițiilor. Postul nostru va interacționa cu fanii pe toate platformele – TV, streaming video, online și rețele sociale. Eurosport Player, cea mai mare platformă de streaming sportiv din Europa, devine astfel destinația pasionaților de sport care doresc să aibă acces deplin la fiecare moment, sport și atlet din competiție, în direct și la cerere. Întreaga acțiune va fi completată de acoperire digitală și pe rețelele sociale în timp real.
Acoperirea Eurosport se va extinde pentru a difuza mai bine de 70% dintre disciplinele sportive de la Jocurile Olimpice de Vară pe canalele sale. De asemenea, campania de promovare "Drumul spre Tokyo" va acoperi toate sporturile de la Jocurile Olimpice difuzate pe Eurosport, de acum și până la Ceremonia de Deschidere Tokyo 2020, din 24 iulie 2020.
Pe parcursul timpului rămas până la Ceremonia de Deschidere, Discovery va continua să anunțe planurile sale cu privire la Tokyo 2020, inclusiv strategia de conținut și transmisiune, tehnologia utilizată privind producția, studioul de ultimă generație, precum și experții Eurosport.
Olympic Games 2024
Burse lunare de 1.500 de dolari pentru trei potențiale vedete ale României la JO Paris 2024
14/04/2022 LA 10:09
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice Paris 2024 | Organizatorii anunță un spectacol total la Ceremonia de Deschidere
23/03/2022 LA 14:23