În ianuarie, autoritățile au pus la dispoziția agenției mondiale antidoping baza de date a laboratorului din Moscova, unde sportivii erau testați. Rusia a fost obligată să ia această măsură pentru reintegrarea în lumea sportivă după precedentul scandal de dopaj.
Doar că experții internaționali au constatat însă că din baza de date au fost șterse mai multe teste pozitive.
"O altă furtună pentru Rusia. Poate fi suspendată 4 ani la toate sporturile", notează Gazzetta dello Sport, care prezintă poziția Comitetului Olimpic Internațional.
Jocurile Olimpice
Gest superb: Simona Radiș și-a scos la licitație tricoul cu autograf pentru a ajuta copiii
20/09/2021 LA 11:45
"Condamnăm în cea mai absolută manieră acțiunile celor responsabili de falsificările comise în documentele depuse în laboratorul de la Moscova. Ele sunt un atac la credibilitatea sportului și o insultă la adresa tuturor", se arată într-un comunicat al CIO.
Conform Gazzettei dello Sport, pe 9 decembrie, sunt șanse mari ca rușilor să li se interzică participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mai mult, se ia în calcul chiar și o suspendare de la Euro 2020 a echipei de fotbal. De altfel, am putea asista la o măsură atât de dură încât rușii să nu mai poată participa în vreo competiție pentru următorii 4 ani.
De aproximativ 4 ani, Rusia se confruntă cu un scandal de dopaj fără precedent în istoria sportului. În 2016, Agenția Internațională Antidopping (Wada) descoperea că aproximativ 1.000 de sportivi ruşi s-au dopat pentru a obţine performanţe, în perioada 2011-2015.
Jocurile Olimpice
Doliu în sportul mondial: A murit Jacques Rogge!
29/08/2021 LA 17:00
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12