Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, pe 24 martie, amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în perioada 24 iulie - 9 august, din cauza pandemiei de coronavirus. Noua perioadă de desfășurare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru anul viitor, din cauza pandemiei de coronavirus, va fi 23 iulie - 8 august 2021.
Organizatorii au studiat mai multe variante de desfăşurare a JO în 2021, inclusiv disputarea primăvara, ceea ar fi dus la evitarea căldurii extreme şi umidităţii de la Tokyo, în perioada de vară. Însă programarea jocurilor primăvara ar fi avut un impact major din punct de vedere logistic.
Este o veste fantastică că am putut găsi noi date atât de repede pentru Jocurile Olimpice de anul viitor. Noile date oferă siguranță sportivilor și liniște pentru părțile interesate. Când Jocurile Paralimpice se vor desfășura la Tokyo anul viitor, acestea vor reprezenta o înfățisare specială a umanității, o sărbătoare globală a rezilienței umane și o victorie senzațională a sportului. Prioritatea tuturor celor implicați trebuie să fie sănătatea în acest moment fără precedent și dificil. - Andrew Parsons, Președinte al Comitetului Paralimpic Internaţional
Jocurile Olimpice
Condiția obligatorie impusă sportivilor americani pentru a participa la Jocurile Olimpice de iarnă
23/09/2021 LA 14:09
"Ne bucuram ca decizia a fost luata rapid, oferind astfel mai multa predictibilitate pentru toti cei implicati in desfasurarea Jocurilor, in special sportivi, fani si parteneri. Asteptam cu nerabdare o vara plina de sport, in 2021!”, au declarat reprezentantii Eurosport.

23 iulie - 8 august 2021, noile date de desfășurare

În istoria lor, Jocurile Olimpice de vară au fost anulate de trei ori: la ediția din 1916, de la Berlin, nu a mai avut loc din cauza Primului Război Mondial, la ediția din 1940, de la Tokyo (apoi acordată orașului Helsinki), nu s-a mai disputat din cauza Celui de-al doilea Război Mondial și la ediția din 1944, de la Londra, nu a mai avut loc tot din cauza Celui de-al doilea Război Mondial.
Nici disputarea în vara anului 2021 nu este scutită de probleme. Anul viitor sunt programate două campionate mondiale, la atletism şi nataţie, sporturi de bază din programul Jocurilor Olimpice, primele între 6 şi 16 august, în SUA, iar celelalte între 16 iulie şi 1 august, la Fukuoka, în Japonia. În acest context, cele două competiţii majore vor trebui reprogramate.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Jocurile Olimpice
Gest superb: Simona Radiș și-a scos la licitație tricoul cu autograf pentru a ajuta copiii
20/09/2021 LA 11:45
Jocurile Olimpice
Doliu în sportul mondial: A murit Jacques Rogge!
29/08/2021 LA 17:00