În ianuarie, autoritățile au pus la dispoziția agenției mondiale antidoping baza de date a laboratorului din Moscova, unde sportivii erau testați. Rusia a fost obligată să ia această măsură pentru reintegrarea în lumea sportivă după precedentul scandal de dopaj.
Doar că experții internaționali au constatat însă că din baza de date au fost șterse mai multe teste pozitive.
"O altă furtună pentru Rusia. Poate fi suspendată 4 ani la toate sporturile", notează Gazzetta dello Sport, care prezintă poziția Comitetului Olimpic Internațional.
Jocurile Olimpice
România va miza pe 22 de sportivi la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022
ACUM 15 ORE
"Condamnăm în cea mai absolută manieră acțiunile celor responsabili de falsificările comise în documentele depuse în laboratorul de la Moscova. Ele sunt un atac la credibilitatea sportului și o insultă la adresa tuturor", se arată într-un comunicat al CIO.
Conform Gazzettei dello Sport, pe 9 decembrie, sunt șanse mari ca rușilor să li se interzică participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mai mult, se ia în calcul chiar și o suspendare de la Euro 2020 a echipei de fotbal. De altfel, am putea asista la o măsură atât de dură încât rușii să nu mai poată participa în vreo competiție pentru următorii 4 ani.
De aproximativ 4 ani, Rusia se confruntă cu un scandal de dopaj fără precedent în istoria sportului. În 2016, Agenția Internațională Antidopping (Wada) descoperea că aproximativ 1.000 de sportivi ruşi s-au dopat pentru a obţine performanţe, în perioada 2011-2015.
Beijing 2022
Distribuție de gală pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2022. Echipa de experți Eurosport, inegalabilă
ACUM 15 ORE
Beijing 2022
Zăpada a acoperit oraşul Beijing, cu două săptămâni înaintea Jocurilor Olimpice 2022
ACUM 18 ORE