"La Mulți Ani, România! La mulți ani, dragi români! Astăzi este o zi de sărbătoare pentru românii din întreaga lume. Să fie sănătătate, bunătate și generozitate. Oriunde ne aflăm în lume, am fost și vom rămâne mereu români. La Mulți Ani!", a fost mesajul video transmis de campioana olimpică la gimnastică, Nadia Comăneci, difuzat pe pagina de Facebook a COSR.
Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a spus că românii trebuie să lupte în fiecare zi pentru a fi mai buni. "România e în fiecare dintre noi, să credem în noi, să luptăm în fiecare zi pentru a fi mai buni. Sunt mândru de țara mea", a declarat Covaliu, campion olimpic la scrimă.
Ministrul Sportului, Eduard Novak, multiplu medaliat la Jocurile Paralimpice la ciclism, a afirmat în mesajul său că îi îndeamnă pe toți românii să creadă în șansa lor și să realizeze că fiecare în parte sunt România: "Dragi români, astăzi este o zi de sărbătoare pentru România. România suntem noi, cetățenii acestei țări, care clădim zilnic câte puțin, pentru ca ea să fie mai valoroasă, mai bogată, mai apreciată.
Jocurile Olimpice
Ziua Olimpică 2022 | Mihai Covaliu: "O participare la Jocurile Olimpice îți poate schimba viața"
23/06/2022 LA 07:22
De 30 de ani reprezint România în întreaga lume și toți cei cu care m-am întâlnit, m-au respectat. M-au respectat datorită rezultatelor mele, datorită muncii și atitudinii. Am reușit atâtea performanțe și recorduri doar prin credință și efort permanent. Am crezut în mine, în șansa mea, am muncit din greu și am luptat, pentru a trece peste toate obstacolele.
Vă îndemn să credeți în voi și să realizați că voi sunteți România. De voi depind ziua de azi și viitorul acestei țări. Le mulțumesc tuturor celor care au fost și sunt alături de mine! La Mulți Ani, prietenii mei, La Mulți Ani, România!", a fost mesajul lui Eduard Novak.

Robert Glință: "Să fim uniți, dar cu o inimă bună!"

Canotoarea Simona Radiș, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a afirmat că este mândră de performanța pe care a obținut-o la competiția supremă: "Odată cu această medalie am reușit să ridic steagul României pe cel mai înalt catarg și am fost foarte mândră. Cu ocazia Zilei Naționale a României vă doresc să fiți sănătoși și să aveți parte de momente fericite."
Colega sa de barcă, Ancuța Bodnar, a precizat că doar uniți românii pot trece peste perioada dificilă pe care o traversează: "Ne bucurăm că am avut șansa ca prin munca și ambiția noastră să reprezentăm țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo și să aducem aurul olimpic. Vă doresc să fiți sănătoși, fericiți, să fim mai buni și mai uniți pentru că numai împreună putem trece peste această perioadă dificilă", a spus Ancuța Bodnar.
Președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă le-a promis românilor că sportivii săi vor continua să muncească la fel de mult pentru a-i face mândri: "De Ziua Națională a României, urez La Mulți Ani tuturor românilor de pretutindeni!
Vă mulțumesc și cu acest prilej pentru faptul că susțineți Federația Română de Canotaj și apreciați performanțele sportivilor noștri. Vom continua să muncim la fel de mult și să vă facem întotdeauna mândri! Mulțumim că ne sunteți aproape! Energia voastră și gândurile bune pe care ni le transmiteți de fiecare dată ne dau putere! La Mulți Ani, România!"
Și handbalista Cristina Neagu a transmis un mesaj aniversar cu ocazia zilei de 1 Decembrie pe pagina sa de Facebook, alături de o fotografie în care apare cu steagul tricolor pe umeri.
"România se află în fiecare dintre noi, eu, tu, noi, ar trebui să o cinstim și să o prețuim în fiecare zi. Eu cred în bucățica mea de Românie frumoasă, în România campioană, dar cred că visele devin realitate atunci când muncești pentru ele. Și e de datoria noastră să credem, să nu renunțăm și să muncim pentru acea Românie pe care ne-o dorim cu toții", a fost și mesajul transmis de scrimera Ana-Maria Popescu prin intermediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în timp ce înotătorul Robert Glință a transmis un mesaj de unitate românilor cu ocazia Zilei Naționale.
"De 1 Decembrie le doresc tuturor românilor să fim uniți, dar cu o inimă bună, să fim curajoși, dar responsabili, să avem grijă de noi, dar în deplină armonie cu ceilalți oameni și cu tot mediul care ne înconjoară, să trăim pentru noi, dar și cu gândul că alte generații vor călca pământul pe care noi îl consolidăm în acest moment. La Mulți Ani, români, La Mulți Ani, România! Astăzi este despre noi și despre amintirea faptului că împreună putem realiza orice, mai bun, mai frumos și de folos", a spus Glință.
Un mesaj emoționant a transmis și rugbystul Johan Van Heerden, de origine din Africa de Sud, care a primit cetățenia română: "Chiar dacă m-am născut în Africa de Sud joc pentru România, alături de frații mei români și simt că sunt român la fiecare meci. La Mulți Ani tuturor celor care simt românește, La Mulți Ani, români, La Mulți Ani, România!", a fost mesajul sportivului român.
Sursa: AGERPRES
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Jocurile Olimpice
Ziua Olimpică 2022 | Simona Gherman: "Pe planșă trebuie să fii nebun, ca la final să fii regină"
23/06/2022 LA 06:36
Jocurile Olimpice
Ziua Olimpică 2022, o sărbătoare a sportului! Activități dedicate păcii, în toată lumea
23/06/2022 LA 05:48